Jak w tytule: jakie witaminki zażywacie/ałyście w końcówce ciąży?
Oczywiście żelazo no i vita-miner+dha
A ja brałam Femibion Natal 2 (opakowanie zawierało 30 tabletek witamin i 30 kapsułek DHA) oraz żelazo i kwas foliowy.
Ja bralam Pregna plus przez calą ciąze, tylko ze ja taka antytabletkowa jestem i czesto zapominalam, no i po porodzie mialam anemie niestety
Jod, wit D3, kwas DHA i magnez B6
Witaminy femibion do tego żelazek i z polecenia lekarza jeszcze burak forte z żelazem i witaminą c . Ale ja mam akurat bardzo niskie żelazo i ciężko mi je podbić nawet z dietą
Ja biorę lade vit witaminy i żelazo ( mam sporą anemię i małopłytkowość poniżej 100). Do tego magnez do 35 tyg.mam brać.
Ja biore magnez, zelazo i pharmator matruelle i nospe czasami
O kurcze. Martyna mam nadzieje, xze uda Ci sie podwyzszyc zelazo. Ja biorę MamaDHA, pregna plus i magnez. Paznokcie i wlosy mam przepiekne i bede kontynuowac ktores z nich po ciazy dlugo:)
Ja od samego początku biore Pregne Plus wiec raczej będę ją brać juz do końca
Koniecznie z dużą ilością kwasów DHA (600)
Polecam Prenatal duo, świetny skład dla prawidłowego rozwoju Maluszka
Kinga a widzisz ja sprawdziłam swoje witaminy i tam mam tylko 220 mg Dha i 44 mg EPA czyli dość mało chyba, muszę pomyśleć o zmianie witamin jeszcze z lekarzem to przedyskutuje.
Tak jak pisze Kinga prenatal duo świetny skład, tez go bralam
Ja z polecenia lekarza biorę pregna +, teraz dodatkowo numomega z dha. Staram się raczej dostosowywać do poleceń pani dr. Chociaż nie zaleca mi magnezu a ja zawsze go brałam więc teraz też sobie biorę dodatkowo. Z żelazem też miałam problem zawsze odkąd pamiętam. W pierwszym badaniu na początku ciąży wyszło mi żelazo 23 przy normie 60-180 i stwarzało to duże zagrożenie dla moich dzieciaczków dlatego robiłam co mogłam aby je podnieść. Dostałam tabletki - tardyferon, który popijałam wodą z rozpuszczoną witaminą C, robiłam sobie zakwas buraczany, jadłam dużo mięsa i pietruszki i generalnie co przeczytałam o żelazie to starałam się stosować. Po 1,5 miesiąca żelazo skoczyło to 118 Ale oczywiście tardyferon biorę nadal.
Mnie z kolei mój lekarz powiedzial ze im mniejszy sklad tym lepiej. Kompleksy 100 witamin nigdy się nie sprawdzaja.
Ja całą ciążę brałam pregna plus, teraz jak kp to biorę różnie albo dopel herz albo omegamed
A ja mam każdy suplement osobno ze względu na jego zawartość jod 200, wit D3 1000 i kwas DHA 600 akurat ja biorę prenatal DHA i tez jestem zadowolona
Ja w ciąży brałam Vita miner prenatal z DHA.
Ja w pierwszej i teraz biorę Femibion 2
Ja podobnie jak Ewcia - femibion