Smoczki inne niż Lovi

Jak na razie zostajemy przy Lovi synek nawet innego nie chce. 

Witam, czy kupujecie dzieciaczkom inne smoczki, czy tylko firma Lovi?

Córcia skończyła już 18 miesięcy i ciężko mi dostać Lovi 18+ :( U mnie w mieście jak są, to praktycznie schodzą jak ciepłe bułeczki :/ Wzory przerobiliśmy już wszystkie, te nowe są przepiękne, ale niestety nie nasz rozmiar :( 

Niedługo będziemy oduczać się od smoczka, ale jeszcze do usypiania na 15 minut się przydaje.

Ostatnio kupiłam przez Internet Lovi 18+ oraz Canpol 18+ (najnowsza kolekcja z taką dziwną tarczką).

1 polubienie

Na samym początku używaliśmy równolegle Lovi i MAM. Ale później już tylko lovi. 

Nie wiedziałam, że jest taki problem z dostępnością tych 18m+. Często na olx można kupić nowe, patrzyłaś może?

smoczki lovi pamietam zębyły najdelikatniejsze z wiekszosci na rynku teraz równeiż bedę je chciała mieć w swojej wyprawce ;) ale pamietam że w póżniejszym czasie zdażało mi sie kupować tez zwykłe butelki ze zwykłymi smoczkami byly twardsze i nie obawiałam sie o ząbki córki że przegryzie;)

Teraz można wygrać smoczki, warto się udzielać na forum bo czesto są do wygrania :)

A jest różnica między tymi 6-18m a tymi 18m+? Bo mi się wydawało że one się wielkością nie różnią.. Tylkoaja ten paseczek i są może mocniejsze. Ale ze wielkością się różnią to nie zauważyłam. 

Ja kiedyś próbowałam Hani wcisnąć z canpol te takie płaskie bo wydawało ki się ze są podobne. Ale mała nie dała się oszukać i akceptowała yullo lovi. Stasiowi natomiast próbowałam dawać z avent i on go nie chciał, też tylko lovi. 

Moze na allegro skoro jest priblem stacjonarnie. Ja poki co tylko lovi. Jak sie corka urodzila to mialam tez BIBSA ale szybko z niego zrezygnowałam bo strasznie sie rozciąga. 

My na samym początku uzywalismy naprzemiennie tylko z lovi i bibs po okolo 2 miesiącach bibs poszedl w odstawke i juz malemu nie odpowiada mysle ze jeśli dalej tak będzie to zostaniemy przy nich juz do końca az do momentu oduczania.A te 18 plus wydaje mi sie ze na Internecie można kupić bez problemu 

My od początku miałyśmy bibsa strasznie piszczał robił się klejący, później były z Lovi ale wyskoczyło uczulenie, po lovi były z nuka ale tylko przez 1 dzień. I niestety musiałam wrócić znowu do smoczków z bibs. Poczekam jeszcze trochę i wrócimy do lovi 

U nas będą lovi dostosowania wygraliśmy i innych nie kupuje ☺

Ja mam jeszcze Nuk...mala lubiła te świecące  dlatego używa  w nocy a w dzień mamy lovi

Uwazajcie na bibs, ma tak szeroką podstawę przy tarczce, że dzieci potem mają problemy logopedyczne, wiecznie otwartą buzię i karpi pyszczek

Ja przy córce używałam Nuk.

Przy synku w zdecydowanej większości Lovi i czasem z Canpol babies.

Jeśli najlepiej odpowiadają Wam Lovi to z kupnem przez internet naprawdę nie ma problemów.

My jesteśmy bezsmoczkowe, na szczęście ale za to do spania potrzebuje mojej piersi, więc w tej kwestii nie doradzę, chodź próbowałam wszystkie chyba smoczki bibs plaski i okrągły, lovi, canpolbabies, mam... i nic jak nie chcę tak noe chcę 

Myszka na początku miałam różne smoczki bo wiedziałam który zaakceptuje. Ale jak okazało się że lovi to do końca tylko je. Porzuciliśmy smoczek w rok i 4 miesiące. Więc 18+ nie używaliśmy.

U mojego syna zaskoczył smoczek Avent, lovi 0-2 coś mu nie zagrał więc zrezygnowaliśmy ale będziemy testować 6-18 za moment - może się uda. Jeżeli chodzi o bibsa syn koleżanki niestety ma problemy ortodontyczne po nim. 18+ mam wrażenie że nie jest zbyt często spotykane więc jak działa to kupowałabym online 

No u nas to pierwsze będzie testowanie w sierpniu. Mam nadzieje ze lovi się sprawdzi i nie trzeba będzie innej firmy kupować ☺

Nati ja też będę używać lovi dostałam z testów innych nawet nie kupowałam :) 

Pauli89nek. Też słyszałam złe opinie na temat bibs. Wydaje mi się że na te smoczki nastała poprostu moda. 

Paulinek nawet ich nie brałam pod uwagę.