Jakie robicie śniadanka dla Waszych maluchów? Mi już brakuje pomysłów.
Moi chłopcy jadali, omlet, kaszke, ryż na mleku, kanapkę z serem do tego np jajko na twardo, kanapki z twarogiem. Ale chętnie też poczytam różnych propozycji na przyszłość :)
U nas nad ranem jest mleko a potem owsianka / jaglanka/ płatki ryżowe, jęczmienne itd często z owocem albo jogurt naturalny z mussli . Probuje tez jajecznicę omlety placki albo kanapeczki z pastami / serkiem ake póki co córeczka nie chce takich rzeczy :( dziś np był twarożek wiśniowy i do tego bułeczka . Twarożek dawałam lyzeczka bułkę gryzła sama
Na mojemu podawałam raz troszkę jajecznicy na masełku, jakąś kanapeczkę np z pacztecinkiem lub serkiem. Jakąś kaszkę, starałam się dawać zawsze coś innego ale adekwatnego do wieku dziecka �
Oj kaszkę na pewno a jeszcze z troszkę dodany syropkiem mniam, chlebek pocięty w trojkaciki lub wagonoki posmarowane serkiem topionym ☺ jajka tez można tylko trzeba obserwować czy nie ma uczulenia
U nas póki co (Mlody zaraz 7miesiecy ale wszystkożerny): jajecznica na masełku, omlety biszkoptowe, placki bananowe, placki z awokado, kasze wszelkiej maści - manna, jaglana, owsianka, ryżowa, wielozbozowa). Niedługo będziemy podawać też kanapki.
Kverve o kurcze fajnie ze tak je wszystko. Ja to aż się boję dalszego rozszerzania diety.
Moja za jajecznica nie przepada do dziś a ma 2 latka.
roznej maści omlety - na słodko i słono, naleśniło czekoladowe z owocowym nadzieniem, pancake za którymi przepada :) staram się tez wprowadzać czesciej kaszki, ale spotyka się to z protestem synka �� ��
U nas króluje parówka. Haha
Najczęściej na zmianę z jajkiem. Młody potrafi zjeść swoją porcję i dokończyć po Hani.
Nie przepada za kanapkami niestety
Kanapeczka z szyneczką, paróweczka, jajecznica, jogurcik z bułeczką, rogalik np. ;)
Ja już nie mogę doczekać się etapu wprowadzania stałych posiłków. Chętnie przycupnę i podglądne co podajecie
Jajko, parówka, kanapki z wędlinką, serem żółtym, pasztecikiem lub serem białym czasami jakaś kaszka :)
Liwia mały łakomczuch mi się trafił :p
A jakie parowki dajecie?
Dziewczyny serio dajecie takim maluchom pasztecik???? Ja swojemu 6 lstkowi nie pozwalam jeść z reszta sama tez nie jem :(
Jestama nie. Może z raz spróbowałam ale to było po roku na pewno
Mój synek też bardzo ludzi kanapeczki. On wgl mógłby jeść suchy chleb albo same ziemniaki :P
Dzisiaj zrobiłam mu placki z twarogu +mąka+jajko i dodałam potarte warzywa. Podeszły mu bardziej niż na słodko.
u mnie regres z jedzeniem,juz nie wiem co robic by mała jadła..ostatnio zrobiłam placki z jabłkami i zjadła,parówki czasami ,kaszke...sucha bułka albo z masłem chleb i wiecej nic nie chce a i jajecznice zje
My z mężem lubimy pasztet ale tylko domowej roboty, bo w tych kupnych to nie wiadomo co siedzi. Młody jeszcze nie jadł ani wędlin ani parówek ani pasztetu.
Kverve ja tez lubię pasztet o kupuje czasem ten lepszy . Ale pasztecik to raczej ten do smarowania a tam naprawdę nie ma nic dobrego :(