Sterylizator do butelek Lovi z suszarką

Do osób, które go mają czy u Was też tak ten zbiorniczek na wodę się brudzi? Pojawia mi się osad i tak jakby się przypala? Czyszcze kwaskiem cytrynowym bo to chyba też kamień w jakimś stopniu :(

Ja mam z canpola ale też zbiera sie kamień. Od czasu do czasu przemywam octem 

Spróbuj octem przemyć tak jak napisała Natalia

A do tego sterylizatora nie ma dołączonej instrukcji? Tam na pewno jest informacja, jak go czyścić. Mam podgrzewacz Lovi i tam w instrukcji jest napisane, żeby odkamieniać wodą zmieszaną z octem w stosunku 2:1 (100 ml wody i 50 ml octu), w przeciwnym razie można podgrzewacz uszkodzić.  Tu pewnie będzie coś podobnego.

Jest by używać przegotowanej wody i tak robimy i czyścimy a to jest tylko taka metalowa tacka/zbiorniczek na którym się coś osadza :/ poszukam instrukcji bo mąż gdzieś schował. Może Team Lovi odpowie jak uniknąć takiego osadu/kamienia? 

Co do octu nie cierpię jego zapachu więc będzie dramat 

Pplatyna, instrukcję znajdziesz w pdf tutaj na stronie. Znajdź sobie w produktach ten sterylizator i na dole strony, pod opisem produktu będzie instrukcja. Tam, z tego co widzę jest napisane, żeby odkamieniać roztworem wody z octem lub kwaskiem cytrynowym w proporcji 3:1 co 4 tygodnie lub częściej w zależności od potrzeb:) Ale najlepiej sama przeczytaj:)

Jaka jest cena takiego sterylizatora?

Możesz to łatwo sprawdzić w googlech albo nawet tutaj na stronie lovi która przekieruje cie do sklepu 

Mi też się zbiera tam osad z kamienia i nalewam tam wody z filtra albo przegotowanej i jest ciut lepiej. Ale dla pełnej czystości nalewam wody z octem, uruchamiam, potem płuczę i jest ok :)

Ten sterylizator z lovi tak Ci się brudzi i przypala czy masz jakiś inny? 

Powiem Ci ze ja mam z chicco kupiłam go za około 130 zł. Jest 3 w 1. Można wyparzac tylko małe rzeczy lub duże lub małe i duże na raz. 

Gdy mam mniejsze rzeczy wystarczy że wleje 80 ml wody, gdy jednak chce wyparzyć wie ej rzeczy i jest mi potrzebny do tego większy pojemnik nalewam 120 ml wody. 

Nalewalsm zawsze wody źródlanej bądź filtrowanej i szczerze nic to nie daje zawsze się przypala po jakimś czasie także tu jaka wodę lejesz ma małe znaczenie, ja z kranu tylko nie nalewam. Zależy zwiewne też od twardości wody. My inna mamy u rodziców na wiosce a inna mamy i siebie w mieście. 

Streryzlizator zazwyczaj czyszczę odkamieniaczem. I myje później parę razy. Czyściłam kwaskiem, octem. To jedyne co to śmierdzi ten ocet także wolę odkamieniacz i ten co używam nie śmierdzi. Dodatkowo mi dużo zostaje to zawsze od kamieniami czajnik. 

I tutaj dodam instrukcje obsługi. Wypróbujcie sobie nie jest drogi a skuteczny 

Dziękuję za pomoc ;) u mnie nie dosyć, że woda słaba bo kamień wszędzie się osadza to tu staram się bardzo dbać i masakra. Kupię odkamieniacz przyda się do innych rzeczy 

Ja takich w sumie używam do czajnika często bo octu też nie lubi . Może i naturalny ale śmierdzi :D i moizej trzeba Aten czajnik płukać wiele razy żeby się pozbyć tego zapachu 

Dlatego też ja wolę kupić taki odkariebiacz i za jednym razem odkamiebic wszystko bo wystarczy go na pół litra a do mojego sterylizatora wchodzi 120 ml także zostaje mi prawie 400 :D

U mnie już po pierwszym użyciu pojawił się osad w miejscu gdzie wlewa się wodę. A niby wszędzie piszą że w mojej miejscowości to można wodę z kranu pić... Ja sobie z tym radzę po prostu przemywając po każdym użyciu wodą z octem. 

A j się wydaje ze woda coraz gorszą,(

Odfiltrowujemy wode i taka zawsze gotuje przelewam gotowana do dzbanka aby mieć chłodna potem do picia i dzbanek to co chwila muszę szorować mimo że woda przefiltrowana i zagotowana a kiedys takich akcji nie było;(

Ja tam nie szoruje czajnika, wsypuje kwasek cytrynowy , gotuje wodę i pozostawiam na jakiś czas, potem wylewam kilka razy przeplukuje z ponownym gotowaniem wody i czysciutki. Robię tak raz na 2 tygodnie a wodę mam okropnie kamienistą. Jak robiliśmy test wody przed pierwszym użyciem zmywarki to wyszło że jest maksymalnie twarda. 

a ja znów używam sodę lub ocet 

Też przez długi czas stosowalam sodę dopóki nie odkryłam że kwasek jest dużo lelszy w walce z kamieniem. Jak używałam sody to musiałam trochę pozorować a przy kwasku w ogóle 

Wiecie jak się czyści brudne kubki od kawy? Solą 

Jeśli chcecie umyć garnki to na około godzinę trzeba zostawić garnek posypany solą lub soda i polać troszkę octem i przykryć reklamówka. Łatwiej będzie się czyścić :)