Spotkanie - Wrocław

Hej,

6 października (sobota)mąż jedzie do Wrocławia na jakąś konferencję. Wykłady będzie miał w godzinach 9-16 (może skończy koło 13-14). Chce wziąć mnie i Natkę ze sobą i tak pomyślałam…

czy któraś z Was byłaby chętna, aby się spotkać?
może udałoby się zebrać w kilka osób i zrobić spotkanie loviowych mam? :slight_smile:

Przychodzę z konkretnym terminem i czasem: 06.10.2018 godziny 9-14 (w tym przedziale). Ktoś jest chętny?:slight_smile:

Ja za daleko mam niestety

U mnie to też kawałek drogi :frowning:

Oj, dla mnie niestety Wrocław też jest daleko, ale ogólnie polecam wycieczkę do Wrocławia.

Ja zawsze marzyłam aby pojechać do Wrocławia :slight_smile:

Emmkao - a jestes w stanie polecić jakieś miejsca, które mogłabym zobaczyć/zwiedzić z 6 ,miesięcznym dzieckiem?

Coś mam wrażenie, że mój wyjazd z córą będzie bardziej kłopotliwy niż odprężający

Pcheła Afrykarium-oceanarium multum zwierzątek i nie tylko do oglądania, że czasu może nie starczyć, ja byłam jeszcze zanim w ciąży byłam, ale ogólnie fajnie było tylko taki półroczniak to ci raczej za wiele nie zapamięta

Afrykarium świetna sprawa, ale w środku jest bardzo duszno więc musiałabyś wziąć to pod uwagę.
Jeśli chodzi o jedzenie, to wybierzcie się do Masali przy rynku, lubię indyjdką kuchnię, a oni robią ją pyszną :slight_smile:
Co do miejsc na odwiedzenie, z półrocznym może być krucho. Ciekawe jest Kolejkowo, ale Natka miałaby frajdę za rok.
Ja z przyjemnością, ale nie w tym terminie i szczerze zrobiło mi się przykro. Ale daj znać czy byłaś i co robiłyście.
W przyszłości jak będziemy miały biegające szkraby to warto wcześniej sprawdzić online czy w dany weekend są gdzieś przewidziane atrakcje dla rodzin z dziećmi. Wrocław ma ich sporo, latem często na Wyspie Słodowej i w pobliżu

Musze w taim razie pomyśleć o tym afrykarium. Bo przeciez nie będę z młodą cały dzień po dworzu chodziła.

Mama - a Ty z okolic Wrocławia? Jak będę znowu to na pewno dam znak :slight_smile: Tak w ogóle pomyślałam, że jakbym gdzieś jechała to będę sprawdzała, czy któraś z Was nie mieszka w pobliżu :slight_smile:

Pcheła, dawaj znać, może akurat uda nam się zgrać. Do Wrocławia mamy kawałek, ale kiedyś często bywaliśmy :slight_smile: marzy mi się już jarmark Bożonarodzeniowy

Pcheła to chyba całą Polskę będziesz musiała zwiedzić :stuck_out_tongue:

Ja mieszkam niedaleko Wrocławia, ale nie mam możliwośći w tych godzinach sie spotkać, bo mam spotkanie :frowning:

Jeśli masz jakieś pytania co pozwiedzać to pisz :wink:
ZOO Wrocław rzeczywiście warto zobaczyć. Afrykarium i Oceanarium jest ogromne, ale jeśli będzie brzydka pogoda nie wiem, czy Wam sie uda obejść całe Zoo.
Polecam odwiedzić piękny rynek, Ostrów Tumski, Halę Stulecia i spacer po Pergoli ;]
Pergola i Hala jest bliziutko Zoo :slight_smile:

Ja bym z chęcią się spotkała. Ale do Wrocławia mam bardzo daleko. Szkoda. Fajnie by było was poznać w realu.

Ja pewnie będę w zakopanem w lutym od 13-17 i w Sączu. Więc może by też komuś pasowało się spotkać.

Aneta, ja staram się raz na kwartał być w Toruniu, więc gdybyś dała radę tam dojechać to spotkanie byłoby możliwe :slight_smile: Do Torunia jeżdżę na pierogi <3 :slight_smile:

Agnieszka - czemu nie?:slight_smile: Ja jestem za :slight_smile:

Zamarancza - to był niestety tylko kilkugodzinny wypad, więc nie dałabym rady tego wszystkiego zobaczyć, ale mąż obiecał, że kiedyś pojedziemy sami na 1-2 dni (całe) to wtedy na pewno pozwiedzamy bardziej:) O ZOO dużo dobrego słyszałam, ale młoda jeszcze za mała - myślę, że gdzieś za rok by miała z ZOO uciechę.

Teraz w Toruniu będę 18 października.

Żałuję, że nie miałam możliwości przyjechać. Jednak stan zaawansowania ciąży jest już na tyle duży, że nie ruszam się nigdzie na krok w oczekiwaniu na rozwiązanie. Mam nadzieję, że uda się zorganizować oficjalne spotkanie w przyszłym sezonie. Będziemy mogły podzielić się swoimi doświadczeniami i wskazówkami :wink: