Suplementacja dodatkowa w ciąży

Ja brała całą ciążę pregna plus. Czy moja córeczka przez to się urodziła większą? 3680 nie uważam że to jakaś duza waga

Karolina nie ma co się bać tylko wyjąć witaminy to nic złego .  na pewno pomogą nie zaszkodza ja jeszcze brałam witaminę D 3

MamaKisi ale Karolina boi się nie brać witamin a nie brać. Więc je bierze 

Ja przed planowanym zajściem w ciążę (około 4 miesiące przed) przyjmowałam kwas foliowy. A w ciąży z polecenia lekarza przyjmowałam witaminy prenatal duo po 12 tyg ciąży a do 12 prenatal uno i byłam bardzo zadowolona z efektów. 

K. Szurkiewicz No masz rację moja koleżanka też miała takiego że żadnych witamin ani w sumie badania tak zalecał "jak pani chce to niech sobie pani zrobi". Ja w ciąży zażywałam pregna plus. Teraz przy karmieniu będę włączać nadal pregnę, bo ma najwięcej witamin w jednej A mam spore braki �

Żelazo również lekarz mi zalecał. Jednak ja nie brałam. Co badania kontrolowalam też to żelazo i nie było konieczne go uzupełniać. Żelazo podobno bardzo zęby niszczy A ja mam bardzo słabe..  

U mnie żelazo było obniżone więc miałam zalecone przyjmować. Na żeby nie wpłynęło

Karolina nie ma powodu do obaw :) ja brałam mama dha i szelazo do tego jadłam masę owoców i warzyw :) witaminy w ciąży są bardzo ważne. 

Ja zażywam Pregne plus i teraz jeszcze dha. Pregna ma małe tabletki i to jest jej duża zaleta.

Ale od jakiegoś czasu wychodzą mi zajady. Zastanawiam się czy dołożyc jeszcze witaminy z grupy B.

Brała któraś z was ?

Ja też przed ciążą przyjmowalam jakieś 3 miesiące kwas foliowy, od połowy ciąży żelazo, od początku witaminę d3 i magnez bo miałam drętwienia, a witaminę b2 brałam jak miałam raz opryszczkę

Teraz używam tylko jednego suplemenu Mama DHA premium plus. Zawiera wszystkie potrzebne składniki. Polecam 

Ja od 13 tyg ciąży biorę prenatal duo, a ze względu na ryzyko porodu przedwczesnego lekarz zalecił mi ostatnio dodatkową dawkę dha (w prenatalu duo jest 600+ 400dha z alg omega med). Jestem w28 tyg ciąży i ani razu nie zachorowałam, nawet się nie przeziębiłam:)

w pierwszej ciąży brałam mama dha premium i nawet raz nie byłam chora. Teraz tez to biorę bo jest nawet wzglednie cenowo najtansze a jak patrzyłam na sklad to dla mnie wszystko to jest to samo  Jestem teraz w 5 mc i naszczescie narazie nie choruje chociaz synek co i raz przynosi cos ze żłobka.

Ja żelazo mam troszkę za niskie ale lekarz nie zlecił dodatkowej suplementacji 

Natalia może jest na dolnej granicy i na razie obserwuje jak dalej bedzie

Natalia polecam jeść szpinak i pić sok z buraków :) 

Ja też polecam sok z buraka. Czasu sobie robię z cytryną i bananem. W smaku całkiem dobry .

A dla mnie właśnie sok z buraka smakował..ale jak sama wyciągnęłam a nie sklepowy. A myślałam że jak nie będzie mi smakował to dodam jablko

Aneczka mam zawsze tak o 1 poniżej normy. 

Karolinach szpinak lubię i dość często jem ale buraków nie cierpię w żadnej postaci i nie potrafię się zmusic. Tak sama mam z wątróbka mimo ze ona to już posiada ogromne ilości żelaza 

Natalia na szkole rodzenia położne nie zalecały jedzenia wątróbki w ciąży. Ja nie lubię to i tak nie jadłam. Buraki lubię ale duszone, sok jakoś mi nie szedł, piłam bo musiałam :/