Suplementacja jodu w ciąży

Doklanie jak pisze silver. Ja biore femibion i nic wiecej mi nie zalecal lekarz

Ja akurat łykam mama dha premium, bo właśnie jest tam też jod. Czytałam, że odpowiedni poziom jodu pozytywnie wpływa na kształtowanie się przede wszystkim układu nerwowego i kostnego maluszka, a mi zależy na jego zdrowiu.

teraz już wszystkie witaminy są kompleksowo zbilansowane o wszystkie potrzebne składniki mamą w ciąży…jednakże warto patrzeć na skłąd, gdyż nie wszystkie witaminy dla kobiet w ciąży mają wszystkiego tyle samo…ja zażywałąm Femibion gdyż miał najwyższą dawkę kwasu foliowego. jod również tam był.

Dokładnie teraz wszystkie witaminy dla mam karmiących i kobiet w ciąży są tak zbilansowane, że są w nich wszystkie potrzebne witaminy. Zwrócić uwagę należy na ilość każdej z witamin.

Suplementacja jodu w ciąży zapobiega niedorozwojowi umysłowemu dziecka oraz zaburzeniom neurologicznym.

Jasne, suplementy są zbilansowane, ale i tak trzeba poczytać skład, żeby wybrać najlepszy dla siebie. Poza tym czasem nawet forma kapsułki ma znaczenie, bo ja np. nie lubię łykać leków i suplementów, jeśli są matowe. Także na to też warto zwrócić uwagę :slight_smile: