Starania o pierwsze dziecko , hcg , testy

Dziewczyny cześć wam ..

Zwracam się do was z pytaniem , może wy rozsiejecie moje myśli ...

Otóż...

Ostatnia miesiączkę miałam 30.12.21 

Cykle regularne co 28 dni 

Na 14 dzień cyklu wypadała owu..

Z mężem strasznie pragniemy dziecka 

Okres spóźnia się 2 dni , zamiast niego pojawił się śluz mleczny , tkliwość piersi , ból podbrzusza , niesmak , nadmierny apetyt i odczucie tego że jest mi mega nie dobrze .. wymioty pojawiły się tylko raz .testy negatywne , nawet cień cienia , beta negatywna .. czy jest szansa że owulacja mogła się przesunąć i za wcześnie na betę ? Słyszałam że beta może okazać się negatywna a ciąża może być  . 

Może się mylę, ale nawet jeżeli przesunęła ci się owulacja, test z krwi powinien już potwierdzić ciążę, bo jest bardzo czuły i bardzo wiarygodny. Prawdopodobnie i test z moczu już byłby pozytywny. Poza tym każda prawidłowo rozwijająca się ciąża potrzebuje odpowiednio wysokiego poziomu gonadotropiny kosmówkowej (bHCG), przyrastającego z każdym tygodniem ciąży. Okres spóźnia ci się 2 dni, co jest normą. Objawy, które opisujesz mogą zwiastować nadchodzącą miesiączkę. Przykro mi, ale nie nastawiałabym się na ciążę tym razem.

Słyszałam ze w takich sytuacjach dziewczyny z krwi robiły test :) 

mi nawet 7 dni się spóźniał okres a i tak wychodziły mi negatywne testy ( druga ciąża ) 

chyna jakoś w 9/10 dniu dopiero widzialam lekką druga kreskę z dnia na dzień była coraz bardziej widoczna ( w sensie ze codziennie rano robila nowy test ) 

Kasia, ale tutaj test z krwi został również zrobiony i nie wykazał ciąży.

Może jeszcze poczekaj na okres, jeżeli się nie pojawi, to powtórz badanie z krwi.

Dzięki laski właśnie dostałam okres :( 

Paula, czasem na ciążę trochę trzeba poczekać. Głowa do góry, na pewno niebawem wrócisz do nas z dobrymi wiadomościami.:)

Najważniejsze to się nie poddawać ani nie załamywać ♥️ 
my o pierwsze dziecko staraliśmy się 13 miesięcy 

az Wkoncu powiedziałam stop 

zróbmy przerwę może to nie ten moment 

a byłam już w ciąży ♥️♥️ 
a druga ciąża poszło szybo nawet za szybko nie spodziewałam się ze odrazu sie uda jeszcze karmiłam 😂 

i w sumie świat nam się wywrócił do góry nogami przy drugim dziecku A nie pierwszym 😂😂😂

Kochana nigdy nie ma co panikować i szaleć takie jest moje zdanie. 

Czasem kobiety które bardzo chcą dziecka za wszelką cenę wmówią sobie objawy ciąży. 

Poczekaj a jak nie to zrób test lub betę rozwieje to Twoje wątpliwości. Mogę dodać że każda ma inne objawy i najczęściej nie są one na samym początku Wogole widoczne 

Ważne jest tez zarzywanie codziennie kwasu foliowego jak się staracie :)

Nie każdemu udaje się zajść w ciążę tak szybko. Mam kilku znajomych co od lat się starają... 

Ja to samo :( przykro mi z tego Powodu mam nadzieje ze szybko im się uda ♥️

Hej 😊 tak to jest przy staraniach, że umysł płata figle 😉 ja też co miesiąc myślałam, że się udało 😊

A jeśli chodzi o owu - ja tak mam. Cykle jak w zegarku 28 dni, a owu około 17-18 dnia.

Jeśli chodzi o beta HCG wykonane w laboratorium - nie ma opcji, że Cię oszuka 😊

Powodzenia ❤️

Wiem, że łatwo jest mówić ale czasami trzeba mocno wyluzować i przestać się starać o dziecko, a zacząć czerpać przyjemność i radość ze zbliżeń oraz życia codziennego. Głowa, a w niej tworząca się presja i wieczne oczekiwanie na te dwie kreski niestety w niczym nie pomagają, a tylko szkodzą. Mówię to z własnej perspektywy. Wystarczyło zacząć mieć podejście, "będzie co bedzie", a kolejnego miesiąca zobaczyłam 2 kreski. 

Przy staraniach o dziecko, w okolicy spodziewanej miesiączki łatwo sobie wmówić objaw bo wcześniej się nie zwracało na to uwagi. Uda się, trzeba wyluzować. Życzę ci żeby się udało jak najszybciej może nawet w tym miesiącu. Powodzenia.

Dokładnie u mnie też tak było. Co miesiąc zamiast kreseczek, okres i wielkie rozczarowanie, presja, że czas ucieka. Czasami jak okres się spóźniał, nadzieja, test i za dzień jednak okres. Pogodzenie się z losem, zaczęcie pracy i pierwszy miesiąc, gdzie nawet lepiej by było nie być w ciąży i są 2 kreski.

Ja to już nawet mężowi nie mówiłam ze robiłam test .. 

a jak już byłam w ciąży to tez za pierwszym razem wyszedł negatywny i e pierwszej i w drugiej ciąży 

wiec na 100% myślałam ze nic 

a tu okres spóźnia się tydzień i już pełne dwie kreski 

Poczekaj do 7/8 dni, wtedy zrób Bete lub Test :) 

Myślę że wszystko jest możliwe często bywa tak że dziewczyny mają regularne cykle co do dnia natomiast zawsze może przytrafić się taka sytuacja że cykl się przesunie owulacja pojawi się zupełnie w innym momencie niż być powinna A powiedz mi jesteś pewna tego że owulacje masz tego 14 dnia czy to jest tylko takie twoje teoretyczne przypuszczenie ja przykładowo kiedyś miałam cykle monitorowane gdy nie udawało nam się Długo z mężem zajść w ciążę i ku mojemu zdziwieniu okazało się że w moim przypadku owulacja przypada nie na około 14 dzień tak jak to się mówi Teoretycznie tylko na dzień 10 może u ciebie jest podobnie może owulacja następuje znaczy nie później niż mówią nam normy i statystyki raczej po radziłabym ci tak jak reszta dziewczyn poczekaj jeszcze kilka dni i wtedy Powtórz test Jeżeli coś ma być faktycznie będzie czasem bywa tak że jeżeli bardzo chcemy to wcale nie mamy żadnych objawów tylko najzwyczajniej w świecie je sobie wmawiamy w każdym bądź razie bardzo bardzo życzę ci tego abyś jak najszybciej na teście zobaczyła te swoje upragnione 2 kreski

Paula nie ma co się załamywać, najlepiej jest odpuscić jak dziewczyny piszą, ale to nie ejst na pewno takie proste jak nam się mówi...

czas do lekarza ;p