My jak coś mamy to stosujemy krem emolium i kąpiemy też w emulsji.
Również używam emolium do kąpieli, jak dla nas jest wyśmienity, ładnie natłuszcza skórę, nie trzeba stosować innych kosmetyków po kąpieli, do bużki również mam emolium i również sprawdza się doskonale
Mówicie o tym emolium w biało- czerwonym opakowaniu? Ja do kąpieli stosuje Oilatum, ale nie jestem do końca zadowolona, bo muszę i tak po kąpieli smarować małego Linomagiem.
Ja używałam do kąpieli Oillan, Oilatum baby, Mediderm. Chcę jeszcze kupić jaki emolient do twarzy, bo córka ma często przesuszone policzki.
Posmaruj parę razy bepanthenem, może pomoze.
My zamiast emolientów używamy parafinę. Jest to składnikiem emolientów. Parafinę dodajemy do kąpieli, dzięki czemu skóra jest gładka i miękka. Można ją też stosować bezpośrednio na skórę. Ponadto cena parafiny jest dużo niższa a działanie takie samo.
Ulka tak ten w czerwono białaym opakowaniu, dla nas jest naprawde świetny. Warunkiem jest,że kąpiel musi trwać ok. 15 min, ale później dziecko jest naprawde natłuszczone i takie ma ciałko jedwabiste. Butelka starcza na bardzo długo
U synka ostatnio zauważyłam suche plamy na twarzy,zastanawialam się od czego,ale potem już wiedziałam dałam mu soczek z winogron i myślę że poprostu jest na nie uczulony,bo jak już mu tego nie dawałam to plamy są mniejsze.My używamy emolium.
Agusiu moja dostała uczulenie po kaszce bananowo-truskawkowej. Teraz wygrałyśmy krem do buźki marki Bubchen, to napisze wam jakie są efekty jego stosowania
U nas synek od urodzenia mial problemy z skora na lokciach pod pachami, uzywalam tylko krem z emolium i krople fenistil na recepte , i malo co pomagalo to doktorka przepisala mi masc elocom to pomaga odrazu ale nie mozna zbyt czesto nim smarowac, bo jest z sterydami. A alergolog powiedziala ze z tego wyrosnie i uzywac emoliety i przepisla krople zyrtec. I tyle:-( a od 2mc synkowi pojawia sie pod okiem sucha i czerwona plamka, jak masc pomoze, to po tyg znow sie pojawia ale wydaje mi sie ze to po makaronie bo lekko jest uczulony na bialko w jajku.
ja uzywam płynu do kapieli NIVEA BABY i mleczko nawilzajace tez z NIVEA I NIE NAZEKAM UZYWAM ICH JUZ OD8 miesiecy a moja corcia ani razu nie miala przesuszonej skory
Najlepiej sprawdzają się emolienty do kąpieli. Ja np. używałam olejku do kąpieli Linomag serii Linuś bodajże i mały miał idealnie gładką i nawilżoną skórę
Ja używam emolium. I jak mała miala suche policzki to zaczęłam jej smarować emolium krem i po trzech dniach wszystko pięknie nawilzylo się i wróciło do normy . Polecam ten krem.
Moja córcia zaczyna mieć takie suche plamki na buzi. Po miesiącu dopiero skórka jej się wysusza i schodzi…
mój synek tez ma takie suche plamki. Uzywamy kosmetyki z serii Emolium- emulsje do kapieli, szampon i krem specjalny nawilzajacy skore. Spisuje się rewelacyjnie! Polecam
Po ukończeniu czwartego miesiąca życia, zaczęły wyskakiwać synkowi suche, łuszczące się plamy na skórze głowy i twarzy. Z biegiem czasu pojawiły się również na ramionach. Podejrzewałam, iż problem ten może mieć coś wspólnego z niedawnym wówczas rozszerzeniem diety. Wkrótce okazało się, że to nie to, ponieważ eliminacja składników nic nie pomogła. Pediatra uznał, iż plamy wyglądają na alergiczne. Przepisał maść Locoid. Po kilku dniach używania jej problem zniknął. Jednak po około dwóch miesiącach pojawił się na nowo. Raz plam było więcej, a raz mniej. Od niedawna bardzo się nasiliły. W Internecie przeczytałam, że to liszaj płaski. Choroba ta nie wiadomo do końca skąd się bierze i najczęściej znika sama, niemniej jednak skonsultowaliśmy się z dermatologiem. Specjalista potwierdził tę tezę. Syn nie miał liszaja na paznokciach ani kroczu, więc nie było źle. Na szczęście też plamy go nie bolały i nie swędziały. Lekarz zalecił krople Fenistil, które można kupić bez recepty oraz przepisał maść Hydrocortisonum. Po zastosowaniu tych rzeczy problem ustąpił i póki co nie powraca.
Nie wiem czy każdemu dziecku by pomogły, ale polecam spróbować po konsultacji ze specjalistą.
Gosia dziwi mnie że na pierwszy rzut pediatra przepisał od razu sterydy. Spotkałam się z tym że raczej próbują innych metod na początek a w bardzo ciężkich stanach alergicznych przepisują sterydy w ostateczności.
ale dobrze że zaleczyliście ten liszaj i specjalista się dobrze wami zajął,oby nie wrócilo już to dziadostwo.
Roxi powiem Ci szczerze, że na lekarstwach, maściach leczniczych itp., itd. to się nie znam… Wiesz… nas ogół ten pediatra jest dobry, więc co kazał zrobiłam. Po czasie to paskudztwo jednak wróciło. Po wizycie i zaleceniach dermatologa narazie ODPUKAĆ jest ok.
a to nie jest uczulenie ? np. skaza białkowa?
Ja bym spróbowała albo emolient ów albo czegoś naturalnego masła shea olejku ze słodkich migdałów posmarować a dodatkowo spróbować wykapac w emolium albo są inne nawilżające produkty u nas bylo tak i mala przez dłuższy czas była kapana w mleczko i szprstoksc zeszła