Świeże ogórki , pomidory

Dokładnie to damo zauważam , w auchan ceny poszły kolosalnie do góry, jak zawsze taM robiłam zakupy , tak teraz wgl tam nie jeżdżę. U nas króluje biedronka , mamy pod nosem i na szczęście maja fajne ceny. Na takei miesieczne zakupy jeździmy do carefoure , bo od piątku do niedzieli czy tam soboty maja 10%znizki jak się kupi za min 70zl , albo do Kauflandu. 

Chyba w tych czasach dużo ludzi ,,poluje,,  na promocję:) 

Ale jak pisze Pani Aniss czesto jest coś w promocji idzie się do sklepu to kupic a tego niestety nie ma 

Ale i tak rankingi wskazują na to że Auchan jest najtaniej w porównaniu na przykład do Biedronki bo Biedronka tak niby tanio ale ja jak tam idę to po prostu pusty koszyk a nic sensownego nie kupiłam

Myślałam, że tylko dla mnie wydaje się że w auchan jest tak.drogo.. nie lubię tam robić zakupów..  nie to co kiedyś.

Nie wiem jak te rankingi działają, w biedronce biorę równei dobre jakosciowo produkty i jestem zadowolona a czesto na koszyku widac już różnice;/ wiec Auchan wole omijać;) póki co ;p jak nie musze to nie jeźdze;p

Kiedy jadę z mężem na zakupy do Auchana to dziwi się czemu robimy małe zakupy.. Ja wolę Kaufland i Biedronkę;) w auchanie kupiłam kwiaty do wczoraj na giełdzie takie same były o połowę tańsze.. 

Ja również mało co kupuję w auchanie. Jak dla mnie nic szczególnego i dość drogo. Najczęściej kupuję w kauflandzie :)

ja do Auchana mam dość daleko, ale pamiętam czasy kiedy jechało się do Auchana i robiło duże zakupy bo często było coś o wiele tańszego 

też pamietam ten czas zawsze jakiś zapas coś wiecej bo promocja albo coś w gratisach a teraz mam wrazanie że  nie ma takich okazji, albo ja bardziej sledze inne gazetki;D

Aniss teraz są te promocje, ale ciężko się połapać co w jaki dzień i za ile trzeba kupić by się naliczyły rabaty. 

Kiedyś Auchan był jak teraz biedronka. Dużo rzeczy tańszych i w promocyjnych cenach.. niestety teraz jest tam drogo. .

Teraz w Auchan to jakieś kosmiczne ceny . Do twgo nie ma połowy asortymentu . U nas póki ci jedynie tanio w biedronce i to w sumie dzięki promocjom .

Ogólnie wszędzie teraz ceny z kosmosu -  zazwyczaj kupujemy te same sprawdzone produkty i co zakupy to większa kwota na paragonie :( Staram się planować zakupy, sprawdzać gazetki co gdzie jest w promocji i jeśli się to kalkuluje - kupować jednorazowo większe ilości - np. jeśli jest w promocji masło np. za 4 zł, a zazwyczaj kosztuje ono 6- 7 to kupuję od razu 3 - zanim się termin skończy zdążymy je zjeść, a zawsze to jakaś zaoszczędzona kwota. 

Ja zazwyczaj tez staram się sprawdzac gazetki gdzie co jest ale raz nie mam na to czasu i zazwyczaj zakupy robię w lidlu w biedronce bardziej tylko pieluszki biorę jak jeżdżę z rodzicami to do dino zajeżdżany czasami aldi

Ja też robię zapasy i spr datę ważności żebyśmy zdążyli zjeść.. robiąc zakupy w normalnych cenach to trzeba byłoby wydać 2 razy tyle..

Ja też przeważnie kupuję większe ilości na promocji. Żeby się nie przeterminowało, układam produkty według daty, te z najkrószą ustawiam na przodzie, żeby pierwsze wziąć ;)

Też zawsze kontroluję daty ważności :) Sklepy też tak funkcjonują ,że do przodu dają produkty z krótszą datą dlatego jak zależy nam by coś dłużej postało to warto zabrać z tylnej półki :) 

Ja od zawsze sprawdzałam daty i bardzo tego pilnowałam już nie raz mój albo rodzice twierdzili ze przesadzam ale jak coś było po terminie to już tego nie ruszyłam nawet jak był to jeden dzień a pachniało dobrze nawet jak chleb poleży dłużej i nie jest już miękki to takiego nie zjem 

Mam tak samo jak widzę chociaż jeden dzień to nie jem . Wiem ze może temu nic nie być ale podswiadomosc działa innaczej 😂😂

No racja ceny sa kosmiczne nawet wczoraj z mezem rozmawialismy przy kolacji ze dawniej sie kupilo cos wiecej bardziej roznorodnie na co mialo sie ochotę a teraz albo niema albo ceny takie ze masakra ja wczoraj jak zobaczylam w sklepie kalafiora to nie dosc ze cena kosmos to jeszcze glowka taka mala ze to az szkoda w ogóle gotowac