Suche i zmęczone oczy

Kochani, co na suche i zmeczone oczy? Bylam w tym celu u okulisty i zapisal mi kwas hialuronowy w kroplach. Macie jakies info na temat skutkow ubocznych? A moze cos naturanego?

Nie mam informacji na temat skutków ubocznych bo nigdy nie używałam takich środków, gdy mam zmęczone i suche oczy używam soli fizjologicznej :) i wiadomo trzeba się nawadniać minimum 2,5l wody dziennie. 

Zderia to jest najlepszy składnik który nawilża oko. 

Preparaty nawilżające zawierające kwas hialuronowy uzupełniają naturalny film łzowy przez co nawilżają powierzchnię oka. 

Naturalniejsze mogą być ampułki soli fizjologicznej ale one nie mają tak dobrego działania nawilżającego.. Więc jeśli mocno Cię szczypie i drażni to zdecyduj się na te kropelki :) 

Na suche i zmęczone oczy polecam maseczkę żelową która należy rozgrzać przed nałożeniem oraz pic bardzo dużo wody

Mi bardzo się sprawdzają  płatki ogórkowe na oczy z Eyeye 

Pij duzo wody i przede wszystkim warto znalezc przyczynę, moze zla dieta, brak snu, ogolne przemeczenie. Sprobuj sie zrelaksowac🙂

Przede wszystkim nawodnienie od środka. Ja często używam tzw. "sztucznej łzy" i jeszcze nigdy mi nie zaszkodziła, nie miałam żadnych skutków ubocznych. Dobrze nawilża i przynosi ogromną ulgę. Pamiętaj po zakropieniu przez chwilkę poleżeć z zamkniętymi oczami, ta chwila daje właśnie ogromną ulgę. 

Może w pomieszczeniu, w którym najczęściej przebywasz jest suche powietrze (zwłaszcza że mamy sezon grzewczy? Może warto zadbać o jego nawilżenie, no i oczywiście samej się nawadniać.

Musisz sobie kupić nawilżać powietrza. To Ci pomoże w różnych takich dolegliwościach 

Polecam dużo wody! ;)

I może jakieś krople do oczu?

Przede wszystkim musiałabyś zmniejszyć ilość godzin spędzonych przed ekranem komputera, telefonu, telewizji bo niebieskie światło, które ekrany emitują bardzo wpływa na filtr łzowy oka. 

Właśnie od pewnego czasu gdzieś od około dwóch tygodni zaczął towarzyszyć mi ten sam problem suchość i zmęczenie oczu doskonale zdaję sobie sprawę że dość dużo czasu ostatnio spędzam przed telefonem bo gdy tylko mam chwilę gdzieś tam pomiędzy codziennymi czynnościami i zajmowaniem się maluchem staram się czego wejść na forum czy to właśnie skontaktować z jakimi znajomymi dużo czasu również Ostatnio spędzamy na dworze w pierwszej chwili pomyślałam że być może jest to coś na zasadzie alergii chociaż nigdy w życiu z alergią problemów nie miałam no ale myślę różnie może być czasem z wiekiem przychodzą różne dolegliwości poza tym ostatnim czasem pyłków które unoszą się w powietrzu po prostu totalnie nam nie brakuje godziny spędzone na słońcu które często razi nas po oczach i człowiek ma taki nawyk że mruży te oczy na początku próbowałam zakraplać solą fizjologiczną bo właśnie tak się mówi że sól fizjologiczna dobra na wszystko ale wczoraj Mąż kupił mi bardzo fajne krople w aptece nawilżające które już po dosłownie użyciu od wczoraj mogę polecić nazwa to Hyal Drop multi  bardzo fajnie i łagodnie nawilżają suche oko No i oczywiście zmęczone oko na początku podczas aplikacji czujemy takie zwykłe krople wpływające do naszego oka Natomiast w chwili możemy zauważyć i poczuć taką konsystencję galaretki nawilżającej naszą spojówkę użyłam dosłownie wczoraj i dzisiaj rano i już czuję dużą poprawę Ale wiadomo no nic na dłuższą metę zawsze trzeba znaleźć ten powrót naszych dolegliwości i po prostu najlepiej go zlikwidować moim powodem jest ostatnio zdecydowanie dużo czasu spędzone przed telefonem niewysypianie się siedzenie do późnych godzin wieczornych i masa czasu spędzonego na słońcu także trzeba troszeczkę o te oczy zadbać ale jeżeli ktoś z was ma problem z Suchym okiem To właśnie te kropelki zdecydowanie polecam dodatkowe plus po otwarciu nadają się do użycia przez pół roku aż przez pół roku mogą być stosowane również przez osoby które noszą soczewki kontaktowe

monitor to jedno a  dwa to teraz jest okres pylenia;( i niestety nawet jak nie byłyśmy alergikami to nawet w dorosłym życiu może sie taka alergia pojawić;( 

oj teraz coraz częściej w późniejszym wieku alergie wychodzą 

Słyszałam właśnie, że teraz alergia może wyjść nawet osobie, która nigdy nie miała z nią do czynienia. 

nie wiem cyz one sa uśpione czy poprostu pojawiaja sie przez to co jest w powietrzu i w zywieniu? ciekawe kiedyś o alergiach sie nie słyszało

Aniska myślę, ze w powietrzu się to unosi, pewnie opryski, pylenie i to wszystko powoduje, że alergie się nasilają...

organizm się osłabia i łapiemy wszystko 

Moja mam w wieku 62lata dostała alergii na pylące kwiaty :O szok i niedowierzanie bo moi rodzice od zawsze prowadzili gospodarstwo a tam praca w polu to normalne. Od kilku lat nie prowadza już gospodarstwa i teraz ta alergia dlatego potwierdzam, że w każdym wieku można dostać alergii niestety :(

Olaleksandra to musi być bardzo uciążliwe jak mieszkają na wsi, a tam pełno pewnie kwiatków;p