Proszę o pomoc i doradzenie. Mimo że mam już za sobą 3 ciążę. W tym Dwie odbyły się porodem. 1 niestety niepowodzeniem nie utrzymania ciąży. To mam problem. Ostatnia moja miesiączka była 20grudnia. Zazwyczaj trwa ona tydzień. I też tak było. Natomiast co mnie zdziwiło to , to że po zakończonej miesiączce tydzień później dostałam plamień ( rozowo-brazowe)
Kiedy ustało wszystko , zaczął bardzo boleć mnie jajnik raz jeden raz drugi na zmianę. Do tego moje piersi były nabrzmiałe.. myślałam że to na miesiączkę lecz się myliłam. Już dawno powinnam dostać miesiączkę a nadal jej nie mam. Od grudnia do teraz nie mam miesiączki. Robiłam testy kiedy zaczął się spóźniać kilka dni. Myślałam że za szybko zrobiłam.. więc zakupiłam w aptece test ciążowy z krwi. Zrobiłam go parę dni temu ale wyszedl negatywny. Zastanawia mnie jedno , czy test Zrobiony z krwi w domu nie wykazałby ciąży tak jak W laboratorium ? Bo tam przecież pisze jaki tydzień.. już sama nie wiem jest dziś 8 dzień kiedy nie mam miesiączki. A lekarza mam dopiero w poniedziałek.. Dodam że byłam u lekarza na kontroli to mówił że nic nie widać aby mój organizm się przygotowywał na miesiączkę..�
Powodów może być dużo. Test skoro negatywny to coś się tam dzieje. Różowe plamienie oznaczają infekcje zazwyczaj tym bardziej że mówisz że źle się czujesz. Ja miałam różowe plamienie po powołaniu cc w połogu (pod koniec gdy krwawienie wlasciwe się skończyło). Poczekaj do poniedziałku lub udaj się na SOR. Życzę zdrówka. Daj znać!
Dużo nie pomogę bo nie jestem kompetentna w temacie. Musisz zrobić badania zlecone przez lekarza i czekać na wizytę. Jeśli będziesz się źle czuła i coś będzie nie tak to zawsze można wcześniej na SOR się udać żeby być spokojniejszym.
Miesiączka może się spóźniać z różnych powodów. Może być to np. infekcja ,która dała o sobie znać plamieniami. Może to być jakieś zaburzenie hormonalne co również objawiać się zarówno plamieniem jak i brakiem miesiączki.
Jeśli chodzi o ciążę to również czasem testy zawodzą. Dlatego tu bez badania niestety nie będziesz wiedziała co dzieje :)
Co do prolaktyny to zapewne masz ją zbadać dlatego ,bo jej wysoki poziom może zaburzyć cykl miesiączkowy.
MamaLilkaiKornelki prolaktyna to bardzo ważna rzecz w organizmie kobiety jak i mężczyzny. Zwiększona prolaktyna może też być tez odpowiedzialna za brak miesiączki więc pewnie lekarz chce zadbać co i jak .
Może to być też ciaza urojona. Przepraszam, za wyrażenie ale może wszystkie objawy wskazują ciążę której nie ma. Ja akurat testom wierzę i jeżeli test jest negatywny , a spóźnia się okres to powody mogą być różne.. Np stres czy problemy hormonalne wpływają na przesuwanie się miesiączki.. najlepiej poczekać do wizyty u lekarza. Życzę dużo zdrowia :*
Ja bym poczekała na wizytę u lekarza żeby ocenił co się tam dzieje. Nie chce snuć domysłów, bo naprawdę może być różnie. Dużo zdrówka dla Ciebie i daj znać co się okazało koniecznie :)
Ja bym zrobiła na twoim miejscu BHCG z krwi, będziesz miała 100% pewność, myślę że testy mogą zawodzić :) moja koleżanka tak miała. Test negatywny a na becie już ciąża :)
Wydaje mi się że musisz poczekac na wizytę albo zrób sobie badanie BHCG siostra robiła i wiedziała że jest w ciąży. Co do testów ciążowych są różne ja jak robiłam po ok. Dniach jak spóźniał mi się okres i miałam negatywny na drugi dzień znów był negatywny , 3zrobialm po ok. 8 i już była delikatna droga kreseczka ale była naprawdę mało widoczna i była to ciąża;) synek ma już 5lat;) ale wiadomo różnie bywa. Moja szwagierka myślała że jest w ciąży bo okres spóźnił sie jej dwa tygodnie i nawet była na wizycie który mówił że nie ma ciąży i że niedługo będzie miała okres i po dwóch dniach już miała...także roznie to bywa i wiadomo lepiej się zbadać.
Jak w poniedziałek masz lekarza to po prostu poczekaj do wizyty i tyle. Na spokojnie, nie nakręcaj się i nie stresuj bo to nic nie pomoże, a wręcz przeciwnie. Powodzenia.
Myślę że tak czy siak wizyta u lekarza będzie wskazana i rozwieje wątpliwości sporo dziewczyn zaleca betę może warto ją zrobić aby uspokoić ciekawość;)
Wszystko nie być możliwe choć lepiej byłoby zrobić betę z krwi bo ja nie wiem czy te testy domowe z krwi są okej . W laboratorium zawsze jakaś pewność.
Przyjaciółka miała takie plamienia , ale ciąży brak bo po prostu karmiła piersią. I jeszcze po ponad roku od kiedy ma miesiączkę takie cuda się potrafiły robić. Siostra też tak miała i nie była w ciąży,, ale po tym cyklu już zaszła w ciążę
Nie słyszałam o takich testach domowych z krwi ;) my tu możemy gdybac ale myślę, że beta by dużo wyjaśniła. Być może jest tak z tą krwią jak przy badaniu cukru. Że ta z palca wlosniczkowa nie jest tak dokładną jak zylna
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.