Świeże ogórki , pomidory

super tą fruvite to spróbuje . Mój to jak narazie jest chętny jeść wszystko , tylko mlaszcze jak widzi ze ktoś coś je xD 

słoiczki to już mu się znudziły i chce nasze jedzenie i jak gotuje to bez soli i cukru , przy Okazji i my zdrowiej jemy . 

Aniss dzięki spróbuję te koktajlówki, bo ja w sumie je jem, ale właśnie ta skórka, ale nie pomyślałam, że po zalaniu wodą zejdzie ta skórka ładnie. 

Idziemka zalej wrzatkiem a po kilku minutach odlej wode i spokojnie skórka schodzi;) moja to juz te pomidory łomota i ze skóra;) bo czasami jak zobaczy to musi być już;) wiec tylko dokładnie je myje;)

ja już też czeam az bedziemy mogli te jogurty podawać bo to zawsze super opcja na drugie sniadanie czy deser własnie;)

ja jeszcze nie próbowałam z koktajlówkami tak robić, ale fajny pomysł, też spróbuję.

Aniss a czemu nie chcesz jeszcze podać jogurtu małej?  Ona już nie taka mała przecież

Mój synek ma roczek i dajemy mu dużo różnych jogurtów serków zaraz pójdzie do żłobka a tam też zawsze na 2 śniadanie takie rzeczy 

Moja córka ma rok i już od dłuższego czasu je przetwory mleczne, teraz tylko zaczynam jej kaszki robić na zwykłym mleku, wcześniej na mm albo roslinnym

karmię piersią synek ma prawie 7 miesięcy, jak wprowadzić kaszkę i jak ją zrobić ?

Jak kupisz instant, typu Bobovita to część jest z mlekiem w składzie, a część nie. Jak jest mleko to wiadomo - robisz według instrukcji na opakowaniu. Jak musisz dodać mleko, to jeśli używasz mm to robisz mleko i do ciepłego dodajesz kaszkę. Jakbyś miała odciągnięte mleko to też chyba możesz podgrzać i wsypać do niego kaszkę. 

Jak chcesz kaszkę typu czary mamy to już jest z tym więcej zabawy, ja gotowałam kaszkę na wodzie, a jak się przestudzila to mieszalam w niej mleko modyfikowane 

A od jakiego miesiąca podajęcie kaszkę dziecku?

Oleksandra u nas ma skaze bialkowa wiec mamy eliminacje dopiero probujemy z mlekiem ale przetworzonym w wysokiej temperaturze np. W mufinach czy nalesnikach na jogurty musimy poczekac a twraz co chwila chora a to zeby to nie chce nawet probowac bo potem nie bede wiedziala po czym jest placz;/

Kaszki... ja zaczynalam od kukurydzianek czy ryOwej cos okolo 5 miesiaca chociaz one chyba sa nawet od 4;)

U nas takie bobovity to malo uzywamy kupuje raz na miesiac bo czasami wieczorem jej zrobie bardziej kupuje manna a na sniadania platki owsiane jaglane górskie... i do tego mrozone owoce szczegolnie borowki ukochany owoc;D

Mój syn ma alergię na białko mleka krowiego więc całkowita eliminacja piję nutramigen lcp mleko specjalistyczne do 6 miesiąca tylko mleko po dieta również z wykluczeniem białka 

Ola są kaszki od 4 miesiąca, ale jak zaczynasz normalnie RD koło 6 miesiąca, to najlepiej tak po 2-3 tygodniach wprowadzić, żeby na początku dziecko poznało trochę warzywa i owoce :)

kaszki synek zaczął jeść jakoś po 7 miesiącu, najpierw były owoce i warzywa 

My kaszki od 6 miejsca i teraz rano wstanie to domaga się kaszki a ze uwielbia warzywa i owoce to nie było problemu z podawaniem od początku . Ale tak zalecają najpierw podać warzywa a później owoc bo owoc jest słodszy  . 
Przy pierwszym synu tez mieliśmy Nutramigen i podawałam kaszkę Sinlac , pediatra nam ja poleciła i synek uwielbiał Jak miał 10 mc to podawałam łyżeczkę jogurtu ale odrazu były wymioty wiec dopiero grubo po roku nam się uspokoiło i od tamtej pory toleruje nabiał . 

My też mamy nutramigen przy drugim z powodu alergii synowi sinlac nie pasował z HiPP daje ryżową bez mleczną 

U nas nutramigen nie sprawdzil się I przeszliśmy na Bebilon syneo. Kaszki podawałam po roku , a po 6 miesiącu zaczęłam rozszerzać dietę głównie od owoców. 

A u nas się sprawdził ale ten nutramigen lcp po roku przeszliśmy na lgg

Ja na pewno zacznę RD od warzyw no owoce są słodkie a jednak chciałabym żeby córka jadła wszystko

My też zaczynaliśmy od warzyw, bo ponoć jak zacznie się od owoców to później dzieci nie chcą jeść tych warzyw