Sprzedaz na vinted

Na Facebook jak się dużo wystawia, to też potem jest płatny Facebook :see_no_evil:

Cały czas pod górkę robią :confused:

Ja to akurat nie wystaeiam duzo … sporadycznie… wiekszosc doaje sasiada :see_no_evil: bo nie mam tego gdzie trzymac a tak to sie id razu pozbede i tyle :slight_smile:

Dobrze , że jest komu oddać :wink:

Dokładnie tak !

Niestety takie czasy :frowning:

Aa to nawet nie wiedzialam ze tam tez gdzies mozna wstawiac i jest platne , grupy sprzedazowe chyba jednak nie sa platne

Na market place można wstawić i nie jest płatne , ale jak się dużo wystawia to robią płatnego Facebooka bo mój Kuzyn tak miał i założył nowego

Ja akurat zablokowanego konta nie mam, juz chyba z 5 lat tak mam, po prostu wystawiam i sorzedaje po wplacie na konto, a nie przez portfel.

Ooo to chyba nie dawno ja kiedys duzo wstawialam i mam darmowego ciekawe jak to jest

1 polubienie

No z jakieś pół roku temu mu to zrobili

Ja juz z rok albo 2 temu… sprzedaje duzo bo lubie kupowac i sobie, mezowi ubran…i dziecia duzo ubran, zabawek gadzetow itp… normalnie podalam bo inaczej nie przelejesz kasy :slight_smile:

Mnie ci ludzie nie przestaja zadziwiac na vinted wystawiłam rzecz za 240 zl a pani mi proponuje 150 :hugs::hugs::hugs::joy: serio czy ktos opuszcza 90 zl na nowej rzeczy ? Ja rozumiem 5 , 10 zl ale nie 90 :scream::scream::scream:

Mi to głupio negocjować cenę o 5 zł, a co dopiero o 90 zł :sweat_smile:
Ja ostatnio wystawiałam mystery Boxy, bo miałam mnóstwo ciuchów, a nie miałam czasu tego wszystkiego wystawiać osobno. Sortowalam rozmiarami, w każdej paczce z 6-8 rzeczy i było napisane co tam jest, zdjęcie wszystkich rzeczy razem, napisane jaki stan i jakie marki. Wystawiałam za symboliczne 15 zł, a rzeczy porządne, chciałam się tego po prostu tego pozbyć jak najszybciej. Nawet nie wiecie ile dostałam wiadomości,żebym robiła zdjęcia każdej rzeczy osobno :sweat_smile: nie chciało mi się nawet odpisywać, że przecież o to chodzi w mystery Boxach, że nie ma dokładnych zdjęć, to jest pewne ryzyko, ale za to cena śmieszna.

No dokladnie ja czasami pytam o opuszczenie 5 /10 zl ale nie o 90 to juz lekka przesada :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

O tak pierws spakowalas rzeczy a pozniej bedziesz sdjecia robic specjalnie :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::sweat_smile:

1 polubienie

Jezu to tagowanie się mnie dobija poprostu , chcesz się czegoś pozbyć i tak w fajnej cenie to ludzie by chcieli za darmo

Tak, propozycje cen z dooopy tez mnie wkurzaja, bo te kilka zl to zawsze opuszczam. Ale bardziej mnie wkurza jak ludzie dopytuja o wszystko, odpisuje, kupuja a dopiero pozniej napisza : prosze o wysylke do jutra "
Skoro mogla zapytac o wymiary, wiecej zdjec, obnizke czy cokolwiek innego to czemu nie zapytala czy MOGLABYM wyslac malsymalnie jutro ?
Generalnie zazwyczaj wysylam w 24h, ale mam na to jednak duzo wiecej. Wiec milo by bylo najpierw zapytac czy w ogole jest taka mozliwosc

1 polubienie

Apropo vinted :rofl:

1 polubienie

Wiesz ludzie często próbują takich negocjacji, a nuż się uda :stuck_out_tongue:
Powiem na swoim przykładzie - że kiedy ja coś na takim portalu zamierzam kupić nowego to jestem bardzo dobrze zorientowana ile taka rzecz kosztuje bezpośrednio od producenta/dystrybutora i często zdarza się że oryginalnie w sklepie te rzeczy są dużo tańsze aniżeli te wystawione na Vinted czy OLX przez kogoś.
Wystawiający też są czasami bezczelni skoro dają taką wywindowaną cenę. Nie wiem z czego to wynika czy po prostu nie zorientują się jaka jest cena rynkowa, nie wiedzą że często firmy mają jakieś rabaty, czy o chodzi.
Drugim aspektem jest to dlaczego ktoś wystawia nową rzecz bo z najczęstszych przypadków jest tak że kupiliśmy ją dla siebie ale nie spełnia ona naszych oczekiwań i nie chce nam się bawic z odsyłką, albo jest ona nieopłacalna lub po prostu o niej zapomnieliśmy i tak ta rzecz tam będzie zalegała albo ją dostaliśmy od kogoś lub w ramach współpracy i nam się to powieliło więc i tak z tego nie skorzystamy. Czysty zysk.

Widocznie Tobie trafiła się prawdziwa Grażyna biznesu i próbuje swoich negocjacyjnych umiejętności :smiley::laughing:

@_MamaKinga_1 nic tylko brać :laughing::laughing: I to bez negocjacji :sweat_smile:

No wiadomo ze jak ktos wystawia rzecz ktora jest drozsza niz od producenta to mozna negocjowac ale ja akurat dalam nizsza a ona i tak chciala jeszcze 90 zl opustu :rofl::rofl::rofl: