super tą fruvite to spróbuje . Mój to jak narazie jest chętny jeść wszystko , tylko mlaszcze jak widzi ze ktoś coś je xD
słoiczki to już mu się znudziły i chce nasze jedzenie i jak gotuje to bez soli i cukru , przy Okazji i my zdrowiej jemy .
Witaj na forum #teamLOVI!
super tą fruvite to spróbuje . Mój to jak narazie jest chętny jeść wszystko , tylko mlaszcze jak widzi ze ktoś coś je xD
słoiczki to już mu się znudziły i chce nasze jedzenie i jak gotuje to bez soli i cukru , przy Okazji i my zdrowiej jemy .
Aniss dzięki spróbuję te koktajlówki, bo ja w sumie je jem, ale właśnie ta skórka, ale nie pomyślałam, że po zalaniu wodą zejdzie ta skórka ładnie.
Idziemka zalej wrzatkiem a po kilku minutach odlej wode i spokojnie skórka schodzi;) moja to juz te pomidory łomota i ze skóra;) bo czasami jak zobaczy to musi być już;) wiec tylko dokładnie je myje;)
ja już też czeam az bedziemy mogli te jogurty podawać bo to zawsze super opcja na drugie sniadanie czy deser własnie;)
ja jeszcze nie próbowałam z koktajlówkami tak robić, ale fajny pomysł, też spróbuję.
Aniss a czemu nie chcesz jeszcze podać jogurtu małej? Ona już nie taka mała przecież
Mój synek ma roczek i dajemy mu dużo różnych jogurtów serków zaraz pójdzie do żłobka a tam też zawsze na 2 śniadanie takie rzeczy
Moja córka ma rok i już od dłuższego czasu je przetwory mleczne, teraz tylko zaczynam jej kaszki robić na zwykłym mleku, wcześniej na mm albo roslinnym
karmię piersią synek ma prawie 7 miesięcy, jak wprowadzić kaszkę i jak ją zrobić ?
Jak kupisz instant, typu Bobovita to część jest z mlekiem w składzie, a część nie. Jak jest mleko to wiadomo - robisz według instrukcji na opakowaniu. Jak musisz dodać mleko, to jeśli używasz mm to robisz mleko i do ciepłego dodajesz kaszkę. Jakbyś miała odciągnięte mleko to też chyba możesz podgrzać i wsypać do niego kaszkę.
Jak chcesz kaszkę typu czary mamy to już jest z tym więcej zabawy, ja gotowałam kaszkę na wodzie, a jak się przestudzila to mieszalam w niej mleko modyfikowane
A od jakiego miesiąca podajęcie kaszkę dziecku?
Oleksandra u nas ma skaze bialkowa wiec mamy eliminacje dopiero probujemy z mlekiem ale przetworzonym w wysokiej temperaturze np. W mufinach czy nalesnikach na jogurty musimy poczekac a twraz co chwila chora a to zeby to nie chce nawet probowac bo potem nie bede wiedziala po czym jest placz;/
Kaszki... ja zaczynalam od kukurydzianek czy ryOwej cos okolo 5 miesiaca chociaz one chyba sa nawet od 4;)
U nas takie bobovity to malo uzywamy kupuje raz na miesiac bo czasami wieczorem jej zrobie bardziej kupuje manna a na sniadania platki owsiane jaglane górskie... i do tego mrozone owoce szczegolnie borowki ukochany owoc;D
Mój syn ma alergię na białko mleka krowiego więc całkowita eliminacja piję nutramigen lcp mleko specjalistyczne do 6 miesiąca tylko mleko po dieta również z wykluczeniem białka
Ola są kaszki od 4 miesiąca, ale jak zaczynasz normalnie RD koło 6 miesiąca, to najlepiej tak po 2-3 tygodniach wprowadzić, żeby na początku dziecko poznało trochę warzywa i owoce :)
kaszki synek zaczął jeść jakoś po 7 miesiącu, najpierw były owoce i warzywa
My kaszki od 6 miejsca i teraz rano wstanie to domaga się kaszki a ze uwielbia warzywa i owoce to nie było problemu z podawaniem od początku . Ale tak zalecają najpierw podać warzywa a później owoc bo owoc jest słodszy .
Przy pierwszym synu tez mieliśmy Nutramigen i podawałam kaszkę Sinlac , pediatra nam ja poleciła i synek uwielbiał Jak miał 10 mc to podawałam łyżeczkę jogurtu ale odrazu były wymioty wiec dopiero grubo po roku nam się uspokoiło i od tamtej pory toleruje nabiał .
My też mamy nutramigen przy drugim z powodu alergii synowi sinlac nie pasował z HiPP daje ryżową bez mleczną
U nas nutramigen nie sprawdzil się I przeszliśmy na Bebilon syneo. Kaszki podawałam po roku , a po 6 miesiącu zaczęłam rozszerzać dietę głównie od owoców.
A u nas się sprawdził ale ten nutramigen lcp po roku przeszliśmy na lgg
Ja na pewno zacznę RD od warzyw no owoce są słodkie a jednak chciałabym żeby córka jadła wszystko
My też zaczynaliśmy od warzyw, bo ponoć jak zacznie się od owoców to później dzieci nie chcą jeść tych warzyw
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.