Śluz w ulanym mleku

Mały już mniej ulewa je więcej. Jak mu się uleje to nie tyle co wcześniej. Nie jem wogole nabiał oprócz masła trochę do kanapek. 

adamos to super

No na pewno jest lepiej niż było. Mały ogólnie je mało ale częściej. Nie je tyle ile pisze w książkach po 90ml 8 razy dziennie. No nie jak zje więcej to uleje i tyle. 

Ulewa jak się przeje ?

Beata on ogólnie raz na dzień najczęściej wieczorem chusta po mleku zaraz jak zje a jak odbija po zjedzeniu to często ulewa mlekiem poprzednim takim żółtym już. Czytałam że małe niemowlęta tak mają że ten przewód jest niedojrzały. Już mi dwa razy na leżąco nosem ulał aż odetchnąć nie mógł bo w tym mleku był też śluz. I po odbiciu potrafi po jakimś czasie leżąc się wiercić i znów go podnoszę o musi odbić. 

adamos najwazniejsze by obserwować dziecko bo leżąc może się zakrztusić ulewającym się mlekiem...a że nie je tyle ile w ksiązkach to nic ...kazde dziecko inne

Wiem Weronisia. Kładę go na bok ale nieraz w nocy i tak się zsunie i śpi na wznak. Już dwa razy poszło mu nosem ze odetchnąć nie mógł. Mam nadzieję że z czasem będzie tylko lepiej bo że strachem czekam kolejnego dnia :(. 

Adamos może warto podłożyć wałeczek żeby na boku tylko spał i nie miał możliwości się obrócenia na plecki 

Adamos a macie łóżeczko pod kątem tak żeby wyżej miał głowę i klatkę piersiową? 

Adamos są takie specjalne kliny / wałeczki ze dziecko się nie odwróci .

ja wiem jaki to strach bo mój starszy syn tak ulewal dużo i bardzo długo i tez się bałam żeby się nie zachłysnął 

On śpi w kokonie i pod nim ma podłożona poduszke płaska i ma wyżej główkę niż nogi. I staram się go kłaść na boki i podkalam pieluchę zrolowana. 

A zdążyło się że przez sen mu się ulało ?

Adamos mój ma refluks i też mieliśmy problem z ulewaniem jak miał 1-3msc. Nie dał się odkładać na plecki, podczas jedzenia z 5x musieliśmy odbijać, ulewal przez sen. W końcu zaczęliśmy podawać Bebiko AR i Gastrotuss po jedzeniu. 

Może to charczenie u Ciebie to też cecha refluks. 

Co jeśli nie podaje się dziecku nic na refluks ?

Beata dziecko i rodzic się męczy. 

Kverve no właśnie też myślałam o tym refluksie. Mój też zje trochę nieraz jak beknie to aż zapłacze i jak więcej zje to może bekac kilka razy i leży zaczyna się wiercić i muszę go podnieść i beka. Je teraz mniej a częściej nie mam innego wyjścia. W nocy mało je karmie go na siłę bo taki mały musi choć trochę. Jak leży na płasko to nieraz mu się ulewa mimo odbekniecia. Zobaczę niedługo mam szczepienie niech go zbada lekarz. Pewnie jak powie ze przybiera to że wszystko ok jak to u nas. Przybiera w normie ale mógłby więcej no ale nie będę wciskać mu na siłę bo jak wieczorem dużo zje to zaczyna czkać i rzyga. 

A może podłożyć coś mu pod główkę żeby była wyżej ?

Adamos to bardzo prawdopodobne po tym co opisujesz. Spytaj bezpośrednio lekarza na szczepieniu czy widzi cechy refluksu. 

Kverve a jak on zobaczy cechy refluksu. Szkoda gadać. Beata on ma wyżej główkę ale nocy nieraz się zsuwa ale zawsze go trzymam dopóki nie odbije. Ma nadzieję że jak będzie starszy to mu to przejdzie. 

Myślę że nie ma się co na zapas martwić