Chciałam założyć wątek, ponieważ nurtuje mnie pewna kwestia.
Dbam o swoją skórę, nie piję, nie pale. Chodzę na zabiegi złuszczające, mimo to, moja skóra wciąż pozostawia wiele do życzenia.
Najbardziej poszkodowane mam czoło, po wieloletnim trądziku, który zresztą nawraca. Przeprowadziłam szereg zabiegów złuszczających głownie mikrodermobrazja, a ślady nie znikają mało tego, z przesuszu (mimo ciągłego ustawicznego nawadniania, nawilżania) skóra jest brzydka i są na nim (czole) zmarszczki pionowe i poziome.
Mam okropne cienie pod oczami- nie mam problemów z tarczycą, spie jak dziecko. Nie palę i nie piję.
Wieczne plamki, rozwalone pory, przebarwienia.
Nie wiem skąd się to bierze, dbam o skórę bardzo a ona wciąż niedomaga.
No coż. Naturalna kolej rzeczy. Polecam jeszcze zadbać o pielęgnacje wewnątrz czy li zdrowiej sie odżywiać oraz pić duże ilości wody. Sama od czasu od kiedy piję co najmniej 2 listry wody dziennie widzę ze stan mojej skóry znacznie się poprawił oraz wygląda o wiele lepiej.Tak jakoś młodziej
Inne porady:
oczyszczaj skórę
codziennie stosuj kremy nawilżające
oraz koniecznie poczytaj sobie o zielonej herbacie: http://thebodyshopclub.pl/blog/5-faktow-o-zielonej-herbacie-wlasciwosci-zastosowanie-pielegnacji-ciala
Dzięki zawartości polifenoli – silnych antyoksydantów – zielona herbata spowalnia proces starzenia się skóry i pomaga w walce z upływającym czasem(Polifenole mają też właściwości ściągające, dzięki czemu nie tylko zapobiegają pojawianiu się nowych zmarszczek, ale również widocznie wygładzają już istniejące niedoskonałości, poprawiając jędrność skóry.
Na szybki efekt super robi ampułka z witaminy c, mi kosmetolog robi po mikrodermobrazji i skóra wygląda zdrowo, sińce znikają niestety tylko na kilka dni ;( Na dłuższy efekt to nie mam sprawdzonego sposobu.
Znajoma postawiła na zabiegi medycyny estetycznej w klinice we Wrocławiu https://lukaszmichalak.pl/ i przyznam, że byłam zaskoczona jak szybko widać poprawę - skóra jest naciągnięta, gładka, zdrowa i zwyczajnie młodsza. Tam wykorzystuje się najnowsze techniki, w tym osocze bogatopłytkowe czy komórki macierzyste. Nie wiem jaki zaproponowali jej zabieg, ale mogę dopytać.
Skoro masz wszystkie badania w porządku, wysypiasz się i nie palisz to może warto przejść się do kosmetyczki? Też tak miaalm, wszyscy mówili, że taka moja uroda. Jednak mi bardzo cienie pod oczami przeszkadzały, dlatego poszłam na zabieg. Zabieg usuwania cieni pod oczami wykonałam w tym salonie: https://cashmire.pl/oferta/medycyna-estetyczna/usuwanie-cieni-pod-oczami . Teraz moja twarz wygląda na bardziej promienną i wypoczętą, a to daje mi dużo pewności siebie.
A słyszałyście o tym?
Fotoodmładzanie kraków http://klinikajaneczko.pl/fotoodmladzanie/
Może warto byłoby wykupić sobie coś takiego na starzejącą się skórę.
Myślę, że nie ma co z tym zwlekać tylko trzeba się za to wziąć bo im szybciej tym lepiej.
Pij dużo wody z cytryną, ja jestem bardzo zadowolona z efektów polecam również serię kosmetyków La-le, które mają naturalny skład bez chemicznych substancji. Do tej pory nie zawiodłam się na nich i mogę szczerze polecić.
Mają nową maseczkę z węglem, po której można nałożyć głęboko nawilżającą maskę bez zmywania firmy bielenda. Ja miałam taką nakładaną po peelingu kawitacyjnym, dzięki której miałam pięknie i głęboko nawilżoną skórę. Również mam problemy z przesuszaniem nadmiernym.
Moja przyjaciółka ma od dziecka takie duże cienie pod oczami i jest to taka uroda . Czy u Ciebie wcześniej również były takie problemy ? Może też nie do końca prawidłowa dieta i niedobór witamin wpływa na cerę.
Szczerze mówiąc to trzeba umieć starzec się z godnością. Nigdy w życiu nie zrobilabym sobie botoksu. Dla mnie jest to śmieszne, żeby wygładzać zmarszczki rutynowo zabiegiem tak jak gdyby były to paznokcie hybrydowe… Totalna katastrofa myśleć o takich zabiegach w tym wieku. W ogole nke uzywam nawet podkladu do twarzy. Teraz będąc na bloku porodowym wyglądam jak dziecko w porównaniu do znacznej części kobiet. Widać jak bardzo zniszczona jest cera przez masę makijażu, z kolei Brooks nie jest dla każdego z tego co wiem i na dodatek jest to efekt na chwilę. Lepiej zapobiegać i odpowiednio traktować skórę niż wypełniać w nieskończoność.
Myślałam kiedys o botoksie, juz nawet bylam umowiona na zabieg ale ostatecznie zrezygnowalam na rzecz zabiegow laserowych Zmniejszalam zmarszczki w Klinice Dermed w Katowicach https://katowice.dermed.pl/pl/ i to chyba bezpieczniejsze rozwiazanie (no i super efekty) ja jestem zadowolona i nie uwazam ze rzeba starzec sie z godnością bo skoro zyjemy w XXI wieku gdzie mozna conieco poprawic nieinwazyjnie to czemu z tego nie korzystac
O tego rodzaju zabiegach jeszcze nie myślę. By utrzymać młodą ,zdrową cerę wybieram kosmetyki o dobrej opinii, a o taką zawsze pytam kosmetyczki. Od dłuższego czasu w okół oczu stosuję krem https://sklep.barwa.com.pl/pause/232-krem-pod-oczy-30-pause.html i z tej samej serii kremy na dzień, i na noc. Produkty te mają wpływ na wewnętrzny proces regeneracyjny, który wygładza zmarszczki i pomaga utrzymać młodość na długi czas. Na pielęgnację cery przeznaczam tylko kilka minut dziennie, a wyniki porównywalne są do zabiegów w salonach kosmetycznych.
Moja znajoma chodzi na zabiegi spowalniające proces starzenia się skóry do p. Renaty Budzicz w Krakowie. Też myślę o zapisaniu się na wizytę. Widzę po niej, że jej cera naprawdę się zmienia, wygląda na zdrowszą i młodszą. Myślę, że już czas zrobić coś dla siebie
Ze swojej strony mogę doradzić endolifting twarzy fotona 4d. Ja miałam szczęście trafić do bardzo dobrej kliniki http://medicalaser.pl/laser-fotona-4d/ gdzie tak mi doradzono i uważam, że był to wybór najlepszy z możliwych. Fotona 4d to nowoczesna laseroterapia urządzeniem, które jest bezkonkurencyjne jeśli chodzi o regenerację i obudowę komorek skóry.
O skórę po prostu trzeba dbać zawsze, nawet za młodu. Ja stosuję krem witaminowy marki Hildegard Braukmann. Odżywia skórę i nawilża. Trzeba działać profilaktycznie cały czas, a nie dopiero jak coś się zaczyna dziać. Ja tak uważam. I tak robię.
Osobiście to uważam, że bardzo mało uwagi przykłada się do odpowiedniego demakijażu skóry. Dużo się piszę o nawodnieniu od środka i na zewnątrz, ale mało już o odpowiednich mleczkach do demakijażu itd (przynajmniej ja mam takie wrażenie). Ja używam olejku do mycia twarzy od Bielendy z serii Camelia Oil i widzę fajne rezultaty, skóra jest jakby optycznie młodsza i co ważne dobrze oczyszczona ;)
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.