Śluz w kupce

Hej, dziś córa załatwiła mi się w pieluchę razem ze sluzem, trochę sporo tego śluzu było. (Kolor szarawy)

Obecnie ma katarek i jest przeziębiona.

Je i pije normalnie, nie skarży mi się na bóle brzucha itp.

W lipcu 3 latka.

Miała Was któraś podobnie z dzieckiem albo wie od czego taki śluz?

Nie mam możliwości dziś iść do pediatry z powodu braku miejsca.

Może zapisz się na telerozmowe chociaż. Skoro jest przeziębiona to pewnie dlatego ale lepiej wyjaśnić z lekarzem, czasem śluz jest też oznaką uczulenia czy nietolerancji pokarmowej 

Myszka śluz pojawia się jak ma dziecko katar bo połyka przecież ten katar . Dziecko jednak jak to spływa to sobie z tym nie radzi. U nas właśnie śluz u syna pojawia się jak ma katar ,a ma 10 miesięcy. Choć u nas jest to rozmazane z zawartością. Miał też śluz jak miał krew w stolcu bo jak jest jakiś stan zapalny to też się pojawia. Najlepiej jutro zapisz się do lekarza może będą miejsca,a jak bardzo niepokoi to po 18 można pojechać na nocną opiekę zdrowotną z dzieckiem

U nas też czasami tak było .. tak naprawdę możliwości może być kilka dlatego jeśli cię trwa to już dłużej to warto się umówić chociażby na teleporade jak dziewczyny piszą niżej. Może to jakaś infekcja wirusowa?

Hej dziewczyny, dziękuje za pomoc. :*

To było jednorazowo w pieluchę, nigdy nie widziałam dlatego spanikowałam..

Ponownie zadzwoniłam do przychodni i Siostra uspokoiła mnie że jak jednorazowo i w ciągu godziny nie ma kilkunastu luźnych stolców to nic się nie dzieje - może coś zjadła itp. I że my często też się załatwiamy ze śluzem jak coś nam zaszkodzi z pokarmu np.

Powiedziała mi też że teraz panuje wirus u dzieci - wymioty, biegunka. 

To dobrze, że jesteś spokojniejsza. 

Problem byłby gdyby taki stan się utrzymywał, a jednorazowo może się czasami zdarzyć, chociażby z kataru. I dobrze, że córeczkę nie boli brzuszek. 

Myszka ja się nigdy nie spotkałam z tym śluzem. Ale najważniejsze, że jesteś spokojniejsza i wiesz na czym stoisz. 

Tak teraz panuje właśnie jakiś wirus, moja kuzynka z dwójką dzieci w szpitalu leżała właśnie niedawno, trzeba uważać. 

U nas się to nigdy nie zdarzyło ale pamiętam jak raz rozmawiałam z pediatrą właśnie coś odnośnie kupy i wtedy mówiła mi że zaniepokoić przeważnie możemy się gdy jest jakaś przewlekła biegunka bądź w kupie pojawi się krew więc taki śluz nie wydawałby mi się aż tak straszny pod warunkiem że nie jest go jakoś dużo i też sie to nie powtarza po prostu obserwuj jeżeli to jednorazowa sytuacja to być może tak jak dziewczyny piszą właśnie tak się dzieje z powodu kataru ale to też dobrze wiedzieć Nie miałam o tym pojęcia A teraz już będę wiedzieć i w razie takiej sytuacji nie będę panikować tylko na spokojnie bede  obserwować w razie czego właśnie możesz umówić się ewentualnie na zwykła tele poradę na pewno pan bądź pani doktor cię uspokoi i rozwieje twoje wątpliwości jeżeli uzna że trzeba przyjść na wizytę to na takową się umówicie

Może warto zadzwonić do lekarza i zapytać.

My jak leżeliśmy w szpitalu to lekarz codziennie pytała czy kupa nie jest śmierdząca i nie zawiera śluzu