Urodziłam pierwszą córeczkę i z ubrań w szafie mam po ciąży tylko 2 pary leginsów na 9msc ciąży,2 t-shirt i koszulę w kratę
Resztę ubrań rozdałam bo wiedziałam, że do nich nie wrócę/długo nie będę się mieścić po ciąży.
Szukam inspiracji na szafę kapsułową, wersja zimowa przy uwzględnieniu karmienia piersią, spadających ciągle kilogramów i aktywnego trybu życia.
Nie chciałabym chodzić w 2 parach ocieplanych dresów przez całą zimę
Będziemy chodzić na spacery, od lutego będzie basen i jeszcze spotkania semi-formalne i imprezy rodzinne z ciągłą gotowościa na karmienie lub szybką zmianę ubrania
Nie chcę też kupować rzeczy, które będę nosić tylko 3 miesiące ale coś co przyda mi się na kolejne sezony
Będę bardzo wdzięczna za zdjęcia lub listy co Wam się przydaje na codzień/co zawiera Wasza szafa na sezon zimowy
Mam dużo swetrów oversizowych , głównie legginsy czarne do tego pasek np . Wiadomo dres tez się znajdzie ale jakos po ciąży nie mogę przyzwyczaić się do jeansów
Moja córka ma juz prawie 2 lata i kp tylko w nocy ale gdy karmiłam na żądanie to must have to jeansy z dość elastycznego materiału, legginsy, spodnie kuloty i sukienki koszulowe które mogłam łatwo rozpinac. Jako góry to koszule, t shirty (raczej stawiałam na ciemne kolory bo mały odkrywca może szybko ubrudzić Twoje jasne ubranie
). Staniki do karmienia to było złoto (cały czas je noszę bo są bardzo przyjemne). Buty tylko płaskie bo nie nie mamy samochodu i wszędzie chodzimy pieszo. Adidasy, mokasyny, botki, kozaczki. Jako okrycie wierzchnie na spacery raczej kurtka zeby nie krępowała ruchow a na jakieś wyjścia płaszcz. Fajne dodatki - paski, małe torebki, kolczyki (ale nie wiszące), jedwabne gumki do włosów, ładny szalik. Po domu legginsy i rozpinany kardigan żeby łatwo kp.
Fajne są koszule i koszulowe tuniki czy sukienki. Wygodnie rozpiąć przy karmieniu, a później po kp tez jest to fajna cześć garderoby. W takiej kapsułowej szafie warto stawiać na basic rzeczy, które można ze sobą różnie łączyć. Dobre jeansy np z levisa, jakieś wygodne dresy. Przyda się też chociaż jeden sweter o dobrym składzie, kurtka zimowa lub płaszcz. Jeśli chodzi o wyjściowe rzeczy to mala czarna zawsze ma topie i na każdą okazję. Spoko tez zamiast sukienki jest garnitur bo można na elegancko ubrać cały, na wyjście na kawkę zestawić marynarkę z jeansami, a same spodnie fajnie ubrać z koszulka na spacer. Także taki garnitur to kilka w jednym �
Mi po ciąży i kp zostało sporo oversizowych ubrań które noszę do teraz. Dopiero w ciąży zaczęłam zwracać uwagę przy kupnie ubrań żeby były z elastycznych materiałów. Mam np. taką jedną sukienkę z Sinsay na ramiączkach, która była na mnie dobra w 9 miesiącu ciąży jako taka przed kolano, teraz jest długości midi, a przy kp ściągałam sobie jedno ramiączko i wyciągałam cyca.
Koszule i wszelkie bluzki z guziczkami też się świetnie sprawdziły przy kp.
Ja ostatnio zaczęłam też stawiać na basicowe rzeczy, dzięki temu nie wyjdą szybko z mody a i pasują do wszystkiego.
Ja kupiłam dużo ubrań oversize które nosiłam i w ciąży i po. Legginsy ciążowe tez z kolekcji przed i po. Sporo kopertowych koszulek czy sukienek. Teraz też na to stawiam
Ja na szczęście nie musiałam tak wymienić całej garderoby po ciąży bo szybko wróciłam do swojego rozmiaru. Może właśnie jakieś luzne koszule się u ciebie sprawdzą i kopertowe sukienki do kp
Ja po ciazach wrocilam do swoich starych ubran;) w sukie dobrze bo przed 2 ciaza zdazylam sobie zmienix wieksza czesc garderoby;) szkoda by bylo sie tego pozbywac ;) a tak to zanim wroce do pracy mam zapas ubran;)
ja właśnie robię wietrzenie szafy i pozbyłam się prawie całą półkę ubrań z samych bluzek, a gdzie tu jeszcze spodnie i sukienki... ale tam mi się ciężko za to wziąć, że głowa mała...
Wow;) ja troche odgruzowuje szafe;) ale mam sporo dupereli w sumie zbednych i niepotrzebnych a przy przeprpwadzce to dopiero bedzie selekcja;) lepiej ogarnac to wczesniej;)
Dla mnie też zawsze wszystkiego szkoda ... Nawet z ubrań.. chociaż starałam się robić selekcję co jakiś czas to tylko pojedyncze rzeczy wyrzucałam.. myśląc, że jeszcze coś przyda się heh
Ja znalazlam jeszcze bluzkę z czasów liceum :D zawsze szkoda wyrzucić ale chyba muszę obrać zasadę, że jeśli rok nie nosiłam to mogę wyrzucić
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.