Swędząca wysypka

Ja miałam wysyłkę na brzuszku w 9. msc bardzo swędzi co byłam w szpitalu na obserwacji z podejrzeniem cholestszy ciążowej. wykluczyli i podawali wapno po wyjściu do domu też piłam wapno i było trochę lepiej. wszystjo minelo z chwilą porodu , po porodzie ani śladu. I nikt nie wie od czego to jest ani ja ani lekarze

Ja też miałam taki moment ze dostałam drobniutkie krostki na nogach. Tak mnie swedzialy nogi ze mogłam do krwi się drapać :-/ byłam u dermatologa i powiedział ze to wina hormonów i coś mojej skórze teraz nie odpowiada kazał zmienić proszek i płyn do płukania ma sensitiv i żel do mycia na sensitiv i utrzymujący prawidlowe pH skory.
zmieniłam wszystko tak jak mówił i przeszło zalecił też picie wapna bo teraz jest czas różnych alergii i pyłków.
Jak na razie żadnych zmian skórnych już nie mam. Mam nadzieję ze już żadnej wysypki nie dostane;)

Ja ostatnio znowu dostalam takiej swedzacej wysypki na nogach tak jak to miało miejsce w ciazy. Kupilam soebie dzis wapno do picia mam nadzieje ze bedzie tak skuteczne jak w tedy.

Wapno jest genialne, a polecam Wam jeszcze dodawać wapno do kąpieli zarówno do dziecka (przede wszystkim jak dziecko ma problemy ze skórą) ale dla nas również :slight_smile:
Pić dodatkowo jak najbardziej :slight_smile: