We wtorek moja córka ma mieć szczepienie (to już jej czwarte), ale mam pewne wątpliwości, bo sama czuję się trochę źle. W czwartek kichałam dużo. Wczoraj zaczął sie ból głowy i zatok. Córce na szczęście nic nie dolega, ale u mnie pojawił się dzisiaj dodatkowo ból ucha, kataru brak. Gorączki jako takiej nie mam – temperatura to 37°C, choć w takie upały trudno powiedzieć, czy to coś poważnego, czy po prostu reakcja na pogodę. Nie wiem, czy w tej sytuacji powinnam odwołać szczepienie, czy iść zgodnie z planem. Czy miałyście może podobne doświadczenia? Co byście zrobiły na moim miejscu? Będę wdzięczna za wszelkie rady!
Jeśli do poniedziałku nie będzie miała kataru ani stanu podgorączkowego to ja bym poszła. To że rodzic jest przeziębiony nie oznacza że dziecko też będzie. Z resztą raczej lekarka powinna osłuchać przed szczepieniem żeby mieć pewność
Lekarka zawsze bada, wydaje sie ze dokladnie. Ale ja oczywiście panikuje ze u niej się to ujawni we wtorek dopiero i zaszczepimy i będzie szczepienie nieskuteczne lub jakies skutki uboczne. A jeszcze 5 dni temu byliśmy u babci męża i w środę okazało się że leży chora z antybiotykiem.
Na pewno poinformuję lekarza. Czekam do jutra. Oby się nic nie rozwinęło.
A Wy Mamusie na prawde tak macie ze dziecko nie choruje jak wy chorujecie ? Bo u mnie w domu to zawsze było lawinowo. Najpierw ja lub brat a później mama. Tata zahartowany jazda do pracy na rowerze to jego nigdy nic nie brało. A jak się wyprowadziłam to nigdy nie było tak żebym razem z mężem nie była chora.
Bywa że ja mam katar albo gorączkę a mój syn nic. Zero.
Gdy moja siostra pisze ze jedno z jej dzieci coś ma ( a widziałyśmy się np 3 dni temu) to tylko czekam aż Filip będzie miał objawy. I nic.
Co więcej, byłyśmy razem na wakacjach 2lata temu i jej córka miała bostonke. Po 4 dniach okazało się że ma zapalenie płuc. Antybiotyk i wysoka gorączka. Mój syn TYDZIEN później w dniu wyjazdu miał 2 krostki na stopach, po 3 dniach nie było śladu bostonki hahahaha
Osobiście nie wiem jak to możliwe, ospę przeszedł tak samo, kilka krostek odrazu suchych że gdyby nie to że była ospa w przedszkolu to bym nie wpadła na to że to ta choroba.
Owszem, haftowałam go i nie przegrzewalam, wychodziłam z półrocznym dzieckiem w zimę na -10 stopni na pół godziny ale czy to aż tak pomogło? Myślę że to też geny bo mój mąż nie choruje a jak już coś go złapie raz na 3 lata to leży i kwiczy
najlepiej zapytac o to pediatre, przed kazdym szczepieniem dziecko i tak powinno byc przebadane, moze zadzwon po prostu do swojej przychodni i powiedz jak wyglada sytuacja
Jeśli córka czuje się dobrze, szczepienie można przeprowadzić, nawet jeśli Ty jesteś przeziębiona. Jednak najlepiej skonsultuj się z lekarzem, by upewnić się, że wszystko jest w porządku. Jeśli Twoje objawy się nasilą, warto rozważyć przełożenie szczepienia. Obserwuj też córkę, czy nie pojawiają się u niej żadne objawy przed wizytą
U nas na każdym szczepieniu pediatra pytała, czy wszyscy w domu zdrowi. Jeśli ktoś z nas miał katar czy ogólne osłabienie to kazała powiedzieć, ab y odłożyć w czasie o 2tyg to szczepienie, ale nam się nie zdarzyło akurat. Raz tylko przekładałam o 4tyg jak syn się rozchorował i brał antybiotyk :) Warto zawsze zapytać pediatry co uważa.
Temperatura po szczepieniu to normalna sprawa, oby tylko szybko przeszła i nie była zbyt wysoka żeby dzidziuś się nie męczył.
Ja bym poszła na to szczepienie. Lekarz zawsze bada dziecko przed szczepieniem, więc stwierdzi czy nie ma przeciwwskazań. Ale nawet jeśli dziecko ma drobną infekcję, typu katar, stan podgorączkowy to nie jest to przeciwwskazanie do szczepienia.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.