Spacerówka - do ilu lat

Przydatny wątek dla tych przyszłych mam, które nie mają jeszcze wózka.
Ja kupując wózek czytałam dużo i przy każdym napisane było “do 36 miesięcy i (chyba) 15 kg”. No ale skąd taka ciężarna bezdzietna ma wiedzieć ile jej dziecko będzie ważyło w wieku 3 lat. No i u nas te 15 kg jest już tuż tuż a synek ma 2 latka prawie. Na szczęście już nie chce spacerówki, wczoraj umyta i spokój.
Też tak jak Lenka ostatnie miesiące częściej prowadziłam pusty wózek a syn obok.

Taak, moja córla w wieku 7 miesięcy osiągnęła imponującą masę 11 kg i bałam się, co mam jej kupić, bo wszystkie soacerówki do 3 lat i 15 kg… Tylko że ona przystopowała, ma 10 miesięcy i nadal 11kg i myślę, że tę wagę może jeszcze dość długo utrzymać - teraz wreszcie rośnie wzdłuż :wink:
A co do momentu przesadzenia do spacerówki i ze spacerówki “na nogi” to oczywiście indywidualna sprawa każdej pary dziecko-rodzic; byle zachować w pamięci, że pozycję siedzącą nadajemy dziecku dopiero wtedy, gdy samo siada. (W naszym wypadku był to 7. miesiąc)

to bardzo indywidualna kwestia. dłuższe spacery bez towarzystwa wózka czasem kończą się noszeniem :slight_smile: mimo przekroczonych dwóch lat, to kiedy idę biegać, biorę wózek biegowy - thule urban glide 2.0 - ten: wozimysie.pl/thule-urban-glide-2-nowy. 34 kg ponoć może wytrzymać, więc jest szansa na to, że jeszcze trochę go będę mieć :slight_smile: