Suplementacja witaminy D

DaNutka ja wiem jak to jest jak coś dolega dzieciom to odrazu działamy i wykupujemu wszystko ale jak nam coś dolega albo mamy sobie coś kupić a to może jutro a to nie chce mi się to jak będę po drodze a to się czasem zapomni itd. tak juz jest , może nie każda mama tak ma ale ja niestety tak mam;) a nasze zdrowie też jest ważne.

Święte słowa  Ewka , my mamy schodzimy  czasem na drugi plan , a tak nie powinno być.  Idą chlodniejsze dni więc pora zacząć myśleć o sobie. 

Dokładnie , my też musimy zadbać o siebie , zeby mieć siłę dbać o nasze dzieciaczki;)  

Ja latem nie suplementuję witaminy D bo uważam że jest to zbędne. Teraz słonecznych dni coraz mniej więc zacznę podawać. W związku z tym że córka kończy 6 mcy mam zwiększyć dawkę do 600. Jaką witaminę polecacie? Brała vigantol ale mam wrażenie że po tym bolał ją brzuszek.

Ja suplementuję witaminę D, wbrew pozorom, bardzo dużo ludzi cierpi na niedobór i nawet o tym nie wie;(

Iwona Dlatego warto kontrolować! Super, że sprawdzasz :)

Anet.ka Super pora, żeby wrócić do regularnej suplementacji :)

Anka88 Super!

zakreconaa92 Warto sprawdzić :)

To prawda witamina D , to jedna z najczęściej brakujących nieststy . Staram się już od polowy sierpnia podawać na nowo

Niestety, ale w naszej szerokości geograficznej jeśli nie suplementuje się witaminy D to praktycznie można być pewnym, że ma się jej niedobory. No chyba, że ktoś przebywa całe dnie na zewnątrz, w podkoszulku i krótkich spodenkach. :smile:
U nas oczywiście suplementujemy witaminę D całą rodziną i synek od pierwszych dni życia, także. A raz w roku- raz na dwa lata oznaczany sobie jej poziom we krwi.