Szampon i odżywka w kostce

Nie używałam żadnych jeszcze ale z tego co czytałam to dużą popularnością cieszą się produkty 4 Szpaki. 

To chyba głównie chodzi o zmniejszenie plastiku po prostu, nie wiem czy jakieś spektakularne dodatkowe efekty są. 

Mi się wydaje, że te szampony naturalne będą się mało pienić i moje dłuższe włosy będzie ciężko umyć. Ale może się mylę...

Cześć dziewczyny :) 

Czy używała któraś z Was szamponu i odżywki w kostce np. Z schaumy? 

Czy są jakieś inne efekty mycia włosów niż w myciu zwykłym szamponem? 

Plusy i minusy? 

Widzialam ostatnio w biedronce te z schaumy. Mialam brac ale jednak sie nie zdecydowalam

Ja nie stosowałam..  ale też ostatnio wodziłam w biedronce 

Nie stosowałam, ale jakoś mało wygodne mi się to wydaje. To chodzi o ekologię, aby jak najmniej tworzyć plastikowych opakowań. Myślę, że jak dobrze dobrany to tak samo umyje włosy. Tylko sama technika, gdzie mydło trzeba najpierw spienić, a dopiero potem myć wydaje mi się mało wygodna w porównaniu z tradycyjnym szamponem w płynie.

Akurat z tej firmy nie używałam, ale innej firmy szampon w kostce miałam okazję używać i był calkiem fajny. Wydajny bo wystarczy trochę potrzeć mokre włosy kostka i ładnie się pieni. Jedyny problem to przechowywanie tego na wannie lub pod prysznicem. Z odżywka w kostce nie mam doświadczenia. 

Ja właśnie chyba bym się skusiła ale ja mam włosy do pasa to zanim tym mydłem na mydle.. To może być minus tego.. Ale znowu szampon z odżywka to musi używać raczej osoba która nie ma farbowanych włosów bo takie jakby 2 w 1 to kiepsko widzę 

Nie używałam i nie wiedziałam że można takie kupić

Monia ale szamponem i tak powinno się myć tylko skórę głowy. Ale odżywka w kostce na tka długich włosach może być nieporęczna. 

No właśnie,  trochę utrudnie do włosów 

Monia nie nie używam. Jakoś nie wyobraża sobie jak tym myć przy dłuższych włosach

No ja mam do pasa, ale nie są gęste..  

Ale i tak bym sobie nie poradziła... 

Jednak szampon to szampon

Martyna dokładnie też uważam że zwykły szampon to najlepsze rozwiązanie a nie jakieś wynalazki 

Mowicie tak bo nie sprobowalyscie ;) też byłam sceptycznie nastawiona do szamponu w kostce, ale są naprawdę fajne. 

Kverve a drogie te kostki?

Ja mam wlosy do ramion wiec problemu by pewnie nie było ale corka do pupy i gęste;)

A jak z przetłuszczaniem włosów po tej kostce?

Kverve ale to najpierw w rękach jak mydło do rąk się rozciera a później na włosy? 

Kverve no a jak się pienią? Ja nie próbowałam takich ale właśnie mam obawy czy się będą dobrze pienić. Jak trafię jakiś mało pieniący szampon to dla mnie mycie włosów to udręka...

Chociaż piszesz, że powinno się myć tylko skórę głowy, ja zawsze myję i skórę i całe włosy.

Nie polecam , strasznie ciężko go spienic mi obciąża bardzo włosy jedyny plus to że kostka jest naprawdę wydajna

Ja nie próbowałam i chyba nie spróbuję..  

Ja chyba zostane przy szapmonie chyba poreczniejszy