hirudo-bonum czereśnie to owoce pestkowe, wiec po nich mogą być nieprzyjemne dolegliwości.
Na takie przeziębienia najlepsze jest łózko, witaminki, kocyk, herbata z miodem i cytryną. Po kilku dniach powinno przejść.
A ja mam 2kg truskawek przed sobą… i mogłabym je jeść caaały czas. Czereśnie są super,ale tyle robali w nich brrrrr
Przepraszam dziewczyny - jestem okropna, że tak kuszę
hihihi
Teraz czekam aż na działeczce wiśnie dojrzeją - uwielbiam takie kwaśne prosto z drzewa ![]()
Doris haha na slubie nice z tobą za takie kuszenie
Ja w czasie przeziębienia w ciąży brałam http://oscillo.pl/. Bardzo bałam się “zwykłych” leków. A to homeopatia, więc wzięłam bez stresu. wolałabym naturalne metody, ale one nie zawsze działają - wymiotowałam po syropie z cebuli i czosnku.
Ja jeszcze uwielbiam takie kwaśne papierówki prosto z drzewa ![]()
Dziewczyny ratunku. Rano obudziłam się ze strasznym bólem prawego ucha i migdałka po hektolitrach cieplej herbaty z miodem trochę przeszło. Położyłam się spać na 2 godzinki z nadzieją na poprawę i obudziłam się z bólem całego gardła, katarem i stanem podgorączkowym. Gardło boli na tyle, że mam problemy z przełykaniem
Lekarz czy coś z apteki pomoże?
Lekarz. Z bólem ucha to raczej wirus a na to nic z apteki nie pomoże; ) Poza tym możesz zacząć wysoko gorączkować, co dla ciąży jest niebiezpieczne, więc ja wybrałabym i tak lekarza.
Lekarz koniecznie ! Jak to zapalenie ucha to musisz to koniecznie wyleczyc. A nawet jeśli to wygląda też na anginę to tak samo trzeba będzie brać antybiotyk.Lepszy antybiotyk niż taka choroba,która nieleczona może mieć złe skutki
mnie na anginę zawsze boli ucho i muszę od razu antybiotyk brac bo jestem podatna na te bakterie paskudne wrr…
Popołudnie przespałam i jest o niebo lepiej. Dostałam Tantum Verde i dalej poje się herbatą z miodem. Jak mi do rana bardziej się nie poprawi to podrepczę do lekarza.
Aggi dobrym babcinym sposobem jest okład z ciepłego ugotowanego ziemniaka (najlepiej w mundurku), rozgniecionego i owiniętego pieluszką. Okład ten trzeba przyłożyć do szyi. Jeśli nie pomoże, to udaj się do lekarza. Dobrze jest też pić domowy sok z malin. Mi zawsze pomagał na bolące gardło. Płukanki z soli są też skuteczne ![]()
W ciąży lepiej się skonsultować z lekarzem i nie brać żadnych leków bez konsultacji aby nie zaszkodzić swojemu dziecku.
Na ból gardła robiłam syrop z cebuli, czosnku, miodu a na to wszystko wyciskalam cytrynę
Agi uważaj bo z zapaleniem ucha to nie przelewki jeśli dalej będziesz odczuwała ból to zgłoś się do lekarza. Sama miałam problem z uchem najpierw mi się zatkało ucho a potem zrobiła się infekcja … było to dość uciążliwe bo nie mogłam brać antybiotyku i codziennie byłam u laryngologa a on dawał mi jakieś opatrunki dopiero po 2 tygodniach uporałam się z zapalaniem ucha … Codziennie rano musiała się rejestrować a popołudniu siedziałam czasem 2 godziny bo pani doktor przyjmowała według rejestracji kto pierwszy ten lepszy nawet nie przekonywało Ją że jestem w ciąży i takie chodzenie tam i z powrotem jest uciążliwe a siedziała u niej w gabinecie max 5 min
Zapalenie ucha to nie przelewki. Nie leczone może doprowadzić do zapalenia opon mózgowo - rdzeniowych. Koniecznie idź do lekarza! ! ! !
Ja miałam zapalenie na początku pierwszej ciąży, gdy jeszcze o niej nie wiedziałam. Zaszłam w sumie w połowie choroby, która ciągnęła się prawie dwa miesiące. Brałam wtedy masę antybiotyków, na końcu dwa naraz bardzo silne i oczywiście takie, których nie powinno się w ciąży brać ale niestety po badaniu u ginekologa wyszło, że w ciąży nie jestem, więc wzięłam… A lekarz się pomylił…
Miałam zapalenie i pękła błona bębenkowa (któryś już raz) no i nie chciało się ucho zagoić, więc w dodatku byłam głucha przez niemal cały okres leczenia.
Nie warto takich infekcji bagatelizować… Na prawdę.
Warto też iść do dobrego lekarza bo ja będąc w ciąży byłam kilka razy przeziębiona. Oczywiście po kilku dniach leczenia w domu poszłam do lekarza rodzinnego. Podczas dwóch wizyt dostałam leki które nie są wskazane dla kobiet w ciąży po mimo iż informowałam lekarza że jestem w ciąży.
Pod koniec gdy byłam przeziębiona przepisał mi syrop na alkoholu na kaszel ![]()
U nas tez właśnie zaczął się okres przeziębień czego nie lubię. NASA córcia juz na antybiotyku, mąż i ja zapalenie gardłowe. Na gardło stosuje mleko z miodem i płukanie woda z solą i woda utlenioną. To pomaga!!!
Aggi koniecznie lekarz! I nie zwlekaj. Każdy wirus w ciąży jest niebezpieczny!
Dziewczyny dzięki za wszystkie rady. Poszłam wczoraj do lekarza bo w ciagu 2godzin temp podskoczyłam z 37.2 na 38.8. Okazało się ze gardło i ucho są OK, za to zapalenie zatok jak ta lala. Dostałam Duomox i Apap. Mam nadzieję, że nie zaszkodzę Małemu tą infekcją i lekami ![]()
Pytanie trochę z innej beczki czy takie wizyty wpisuje się w kartę ciąży? Jak poprosiłam o to lekarz, to mi odmówił.