Świąteczny klimat

Zazwyczaj staram się nie mieć za dużo ubrań i pierdółek aleee.... święta to zupełnie co innego. Uwielbiam ozdoby, naklejki, swieczki, robię stoiki, no i uwielbiam świąteczne ubrania. Światełka na domu też muszą być od Mikołajek.

Dzięki temu że mam pepco I sinsay blisko to mogę szaleć. 

A Wy, ubieracie się świątecznie? 

Ja mam nawet kolczyki renifery i choinki hahaha

Po synku pakuje i sprzedaje na vinted za rok, swoje narazie mam dalej bo dalej się w nie mieszczę.

Kiedy zaczynacie się ubierać świątecznie i słuchać świątecznych piosenek ? 

Ja uwielbiam ten czas i zaraz pewnie zacznę. U Was jest Święty Mikolaj czy Dziadek Mróz ? 

Ozdabiacie mieszkania i domy ? 

W grudniu zaczynam dekoracje mieszkania itp . Ubieram dzieci świątecznie po mikolajkach :) . Bo na mikołajki od babci co roku dostają rzeczy ze świątecznym motywem :)

Do mnie dziś wlasnie przyszla paczka z Sinsay ze świątecznymi bluzeczkami i sweterkami dla dziewczyn;). Dostaną je pewnie w "buta" od Mikołaja. 

Sama mam 3 świąteczne sweterki i jakieś skarpetki, lubię je nosić w grudniu;)

My ozdabiamy dom i ubieramy choinkę w okolicach Mikołajek wlasnie. Zazwyczaj dzień wcześniej, żeby już Mikołaj widzial, że jestesmi gotowi na swieta:))

Pierniczki też pieczemy przed Mikołajkami.

W tamtym roku robiłam ozdobne wieńce na drzwi i pod świeczki, przepiękne wyszły i fajnie spędziłyśmy czas ze starsza corka;). W tym roku mam dużo na głowie więc wątpię, że się uda, ale pierniki napewno zrobimy.

My mamy renifera z kręcąca się głową i mruga od Mikołaja :)) stoi na balkonie dumnie :) 

W oknach świecącą gwiazda i choinka :)

W tym roku zastanawiam się na żywa choinką  ,ale córka może skubać igły  i będzie jeść:(

A tak swoją drogą to  tak się martwiłaś jak to będzie jak już bobo będzie w domu ,a tu proszę masz nawet czas na Lovi ;)  Ja już ciut odpuściłam bo obiadki dla młodej,  też w Grecji byliśmy i tak cały czas coś i nie mam za bardzo czasu na pisanie tutaj :( ale od czasu do czasu zerkam �

Ja lubię świąteczny nastrój. Święta Bożego Narodzenia są dla mnie najpiękniejsze, kojarza się z ciepłem rodzinnym, mają ten klimat i czuje się je bardziej niż ważniejsze dla katolików święta Wielkiej Nocy. Takie moje zdanie. Czekam na te święta jak małe dziecko. Dla mnie za wcześnie jeszcze na ozdoby choć chodząc po sklepach widać i czuć już ta atmosferę. Czasem aż do przesady. My w tym roku chyba zrezygnujemy z choinki ponieważ mała zaczyna chodzić i wszystkiego się chwyta a mamy taką na pniu. Mamy kilka skrzatów, mniejszych i większych. Kocham świece, zapach pierników. Często robię je 2x ogromnymi porcjami. Raz żeby zjeść przed świętami a potem typowo na rozdawnictwo i święta. 

U nas 6 grudnia jest swiety Mikolaj a w wigilie Gwiazdor. Ubtalabym sie swiatecznie alr np rodzina mojego chlopama stwierdzilaby ze cos jest nie tak ze mna ze chodze no w swetrze z reniferem. Dzieci oeszrm sa ubietane swiatecznie. Choinke staram sir miec juz 6 grudnia ubrana i ogolnie mieszkanie tez ustrojone bo nie ukrywam uwielbiam ten czas. Moim zfanir ubietanir wszystkiego tydzirn przed to nie ms takiego klimatu bo swieta sa tylko 3 dni i nie idzie sie nacieszyc lampeczkami stroikami itp i temu ubieram juz na poczstku grudnia i trzymam do 3 kroli. Choinke mam niestety sztuczna bo jestem uczulona ale tez robi klimat :) 

Ja mam podobnie – też nie mogę się oprzeć świątecznym dekoracjom i ubraniom! Naklejki, świeczki, stroiki, a światełka oczywiście muszą być. Od Mikołajek zaczynam już szaleć, a świąteczne swetry i kolczyki – obowiązkowo! Piosenki też puszczam wcześniej, uwielbiam ten klimat.

Ja też uwielbiam świąteczny klimat! Zaczynam już od Mikołajek  stroiki, światełka, dekoracje, no i oczywiście swetry 

Ooo rok temu w Aldi kupiłam swetry świąteczne ze śmiesznymi motywami i tak poszliśmy na obiad w 1szy i 2gi  dzień świąt w gości na obiadki z malutką ;) 

Ja bardziej robię to wszystko tydzień przed świętami, choinkę ubieram i jakieś dekoracje ale bez przesady .... a co do ubrań świątecznych to jedynie na wigilię :) 

ooo aż zajrzę do aldi :)

U nas Święty Mikołaj:). Od Mikołajek już robi się u nas świątecznie a w tym roku koło wigilii będziemy ubierac choinke:)

Zazwyczaj czekałam do Mikołajek, teraz zacznę dekoracje chyba wcześniej, z choinką wstrzymam się trochę . To mnie uszczęśliwia i moja rodzinę, a czas szybko leci więc wolę być szczęśliwa niż czekać na czas "kiedy wypada". 

Śnieg do tej pory mnie cieszy jak w dzieciństwie pomimo tego że trzeba odśnieżać 

Też lubię takie pierdoły. Świąteczny sweterek musi być. U mnie w domu to kominek ubrany, schody i choinka obowiązkowo zywa

1 grudnia zaczynam z dekoracjami, pościele itp. 5 grudnia zaczynamy światełka na zewnątrz  No i pieczemy pierniczki ! Choinka zawsze żywa i wielka

Ja w tamtym roku kupiłam sztuczna choinkę na pniu, bo szkoda mi bylo co roku wyrzucać te drzewka (pomimo, że kupuje w doniczkach to i tak pozniej się nie przyjmują w ogrodku;( ), ale to już nie ten klimat.. Żywa i pachnie, i wygląda lepiej..

U mnie jest mikołaj, 

ja w tym roku na swoim nowym domku, więc na pewno będzie strojenie, wieniec na drzwiach, na balkonie jakieś ozdóbki, na parapecie też coś wymyślę. 

Chcę też zrobić kalendarz adwentowy córce i np razem wykonywać jakieś świąteczne aktywności. 

Fifi jak dziewczyna w faruszku  :)

Ładny chłopiec :)

Uwielbiam patrzeć na ozdoby ale u kogoś :D nigdy niczego sama nie kupuje bo odczuwam potrzebę minimalizmu. Jak myślę o ozdobieniu mieszkania to kojarzy mi się to z kurzem i tym że nie będę miała gdzie tego trzymać później ( chociaż dla wielu osób to nie problem bo mają ozdoby cały rok :D ).

Zobaczymy jak będzie w domu ale wątpię żeby się coś zmieniło. Choinka jest oczywoscie obowiązkowa. Z dzieckiem można stworzyć też jakieś ozdoby. To dobra okazja żeby spędzić ciekawie czas z dzieckiem wykonując ozdoby. 

W moich rodzinnych stronach w świętokrzyskim był mikołaj ale tutaj na Śląsku słyszę o dzieciątku. Nie do końca to rozumiem. Muszę podpytac babci męża o co chodzi z tym dzieciatkiem.