Megg mnie też nie bolało, a zastrzyków już dostałam trochę w tyłek domięśniowo. A straszyli, że będzie bolało
Mnie strasznie bolało podanie i po podaniu może za szybko mi pielęgniarka podała ale aż łzy mi płynęły. A nie jestem z tych nie wytrzymałych na ból. Ale czego się nie robi dla dzieci.
Znajome pielęgniarki mówią, że najbardziej bolesne są iniekcje Pyralginy, Dexavenu i Penicyliny. Dexaven właśnie jest sterydem. To zależy od oleistości substancji. Chociaz sposób podania też ma znaczenie, jak za szybko to bardziej boli, bo większe ciśnienie rozpiera okoliczne tkanki.
Tak na pewno sposób podania sterydu ma znaczenie. Ja dostałam o wiele za szybko dlatego ból długo i mocno się rozchodzi i trzymał mnie z pol godz. Potem musiałam to rozchodzi i drugiego dnia powtórka.
Ja dostałam tylko raz podane sterydy . Ale jak w ciąży i później w połogu brałam zastrzyki to rzeczywiście bardziej mnie bolało jak szybciej sobie podałam , jak wolno to nawet nic nie czułam oprócz samego wkłucia
Mi sterydy podano w 30 tygodniu ciąży byly to 2 zastrzyki w odstępach 24 godzin pierwszego nawet nie poczułam ten 2 bolał okropnie straszne uczucie rozpierania od pośladków przez plecy aż po cala noge to chyba kwestia tego jak pani pielęgniarkę uda się trafić w dobre miejsce na ciele ale wszystko do przeżycia czego nie robi się dla maleństwa
Mi sterydy podano w 30 tygodniu ciąży byly to 2 zastrzyki w odstępach 24 godzin pierwszego nawet nie poczułam ten 2 bolał okropnie straszne uczucie rozpierania od pośladków przez plecy aż po cala noge to chyba kwestia tego jak pani pielęgniarce uda się trafić w dobre miejsce na ciele ale wszystko do przeżycia czego nie robi się dla maleństwa
ja sterydy dostaalam przy 2 ciazy.
Kwestia tylko tego jak jest podany zastrzyk