olaleksandra94 też mam koleżankę, która nie zje świeżych pomidorów. Tak samo dziecko koleżanki nie chciało jeść "surowego" sera żółtego, czyli takiego zwykłego na kanapce. Jadł ser tylko stopiony, czyli w toście albo inaczej podgrzany.
Szaniqa ja sialam w te malutkie takie łączone a później przesadzałam w takie średnie doniczki i tyle później to już do ziemi. Ostatnio czytałam o pikowaniu pomidorów do rozciętych butelek plastikowych znajdź sobie w internecie interesujące to jest chyba w tym roku tak zrobię.
Jako naturalny nawóz polecam gorzką sól kosztuje grosze w aptece a działa moja mama psika je już od kilku lat
A to z serem to nie słyszałam żeby ktoś tak robił hehe. Ludzie to jednak mają różne dobre wymysły :D
nie słyszałam jeszcze o gorzkiej soli i o tym że ma takie działanie
Kargaw, doniczusiów doniczek miałam multum oraz oczywiście wiaderka z biedronki :D a warzywniaczek przykryty agrowloknina i może w Rabacie wsadze coś bo tam by się przydał remanent za rok
Ooo wiaderka z biedronki numer 1 haha. Poczytajcie o działaniu gorzkiej soli naprawdę działa
Tez skorzystam
Aż musiałam sprawdzić w internecie cóż to takiego ta gorzka sól i już wiem :D bardziej się spotkałam z nazwą sól Epson niż gorzka sól
Gorzka sól pierwszy raz o tym słyszę wpisałam w google i jestem w szoku odnośnie działania tej soli ;) już nawet na allegro jest w ulubionych;) szerokie zastosowanie ;)
Od zastosowań zewnętrznych wewnętrznych po odrodnictwo;)
Gorzka sól? Też nigdy o czymś takim nie słyszałam, aż jestem w szoku
Gorzka sól, pierwsze słyszę- na pewno uzupełnię swoją wiedzę na ten temat :)
Podajemy od początku, staramy się wybrać bio / zawsze bylam przeciwniczka i uważałam, ze to marketing ale trochę mnie przekonali.
Nasz maluch ma alergię na ziemniaka, bakłażan również reakcja alergiczna. To ta sama grupa co pomidor i papryka, więc te dwa podamy jak mały będzie miał jakieś 10 miesięcy i będziemy mieć swoje. Wcześniej spróbujemy w passacie podac pomidora.
Hitem był u nas ogórek - idealny na ząbkowanie.
Podajemy blw
Sól Epsom, gorzka sól, siarczan magnezu, ,zwał jak zwał tania jest i zastosowanie ma szerokie a na pomidory działa ;)
W takim razie też w tym roku wypróbuję:)
Dziś podałam łososia w sosie pomidorowym w warzywach i dostała czerwonych plam ktam gdzie buzia była ubrudzona :( będzie albo od pomidorów albo ryby :(
Współczuję. Rozszerzanie diety dopiero przed nami, ale już wiem, że występuje alergia na bmk i jajka. Zastanawiam się co jeszcze wyjdzie w czasie RD :(
Współczuję, z tymi alergiami to jednak spory problem.
Tak ,trzeba uważać, pamiętać co się dziecku podaje. Ja to notuję z datami,mam swój kajecik od rd, będzie mi później łatwiej odtworzyć przy wizycie u alergologa co podrażniało, a co ładnie wcinała :)
Ryby w brew pozorom lubią uczulać
Pewno, że mogą. Córka brata mojego narzeczonego ma 1,5 roku, a wyszła jej już alergia na orzechy, soje i dorsza.