Postanowiłam założyć wątek głośnego Sylwestra czyli jak się przygotować bądź jak przygotować niemowlaka do głośnego przyjęcia Nwego roku. Boje trochę się tych hałasów i fajerwerek które nas juz niedługo czekają , i jak nasz bąbel to zniesie … znacie jakiej sposoby jak dobrze się do takiej sytuacji przygotować? !
Wydaje mi się że nie da się do tego przygotowac,chyba że zatkasz dziecku uszy
my już mamy pierwszego Sylwestra za sobą-strzelali mi pod oknami autentycznie bo była tam imprezka i co? dziecko spało jak suseł
nawet nie drgnął. Więc to zależy od tego jaki sen ma. Zawsze mozesz dziecko przenieść do pokoju najbardziej oddalonego od tego miejsca w którym się je najbardziej słyszy ![]()
Roxi i tego szczelania się właśnie boje… mój brzdac między 1 a 2 w nocy chodzi spać codziennie … a słuch ma wyśmienity jak drzemie w dzień to na palcach chodzimy żeby się nie obudził
W poprzedniego sylwestra córka miała 3 miesiące i spała o północy. Nic jej nie ruszyło, nawet najglosniejsze wybuchy. W tym roku nie wiem jak będzie, ale zazwyczaj w nocy twardo śpi. Gdyby jednak zmieniła zdanie to na 100 % będzie płacz. Pójdę z nią w najcichszy zakątek domu i puszczę muzykę. Myślę, że śpiew ją uspokoi.
Ciekawy wątek
mojej prawie miesiecznej córy nie ruszał remont za ścianą. Może i w sylwestra nie będzie problemu. Choć sąsiadów mam głośnych
nigdy nie wiadomo co im odbije w sylwestra
U nas co roku na osiedlu w Sylwestra jest dosyć głośno wiec różnie może być, w sumie jakąś mała obawa jest jak malec zareaguje ale z drugiej strony trzeba się jakoś przygotować a może mały zmieni sobie drzemkę i prześpi. Córka w tamtym roku też przespać sylwestra a tak fajerwerki chciała zobaczyć
Mój synek będzie słodko kimał i do Nowego Roku nie będę go męczyć… chodzi spać o 19, a gdzie jeszcze jakby miał czekać 5 godzin
żadne hałasu mu nie są straszne jak zaśnie ![]()
Może włączyć muzykę, żeby lekko zagłuszyć?![]()
a nie boi sie suszarki? bo wtedy to zagłuszy a duzo dzieci przy tym dzwięku się uspokaja
ja podejrzewam że Kacper będzie spać a jak nie to włącze suszarkę ![]()
Mama Kasia muzyka to właśnie jedna z opcji która mam już na oku
Dominika jeszcze nie testowałam suszarki przy nim wiec nie wiem jak zareaguje co prawda jak odkurzacze to śpi ale suszarkę tez będę miała na oku wrażenie czego ![]()
Podejrzewam, że mój syn nawet tych huków nie usłyszy. ![]()
Moi synkowie tez raczej nie beda reagowac od poczatku ucze dzieci spac w halasie bo nie moglibysmy normalnie funkcjonowac. Mojego synka suszarka uspokaja a na odkurzacz nie reaguje ![]()
ja tez uczyłam synka jak był mniejszy, ale później nie chciał spać przy muzyce i musiał miec kompletną ciszę, ale jak zaśnie to śpi i żaden hałas go nie obudzi ![]()
Im starsze dziecko tym gorzej mu usypiac przy hałasie…
Ja także uczyłam synka od maleńkiego zasypiać przy włączonym radiu, bądź telewizorze, żeby później nie przestraszył się byle szmeru i póki co działa. ![]()
Mimo , że dziecko usypia przy telewizorze i w domu nigdy nie jest cicho, a nigdy nie unikakam żadnych dźwięków to córka boi się blendera , odkurzacza i suszarki .
Nie wiem jak zaeguje na fajerwerki ale pewnie będzie spała.
Jajeczko mój synek też boi się odkurzacza… Suszarki nigdy nie słyszał, bo nie używam, a blendera się nie boi… CO do fajerwerków, jak już wspomniałam będzie spać, więc na pewno nie nie obudzi ![]()
No i powoli u nas się zaczyna, sprzedaż fajerwerek pełna parą słychać jak zaczynają dzieciaki strzelać puki co mały nie regułę wiec może będzie dobrze ![]()
Moja również usypia przy telewizorze i rozmowach a w nocy ma taki mocny sen ze ja się sylwestra nie obawiam ![]()
JAJECZKO89 moja wręcz uwielbia dzwięk odkurzacza i suszarki ;D
Córka pewnie będzie spała, ale syna to pierwszy sylwester. Jestem ciekawa jak to zniesie heh.