Suche oczy w ciąży - krople

Mamusie :) Macie sprawdzone krople do oczu, które można stosować w ciąży? Chodzi o takie zwykłe do nawilżania :) Od zawsze miałam problem z suchością ale w ciąży jakby mam je jeszcze suchsze, zwłaszcza rano 

Ja też ogólnie mam problem z suchością oczu, ale powiedziano mi w aptece że takie zwykłe nawilżające krople można brać tak naprawdę każde w ciąży bo nie ma tam szkodliwego składu a po drugie krople z oczu się tak nie wchłaniają do organizmu. Ja stosowałam Hial eye, Hial Drop, Hialeye. Można też wybierać stężenie ich poziomu nawilżenia.

ja nie pomogę ponieważ nigdy nie miałam takiego problemu ale myślę że w aptece pomogą 

ja bym stawiała na zmeczenie oczyu chociażby monitor komputera, teraz zmiana powietrza też pewnie swoje robi na zewnatrz wiatr a w mieszkaniach już zaczyna grzać centralne;)

Zawsze możńa poradzić sie farmaceuty odnośnie kropli myśle ze coś doradzi najbardziej bezpiecznego na ten czas;)

Ja używałam Luxidropin te dla dzieci bo dostałam w próbkach i były świetne. Można też zwykłą solą fizjologiczną kroplić oczy no i nawet na małe słońce zakładać okulary przeciwsłoneczne . 

Ja też nie miałam takich dolegliwości i nawet nie słyszałam o takich.. Może warto przemyśleć czy Ci nic ci ich nie podrażnia, bo to jest typowe w ciąży :)

Wydaje mi sie, że warto udać się do okulisty. Jednak lepiej żeby specjalista sprawdził czy to nic poważnego i dobrał krople, które będą odpowiedni w ciąży :)

Tak :) komputer tez pewnie robi swoje :) Ja przed ciążą miałam takie fajne czerwone z witaminą b chyba. Wizytę kontrolną mam końcem miesiąca ale właśnie zastanawiałam się czy takie te zwykłe można :) Mam też w domu takie na alergię ale też nie pisze czy można w ciąży :) 

Moja odpowiedź będzie podobna jak na drugim forum gdybyś nie była w ciąży Pewnie niejedna z nas tutaj poleciłaby ci dużo różnych specyfików kropli bez recepty na receptę Natomiast jeżeli w grę wchodzi ciąża raczej Żadna z nas tutaj nie poleci ci nic konkretnego Najlepiej będzie jeżeli zapytasz farmaceuty w aptece lekarza oni znaja się na tym bardziej ty jedynie w takiej sytuacji możesz stosować sól fizjologiczną

Oczywiście najlepiej udać się do specjalisty, ale ze swojej strony mogę polecić zwykłą sól fizjologiczną. Mi się bardzo sprawdziła i stosujemy całą rodziną na suche oczy. 

O soli nie pomyślałam nawet. Do wizyty już niedługo więc faktycznie wstrzymuję się z czymkolwiek :) dzięki :) 

Tak, sól faktycznie pomaga ;)

Sól fizjologiczna albo krople z kwasem hialuronowym :) https://leki.pl/poradnik/najlepsze-krople-na-suche-oko-jaki-preparat-wybrac/#hialuronian-sodu

No właśnie na  żadnych nie pisze, że ciężarne mogą. Za tydzień wizyta więc poczekam :) 

może inaczej, jeśli pisze że nie wskazane dla kobiet w ciąży  to bym nie używała, ale jak nic nie popisze to chyba bym użyła, ale lepiej to skonsultować z lekarzem 

znalazłam takie, gdzie pisze, że dla ciężarnych. Swoją drogą chyba dużo firm woli nie pisać tego bo jednak na ciężarnych nie prowadzą badań i w razie czego nie biorą odpowiedzialności 

Wolą nie ryzykować bo każda ciężarna może inaczej reagować na dany lek czy krem..

Zdecydowanie tak

Dokładnie, tym bardziej, że w ciąży zawsze się uaktywniają różne dolegliwości, których nie ma jak w niej nie jesteśmy, to nie ma co ryzykować. 

Dokładnie..  czasami coś oczywistego a może wywołać odwrotne skutki