Sns medela

Hej, czy któraś z was stosowała system sns medeli? Polecacie? 

Nie korzystałam akurat od nich,  ale w szpitalu jak mały nie wiedział jak złapać piers to doradca laktacyjna przyszła właśnie ze strzykawka i drenem i jak przystawiłam go do piersi to ona zadziałała i udało się, syn załapał o co chodzi ! Także ja osobiście polecam 

Mi pokazywały położne ale najbardziej laktacyjna, która ze spokojem i dobrym podejściem pokazywała co i jak. 

Nie od razu córka załapała o co chodzi ale po chwili już nie chciała puścić. Pomocne mogą być też silikonowe nakładki na piersi. 

Nie korzystałam.. początkowo miałam nakładki na piersi ale tylko w pierwszej dobie . Później chwyciła już i mi było potrzeby 

Nikt mi tego wcześniej nie proponował. A dziwię się że żadna z doradczyn laktacyjnych mi tego nie poleciła ani nie wspomniała. Sama się na to natknęłam jak już moje problemy ustąpiły. Cena niestety jest dosyć wysoka jak za wlasciwie butelkę z rurka. Z tego co pamietam Twoje dziecko nie chce w ogóle piersi ? Tylko butelka ? 

Ktoś to polecał tutaj na forum i wtedy sprawdziłam co to w ogóle jest, bo również o tym nie słyszałam. Opinie mialo całkiem dobre, ale faktycznie, cena jak za butelke z rurka jest kosmiczna. Mam mieszane uczucia. .

Ja nigdy o tym tez nie sluszalam aż sobie wygoogluje 

Podobnie miałam Inka nie słyszałam o tym do chwili wątku na forum. Cena spora...

Hej, niestety nie używałam systemu SNS Medeli i nawet o nim nie słyszałam.

Ja wspominałam o SNS Medeli bo dowiedziałam się o nim jak już zakończyłam laktacje. Cenę ma sporą, ale cena mm też jest spora a ten koszt ponosimy przez 2 lata. Laktator też jest drogi, a często mimo posiadania laktatora nasza laktacja się nie rozkręca. 

Myślę że to warte przemyślenia jeśli ktoś ma problemy z kp. Sama nie zdąrzyłam wypróbować, żałuję, że nikt mi tego nie polecił. 

Podobno w niektórych miastach nożna wypożyczyć, można też kupić używany jeśli komuś to nie przeszkadza (choć nie wiem jak jest z utrzymaniem czystości tych rurek, ewentualnie jaki jest koszt części zamiennych)

Mała nie chce piersi w dzień, toleruje jedynie do usypiania, natomiast udaje mi się jeszcze karmić w nocy 

Laura a próbowałaś przez kapturki/nakładki? 

Przez kapturki karmiłam wcześniej i było to samo 

Może Laura poprobuj z pozycjami..

Nie próbowałam, ale słyszałam dobre opinie o tym systemie przy problemach z piersią. Taki dren nie zaburza odruchu ssania tak jak butelki ze smoczkiem, ale na pewno nie jest to sposób dla każdego, bo jest to dużo trudniejsze niż podanie butli.