Stream Łatwogang

Nikt nie napisał (przynajmniej nie zauważyłam) że ludziom z fundacji nie należą się pieniądze … ja tylko wspomniałam że mogły by być odwrócone proporcje …. Bo tak jak któraś za was już wspomniała wyżej utrzymanie fundacji i administracja to stałe koszty utrzymania więc ten procent od kwoty to takie sobie i nie pisze tu o tej zbiórce tylko ogólnie o fundacjach i rozliczeniach. Całkiem możliwie że ta konkretna zbiórka będzie się swoimi prawami kierować i te procenty będą wyglądać inaczej. Pożyjemy to zobaczymy :smiling_face:

2 polubienia

Też mam bardzo taką nadzieję bo gdyby to zostało w takich proporcjach to byłby duży niesmak

1 polubienie

Gdyby nie byłoby show nie byłoby pieniędzy. Wszyscy bardzo krytykują Poland rock ale bez przesady. Za chwilę to nic nie będzie dla młodych ludzi w przystępnych cenach.
Odnośnie streamu to na początku też nie było jakiś super gwiazd. Dopiero jak zaczęła się wszystko fajnie kręcić w ilościach obserwatorów to nagle pojawiły się nowe osoby. Czy ich cel był szczytny. Ciężko powiedzieć. Ważne że pomogli. Każdy robi to po swojemu zarówno Łatwogang jak i WOSP

2 polubienia

Taaak dokładnie ! Musieli zrobić show , cała polska prawie to śledziła . Nawet Lidl poinformował że qplacil dIs pieniążki

2 polubienia

Oczywiście wpłaciłam :heart: cudowna akcja

Oj to ja nawet nie czytałam komentarzy…no niestety ludzie potrafią być ochydni a każdy może wspierać charytatywnie nawet jeśli się tej osoby nie lubi to nie znaczy że inni tak samo myślą o tej osobie.

1 polubienie

Bardzo piekna akcja :smiling_face_with_three_hearts: oby bylo wiecej takich zbiórek :heart:

Wspierałam, oglądałam.
Mam marzenie zrobić akcję DKMS

W sensie ze np na weselu zeby byli i goscie mogli sie zarejestrowac ?

Też ale bardziej myślałam na jakimś festynie

1 polubienie

Świetny pomysł nawet jak kilka osób się tylko zarejestruje to ma to ogromne znaczenie bo zawsze o kilku potencjalnych Dawców więcej :heart::heart::heart:

1 polubienie

No mojej znajomej siostrzenica znalazła dawce w Holandii. Więc to naprawdę dziala

Tak dziala… :slight_smile:
Kolezanka miala byc dawca dla kogos z Berlina… przeszla wszystkie dodatkowe badanie i ta osoba co miala przyjac szpik od niej zmarla :frowning:

2 polubienia

O kurczę to mega przykre…

Oczywiście że działa i też myślę żeby oddać szpik do bazy

Całe szczęście na początku nie trzeba oddawać szpiku. Wystarczy wymaz z jamy ustnej. Można z strony DKMS zamówić pakiet do domu. Samemu przygotować próbkę i im odesłać.

1 polubienie

@Wikii przykra sprawa, tymbardziej że był dawcą :frowning: zabrakło czasu …

Na poczatku oddajesz tylko wymaz z policzka, dopiero jak znajdzie sie Twoj blizniak genetyczny to oddaje sie szpik w wiekszosci przypqdkow z krwi

Taaak też się zapisałam już kupę lat temu ale niestety do nikogo się jeszcze nie dopasowalam

O kurcze to nie fajna sytuacja.