Smoczki do kaszki

Mój synek lubi pić mleko z butelki z dodatkiem kaszki bananowej bądż kleiku ryżowego.Na 180 ml mieszanki mlecznej daję 2 miarki( używam tych miarek co są w puszce z mlekiem) kaszki.Mały pije przez smoczek Lovi od 6 miesiącaY.

Mój synek jak był malutki to raz dostał kaszkę z butelki. On ogółem mocno ulewał, ale po wypiciu kilka łyków tej kaszki, ulewał cały czas praktycznie… I to był jeden jedyny raz, tak to do tej pory je kaszkę na wieczór - całą michę, a ma już 21 miesięcy :slight_smile:

Magiczny dobrze ze chciał z łyzeczki bo mój synek pluje ;/ ipłacze przy tym ;/

Też miałam problem ze smoczkiem do kaszki,aczkolwiek synek świetnie sobie radził jedząc łyżeczka. Teraz dzień bez kaszki,albo zupki nie ma bytu :stuck_out_tongue:

My próbowałyśmy z łyżeczki i butelki, nie udało się. Choć z łyżeczki trochę jadła. Teraz czekamy na paczuszkę od Lovi i wypróbujemy jeszcze jeden smoczek do kaszki, mam nadzieję, że coś się ruszy w tym kierunku :slight_smile:

Margos nie każde dziecko jest w stanie polubić kaszki. Synek od mojej szwagierki też nie chce jeść kaszek. Ma prawie 11 miesięcy i od początku, kiedy szwagierka próbowała mu dać kaszkę( z różnych firm i różnymi metodami) , to mały pluł i ulewał… Więc zrezygnowala i maly nie je kaszek

Mam podoby problem Mikolaj odmawia jedzenia kaszek jak narazie proobuje mu do mleka podawac bardzo male ilosci aby az tego nie wyczul.