Sokowirówka

Mam wyciskarkę i znakomicie się sorawdza. Polecam Ci sok z jabłek i szpinaku.
Co do firmy, zależy na jaką Cię stać. Jestem zwolenniczką dobrego wielofunkcyjnego sprzętu

Mama wyciskarke też chce kupić :)))))

Sokoworówkę mam formy bosch mes25a0 700w, jestem z niej zabrdzo zadowolona, mamy już kilka lat., Nie powiem, zeby była jakoś często używana, sporadycznie,.ale tak czy inaczej ciesze się, że jest. Kupiliśmy też z polecenia, po prostu kolega już ją dłuuugo ma i chwali, więc nie szukałam innej. Czekałam po prostu na jakieś promocje itd, i udało się ją kupić w euro chyba za ok 260zł, ale na OLE ole jest podobna cena.
Ogólnie sokowirówka jest bardzo fajna, co mi sie w niej bardzo podoba, to to, ze się ją szybko czyści, szybko i bardzo łatwo się rozkłada i czyści, ja czyszcze od razu po zrobieniu soku, pod prysznicem, nie czekam aż zaschnie bo były kłopot. a tak to nie ma problemu. Nie powiem, że jest cicha, bo nie jest, jak dla mnie głośna, ale nie oszukujmy się, wiekszość sokowirówek jest głośnych, jak chce się cichą to też trzeba sporo wydać

Zastanawiałam się nad kupieniem sobie wyciskarki ale sprzet trochę mnie zaskoczył finansowo i zdecydowałam się na sokowirówkę… Kupowałam w Profi cook: http://www.proficook.pl/
Osoby które twierdzą, że ta sokowirówka jest głośna raczej nigdy nie używali produktów innych firm ! ( w podobnym przedziale cenowym ) Jak na zainwestowaną cenę produkt spełnia moje wszystkie oczekiwania. I ciesze sie że się na nia zdecydowałam. Odpady są zaskakująco suche, wykonanie solidne, a praca przyjemna.

Soki przepyszne, pijemy praktycznie codziennie.

Zetka, wyciskarekna rynku jest mnóstwo. Konkurencja jest olbrzymia, ceny zróżnicowane i zależą od firmy i jakości sprzętu. Warto jest przetestować wyciskarkę- ja miałam okazję na targach zdrowej żywności. Kosztujemy soku, słyszysz jak sorzet chodzi i podejmujesz decyzję czy nie jest dla Ciebie zbyt głośny. Można też „na żywo” zobaczyć jak się go czyści i jakikolwiek robi- niektóre wyciskarki robią zbyt gęste soki jakby przecierowe- dlatego warto wypróbować sprzęt przed zakupem żeby uniknąć rozczarowania

Wyciskarka dokładnie wycisnie owoce i warzywa. Pulpa jest sucha. Poza tym wyciskarke jest "zdrowsza". O tym musisz poczytać w necie. Ja z mezem kupiliśmy sokowirówki a po 2 miesiącach wyciskarke. Poza tym sok zdecydowanie lepiej mi smakuje. Jest gęstszy oraz z kawałkami owocow :)

Polecam również dwie firmy: Sana oraz Omega. Skontaktujecie się rowniez z nimi

NATULUX ul.Wersalska 47 / 75 91-203, Łódź tel: 422529660

Powinni dobrać odpowiedni sprzęt do kuchni. 

Wyciskarka ,sokowirówka robi dużo strat w miąższu z owoców , z wyciskarki mamy dużo więcej soku

Wydaje mi sie, ze z tym miąższem to zalezy od urzadzenia. Porządniejsze sokowirówki również nie zostawiają wiele odpadów. NO i sok jest nieco inny. Z wyciskarki jest mętny, z sokowirówki jest bardziej klarowny  - trzeba się zastanowić nad tym, jaki nam bardziej pasuje. Osobiscie jestem fanką tych drugich :)

Ze swojej strony polecam sprzęt tej firmy:

https://zelmotor.com/produkty/sokowirowki-i-wyciskarki/sokowirowka-5051/

Porządna sokowirówka polskiej firmy z sitem ze stali nierdzewnej. 

A znacie może jakiś sprzęt, który oprócz wyciskania robi coś jeszcze ? Coś w styli 2w1 czy 3w1 ? Kusi mnie zakup sokowirówki bądź wyciskarki, ale mam wrażenie, że szybciej sama wycisnę, a nie bedzie mi tyle miejsca sprzet zawadzal 

Ja to ręcznie wyciskam sok z pomarańczy czy grejpfruta na zwykłej wyciskarce. Wiem po sobie, że mając wyciskarke elektryczną to uzywalabym 2 tygodnie, a później bym się wkurzała, że nie mam na to miejsca w kuchni. Tak samo się zachwycałam maszynką do popcornu, a teraz stoi i zbiera kurz.

No własnie ja póki co soki z pomarańczy też wyciskam ręcznie  i niby wyciskarka ułatwiłaby sprawę, ale za bardzo nie mam na nią miejsca w kuchni ;/ Maszynkę do popcornu też miałam i po 1 użyciu sprzedaliśmy

Zawsze tak jest ze się coś chce a potem się z tego nie korzysta. 

Moi rodzice też kupili maszynę do robienie chleba robili z 2 tygodnie i później już im nie była potrzeba. Ja chleb piekę najczęściej w piekarniku w foremce. 

Co do sokowirówki to osobiście też nie mam ale właśnie moi rodzice mają :D i stoi w piwnicy tak to właśnie wygląda z takimi gadżetami. 

Jeśli jest sezon na pomarańcze to ludzie robią dużo soku ale jak nie ma i są drogie to nie robią Wogole. 

Zakezy od pory roku i sezonu na dany owoc. 

No macie rację bo ja mam wyciskarke ale nie lubie jej używać bo potem jest dużo zmywania, ma sporo tych zakamarków i sitko ciężko się domywa, jest taka specjala szczoteczka do czyszczenia ale jednak ciężko. I tak naprawde rzadko ja wyciągam. Sprawdza mi się bardzo dobrze do robienia placków ziemniaczanych. Tarki nienawidzę a tak to bardzo dużo czasu można zaoszczędzić 

Świeżo upieczonamama mam tan sam problem lubię wypić taki świeży sok,ale jak pomyślę ile potem mycia to mi się odechciewa

Hsha Wy to udane jesteście. 

Powiem Wam że u Nas w restauracji to taki sok chyba 250 ml czy 200 to kosztował chyba 15 zł 

Ale w sumie to 15 zł to nawet nie tak źle ... ja ostatnio robiłam sok to za sam zakup pomarańczy poszło 10 zł ;/ 

No ceny pomarańczy teraz są średnie więc się nie dziwie ze drogo i też nie są takie dobre jak w okresie swiatecznym. Najkorzystniej teraz wychodzą jabłka, marchewki, gruszki. 

Ale ile wycisnuesz pomarańczy na taką szklankę. 

10 zł to przeciez zrobisz więcej soczku 

Ja to z pomarańczy lubilam robic soki jak xzasami zbyt dużo nakupilam i potem nie było komu jeść;) bo był przesyt;)

Teraz to faktycznie najkorzystniej jabłko i marchewka może burak ;) chociaz sama nie robiłam 

Plus potrzeba więcej pomarańczy ... na początku lata wystarczyły mi 3 pomarańcze na sok, a teraz to nawet 6 używam ;/ Jabłka teraz bardzo się opłaca faktycznie, ale wiadomo sok z pomarańczy to pychota - chyba jedyne moje uzależnienie w ciąży. Najlepiej, że nigdy nie lubiłam soku pomarańczowego, a od kiedy jestem w ciąży to soki tonami mogłabym pic (ah gdyby nie tak cukrzyca ..)

Tak z burakow też się opłaca i żeby przełamać smak który jest dość mdły dobrze jest dorzucić np jabłko, marchewkę, imbir. 

Natalia taki sok z burakow jest zalecamy przy cukrzycy