Zwracam się do was z pytaniem , może wy rozsiejecie moje myśli ...
Otóż...
Ostatnia miesiączkę miałam 30.12.21
Cykle regularne co 28 dni
Na 14 dzień cyklu wypadała owu..
Z mężem strasznie pragniemy dziecka
Okres spóźnia się 2 dni , zamiast niego pojawił się śluz mleczny , tkliwość piersi , ból podbrzusza , niesmak , nadmierny apetyt i odczucie tego że jest mi mega nie dobrze .. wymioty pojawiły się tylko raz .testy negatywne , nawet cień cienia , beta negatywna .. czy jest szansa że owulacja mogła się przesunąć i za wcześnie na betę ? Słyszałam że beta może okazać się negatywna a ciąża może być .
Może się mylę, ale nawet jeżeli przesunęła ci się owulacja, test z krwi powinien już potwierdzić ciążę, bo jest bardzo czuły i bardzo wiarygodny. Prawdopodobnie i test z moczu już byłby pozytywny. Poza tym każda prawidłowo rozwijająca się ciąża potrzebuje odpowiednio wysokiego poziomu gonadotropiny kosmówkowej (bHCG), przyrastającego z każdym tygodniem ciąży. Okres spóźnia ci się 2 dni, co jest normą. Objawy, które opisujesz mogą zwiastować nadchodzącą miesiączkę. Przykro mi, ale nie nastawiałabym się na ciążę tym razem.
Słyszałam ze w takich sytuacjach dziewczyny z krwi robiły test :)
mi nawet 7 dni się spóźniał okres a i tak wychodziły mi negatywne testy ( druga ciąża )
chyna jakoś w 9/10 dniu dopiero widzialam lekką druga kreskę z dnia na dzień była coraz bardziej widoczna ( w sensie ze codziennie rano robila nowy test )
Kochana nigdy nie ma co panikować i szaleć takie jest moje zdanie.
Czasem kobiety które bardzo chcą dziecka za wszelką cenę wmówią sobie objawy ciąży.
Poczekaj a jak nie to zrób test lub betę rozwieje to Twoje wątpliwości. Mogę dodać że każda ma inne objawy i najczęściej nie są one na samym początku Wogole widoczne
Wiem, że łatwo jest mówić ale czasami trzeba mocno wyluzować i przestać się starać o dziecko, a zacząć czerpać przyjemność i radość ze zbliżeń oraz życia codziennego. Głowa, a w niej tworząca się presja i wieczne oczekiwanie na te dwie kreski niestety w niczym nie pomagają, a tylko szkodzą. Mówię to z własnej perspektywy. Wystarczyło zacząć mieć podejście, "będzie co bedzie", a kolejnego miesiąca zobaczyłam 2 kreski.
Przy staraniach o dziecko, w okolicy spodziewanej miesiączki łatwo sobie wmówić objaw bo wcześniej się nie zwracało na to uwagi. Uda się, trzeba wyluzować. Życzę ci żeby się udało jak najszybciej może nawet w tym miesiącu. Powodzenia.
Dokładnie u mnie też tak było. Co miesiąc zamiast kreseczek, okres i wielkie rozczarowanie, presja, że czas ucieka. Czasami jak okres się spóźniał, nadzieja, test i za dzień jednak okres. Pogodzenie się z losem, zaczęcie pracy i pierwszy miesiąc, gdzie nawet lepiej by było nie być w ciąży i są 2 kreski.
Myślę że wszystko jest możliwe często bywa tak że dziewczyny mają regularne cykle co do dnia natomiast zawsze może przytrafić się taka sytuacja że cykl się przesunie owulacja pojawi się zupełnie w innym momencie niż być powinna A powiedz mi jesteś pewna tego że owulacje masz tego 14 dnia czy to jest tylko takie twoje teoretyczne przypuszczenie ja przykładowo kiedyś miałam cykle monitorowane gdy nie udawało nam się Długo z mężem zajść w ciążę i ku mojemu zdziwieniu okazało się że w moim przypadku owulacja przypada nie na około 14 dzień tak jak to się mówi Teoretycznie tylko na dzień 10 może u ciebie jest podobnie może owulacja następuje znaczy nie później niż mówią nam normy i statystyki raczej po radziłabym ci tak jak reszta dziewczyn poczekaj jeszcze kilka dni i wtedy Powtórz test Jeżeli coś ma być faktycznie będzie czasem bywa tak że jeżeli bardzo chcemy to wcale nie mamy żadnych objawów tylko najzwyczajniej w świecie je sobie wmawiamy w każdym bądź razie bardzo bardzo życzę ci tego abyś jak najszybciej na teście zobaczyła te swoje upragnione 2 kreski
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.