Mój mąż był wyrozumiały podczas porodu ale szczerze powiem wam że bym go oddała na taką stymulację ponieważ czasami jak coś powie na temat porodu to aż mnie krew zalewa …
Mój mąż był przerażony, jak dzwonił do mojej mamy pierwszy raz to powiedział, że on strasznie mi współczuje bo tak krzyczałam i musiałam tak bardzo cierpieć… Chociaż poród miałam bardzo fajny Więc nawet nie będę mogła obiektywnie powiedzieć, ze to najgorszy ból na świecie, bo jak miałam migrenę i zapalenie zatok to czułam się tak samo albo gorzej - bo dłużej.
Ale przynajmniej Pan Przemysław może teraz porównać który ból jest gorszy - kopniak w krocze czy poród, bo o to się z moim kiedyś sprzeczaliśmy - argument podany przez męża - od kopniaka można dosłownie umrzeć z bólu, bo serce przestanie bić…
A ja uważam, że ból jest gorszy przy porodzie tylko kobiety potrafią więcej znieść.
Myślę, że każdy/każda z nas, zarówno pod względem płci, mentalności itd jest stworzona/ny do określonych ról. My zostałyśmy wybrane do wydawania na świat potomstwa, mężczyźni do przekazania swych plemników. każda płeć ma inne (choć teraz te róznice się zacierają) role społeczne i je powinniśmy spełniać. Wymuszanie stawiania się w konkretnych sytuacjach dla danego osobnika nienaturalnych jest dla mnie bez sensu, aczkolwiek nie zaprzeczam, ze program jest intrygujacy- bo każdego chyba interesuje coś co jest “odstępstwem”.
Natomiast odczucia p. Kossakowskiego nie sa dla mnie czymś miarodajnym czy możliwym do zmierzenia, gdyż każdy ma inny próg bólu, kazdy poród jest inny, kazdy odczuwa coś inaczej…
Czy chcialabym męza posłać na takie doświadczenie? nie- bo nie chciałabym w niektórych sytuacjach być w jego skórze, bo wiem, ze tego bym nie wytrzymała…
Dla mnie to badanie nie jest miarodajne, moze pocuja cos podobnego do skurczy ale przeciez nie poczuja bolu przeciskania sie dziecka przez kanal rodny, nacinania czy pekania…
Widziałam ten odcinek. Uważam tak jak dziewczyny, że każdy człowiek jest stworzony do innej roli. Choć jeśli facet trzymałby się zdania, że poród to nic takiego i może kobiety udają i nie czują tak strasznego bólu to z chęcią bym go na coś takiego wysłała… może by zmienił zdanie.
Ja jako mezczyzna nie cgcialbym przezyc tego co wy. Bylem przy porodzie od poczatku do konca staralem sie wspierac zone , ktora byla bardzo dzielna a mimo wszystko bylo widac bol na jej twarzy. Chyle glowe przed wami drogie panie porod to nie lada wysilek i ogromne przeżycie.
Zgadzam się z wami że jesteśmy do tego stworzone ale naprawdę podziwiam że Pan Przemysław poddał się takiej stymulacji jego reakcja była godna tego by każdy mężczyzna to obejrzał
Didisia to nie sa teorie ale udowodnione naukowo fakty. Nikt tego w 100% nie sprawdzi jakby bylo z porodem bo sie nie da, ale byly takie eksperymenty na podstwie ktorych udowodniono ze kobiety lepiej znosza dlugotrwaly bol niz mezczyzni.
Ania ma rację,ale mój mąż nie ukrywa,ze chciał by zobaczyć chociaż w jakim stopniu jest ten ból… twierdzi,ze gdyby miał możliwość sprawdzenia,takiego podpięcia i stymulacji to by sie zdecydował! ciekawa jestem,jak długo był by twardy.,.? bo fakt,ze mąż mnie bardzo docenia i podziwia za poród… był przy mnie cały czas…
a ja bym nie chciała żeby mężczyźni rodzili dzieci
wiadomo poród to ból ale też jedna z najpiękniejszych chwil w naszym życiu
nigdy bym nie dała sobie tego odebrać
Już to kiedyś widziałam Fajnie, że są mężczyźni, którzy chcą chociaż spróbować zrozumieć nas, kobiety. Przynajmniej dają do myślenia innym facetom, żeby nie bagatelizowali wysiłku, jaki my kobiety musimy włożyć w rodzenie dzieci.
Mojego lubego bym do takiego eksperymentu nie wysłała, bo był przy moim porodzie i sam się wystarczająco naoglądał mojego cierpienia. Tym bardziej, że wie, że jestem twardą osobą i niespecjalnie wrażliwą na ból, a poród był dla mnie męką.
Mój mąż towarzyszył mi przy obu porodach i muszę przyznać, że choć nie odczuwał bólu to swoje przeszedł. Od tego czasu nigdy nie spiera się ze mną kto ma większy próg bólu, bo to nie oto chodzi. Mi też się wydaje, że każdy ma swoje przypisane role w życiu. Aczkolwiek, nie mam nic przeciwko takiemu eksperymentowi - jeżeli któryś z panów ma ochotę, to czemu nie.
Mój mąż też był ze mną przy obu porodach…po urodzeniu był bardzo ze mnie dumny i powiedział że bardzo mi dziękuje, bo widział że bardzo cierpiałam, ale dałam rady…powiedział, że jestem naprawdę silną i wytrwałą kobietą i on mnie za to ceni…mąż był dla mnie wielkim wsparciem podczas porodu i jestem mu bardzo wdzięczna że chciał być ze mną podczas tych chwil, bo ja przy pierwszym porodzie bardzo nie chciałam żeby szedł ze mną rodzić, ale teraz cieszę się bardzo że się uparł i był ze mną…ja swojego nie wysłałabym na taką stymulację, bo pewnie by tego nie wytrzymał, on zresztą sam tak mówi…rodzenie dzieci to zadanie dla silnych kobiet
Dla mnie mężczyzna wcale nie musi poczuć na sobie jak to jest rodzić (chyba, że jest jakimś chamem i cwaniakiem, który nie szanuje kobiet). Wystarczy, by partner był przy nas przy porodzie, to zobaczy, jak to jest. Andzia - można tylko pozazdrościć postawy Twojego męża. Można go stawiać jako idealny przykład, na to, jak powinien zachować się idealny, odpowiedzialny, dojrzały mężczyzna.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.