Świąteczny kiermasz

A może bombki takie styropianowe? Pamiętam, że kiedyś z mamą je robiłam, na tej kuli ze styropianu się dekorowało wstążkami, cekinami itp

1 polubienie

Moja mama nadal ma takie które robiłam w wszkole :sweat_smile:

1 polubienie

Mnie to nie przeszkadza bo ja nie zabraniam dziecku słodkiego . Ale są granice bo jak widzę np syna mojej kuzynki który latem nawet lody jak ze szpinaku … to dajcie spokój a później się dziwić że dorośli mają złą relacje z jedzeniem . Przecież jak ten chłopak zobaczył cukierki na choince u mojej mamy to się pod stół schował za obrusem żeby się najeść ich

Pierniczki i wyroby cukiernicze szybko się rozchodziły :wink:

U nas ta kiermaszach robia takie orzeszki sa pyszne tylko z tego co wiem trzeba miec maszynke do tych orzeszkow :wink: ale mozna porobic i popakowac po kilka sztuk :wink:

1 polubienie

Moja mama ma tą patelnię

To jest smak mojego dzieciństwa :heart_eyes: moja mama je robiła na święta do szkoły i do domu, potem co roku się moi koledzy i koleżanki z klasy pytali czy moja mama zrobi na wigilię klasowa orzeszki

O takie cos mi chodzi :wink:

Ale kiedyś była taka patelnia która na gaz się stawiało

1 polubienie

O to pierwszy raz taka widze :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

Te orzeszki ciasteczka są przepyszne i faktycznie jakby takie porobić na jarmark i popakować w ładne paczuszki/celofan i obwiązać czerwoną albo zieloną wstążeczka to by się rozeszły jak ciepłe buły :grinning:

2 polubienia

Orzeszki… dawno nie jadlam​:drooling_face::drooling_face:

1 polubienie

Dokladnie odrazu o nich pomyslalam :wink: ja je uwielbiam i moglabym je jesc kilogramami :rofl:

Ale ile roboty przy tym :see_no_evil:

To może jednak zostańmy przy świątecznych pierniczkach :sweat_smile: a orzeszki zostawmy na specjalnie okazje :grinning::sweat_smile:

To mama ma właśnie taką

Te orzeszki są bardzo szybkie do zrobienia . A mam 300 świątecznych woreczków z temu :rofl:

1 polubienie

Ja to zawsze sie ba ram z tym :see_no_evil: i temu nie robie :sweat_smile:

A co dajesz do środka? Ja ostatnio je jadłam z kajmakiem czy masą krówkowa, jeju jakie to było pyszne :hear_no_evil:

Jak sie jeszcze uczylam to dorabialam na stoisku z ciasteczkami ciastami i pieczywem. Tam dopiero poznalam smak tych orzeszkow ! Jakie to dobre ! Zawsze jak sie jakis orzeszek rozpadl na pol to zjadalam :rofl: mysle ze takie orzeszki to super pomysl