Suplementacja mamy karmiącej piersią

Mamy, czy karmiąc piersią, wspomagałyście się suplementami? 

Ja już mam zakupiony femibion dla mam karmiących i zamierzam go właśnie brać jak tylko urodzę dziecko ;)

Tak biorę femibion 3

Również kupiłam femibion dla mam karmiacych i mam spakowany do szpitala zeby zacząć brać od razu po porodzie.

Ja zażywałam femibion 

ja miałam witaminy jeszcze te które brałam podczas ciaży  zostały mi bo mała sie wczesniej urodziła Femibion- z polecenia lekarza i te witaminy równeiż brałam karmiąc piersią;)

Suplementacja witamin podczas karmienia piersią jest bardzo ważna. Nawet lekarz ostatnio mi o tym mówił. Biorę te same witaminy, które brałam w ciąży.

Tak, wspomagam się. Ale muszę przyznać, że zapominam. Nie wiem czy to ma związek, ale dopóki zazywalam regularnie było ok, a jak tylko zaczęłam pomijac tabletki i brać raz na jakiś czas to i włosy strasznie zaczęły wypadać.

Tak suplementacja po skończonej ciąży dla kobiet karmiących jest równie ważna jak i ciąży. Ja oczywiści będę kontynuować tą syplemetacje 

Suplementuję witaminy które miałam od 13 tygodnia ciąży czyli Prenatal Duo. 

Warto pamiętać że sama suplementacja nie zapewni nam odpowiedniej ilości witamin, do tego trzeba pamiętać o różnorodnej diecie :) 

Tak lekarz zalecił mi witaminy przy karmieniu piersią żeby nie doszło do anemii i nie brakowało mi niezbędnych witamin i minerałów :)

Dokładnie Aniu witaminy witaminami się odpowiednia dieta, sen i aktywność też robią swoje ;)

Hehe sen... hehe zwlaszcza w pierwszych dobach;) ale tak na serio to prawda sen duzo daje i jesli jest taka możliwość to trzeba korzystac

Ja właśnie w pierwszej ciąży dostałam leki na anemie ale to odrazu po porodzie 

Tak tak wspomagam się cały czas przy karmieniu suplementami Prenatal Duo. Biorę go od drugiego trymestru ciąży i planuje go brać do końca karmienia piersią.

Tak oczywiście brałam witaminy te które zostały mi jeszcze z okresu ciąży 

Również planuję kontynuować suplementację. W moim przypadku to Pregna Plus i Pregna DHA. Planuję też zacząć zażywać kolagen, żeby wzmocnić swoje ciało tj. skórę i włosy. Podobno warto :) chętnie dowiem się czy ktoś stosował i jaki preparat polecacie #teamLOVI 

Tak. Ja kontynuowałam suplementację z okresu ciąży. Teraz, w drugiej ciąży też mam zamiar kontynuować taką suolementację podczas karmienia.

Dobrze jest  też przez jakis czas po ciąży brac jeszcze żelazo a w szczególności gdy w ciąży braliśmy i towarzyszyła nam anemia ale nawet jeśli nie to pamiętam jak położna mi mówiła żebym sobie wziela do końca cale opakowanie  które mi zostalo bo akurat przed porodem bezpośrednio otworzyłam nowa paczkę podczas porodu tracimy trochę krwi potem połóg często pod tym kątem też nie jest łatwy i wcale nie rozpieszcza nie przespane noce zaburzony rytm dnia przez naszego maluszka z którym dopiero uczymy się życia to wszystko źle wpływa na nasze samopoczucie i nas stan zdrowia dlatego właśnie należy pamiętać ze to żelazo bardzo nam się przyda napewno nie zaszkodzi a pomoże 

Oczywiście że warto brać dodatkowe witaminy, zawsze to coś organizmu dodatkowe wzmocnienie. Ja brałam po każdej ciąży