Kobietki jak tam u Was bywało, bądź bywa ze śluzem u mnie aktualnie 18 tydzień i jest go chyba co raz więcej, szczególnie z rana jest taki wodnisto białawy czy to w porządku? I w ciągu dnia co jakiś czas dokuczają mi bóle podbrzusza takie jak przy miesiączce tylko, że lżejsze trwające kilka minut jak to było u Was? Mnie to wszystko przeraża, jestem taka przewrażliwiona po pierwszej stracie..
Mania, jak juz piszesz jakiś wątek to w odpowiedzi dział.... ten jest od konkursów i nagród.
Jeśli coś Cię nie pokoi to do gina się udaj ,zrób koleje badanie moczu z posiewem.
Bierzesz leki na podtrzymanie ciąży?
Nie, nic nie biorę, a wizytę mam w czwartek, mocz z posiewem robiłam 2 tyg temu i wszystko w porządku
To mogą być uprawy. Koniecznie powiedz o tym swojemu lekarzowi prowadzącemu.
Co do wątków, mało że nie ta kategoria to 3 raz poruszasz temat bólów jak na miesiączkę i w sumie to nie wiem po co, bo przecież Ci pisałyśmy że tak miewaliśmy, ja co prawda tylko w drugiej ciąży ale miałam.
Tak jak pisałam wcześniej jak i pisze DaNutka, jeśli coś Cię niepokoi to pytaj lekarza najlepiej znajdź takiego któremu możesz napisać SMS z jakimś pytaniem a nie trzeba się umawiać na wizytę odrazu. To na pewno Cię uspokoi. No i pamiętaj że teraz wiele zmian w Twoim ciele więc niektóre dolegliwości będą normalne, byleby Ti nie były wielkie bóle czy krwawienie/plamienie
Dobrze dziewczyny piszą, ale już kolejny wątek widzę w dziale konkursy. To miejsce dla administracji nie dla nas na wątki raczej.
Ból możesz miewać bo zachodzą zmiany w organizmie tak jak przy miesiącach też są rewolucje.
Jak masz w najbliższych dniach wizytę to zapisz sobie o co zapytać lekarza, co Cię niepokoi żebyś o wszystkim się dowiedziała i nie panikowała. Bo to pierwszy krok do złego samopoczucia. A widzę że troszkę sama się nakręcasz niepotrzebnie.
Ojejku, nawet nie zauważyłam że to konkursy, nie wiem jak to zrobiłam, wybaczcie dziewczyny..
Najlepiej udać się do gina .
Hmm ja miałam więcej śluzu jak miałam infekcje po basenie w ciąży na wakacjach. Lepiej skonsultować.
Co do boli to możliwe, że macica się rozszerza ale o reszcie powiedz swojemu lekarzowi.
Bóle lekkie miałam i podobno były spowodowane rosnącą macicą, natomiast śluzu nie miałam. To też może być objaw infekcji więc warto zapytać ginekologa aby sprawdził. Będziesz miała spokojną głowę;).
Bole to przez rozciagajaca sie macicie. Co do sluzu to u mnie bylo podobnie .. bardzo duzo sluzu mialam od 15 do 20 tyg mowilam to ginekolog to powiedziala ze mam byc spokojna bo to jest normalne. Jedni maja duza eydziline jedni mniejsza i jest to taka jakby ochrona przed infekcjami. Dodam ze jestem po 3 ciazach i mialam to tylko w 2. Ale dla pewnosci zapytaj sie na kontroli :)
Dzięki dziewczyny, troszkę się uspokoiłam :) wizyta już w czwartek więc o wszystko wypytam, mam nadzieję że wszystko w porządku
Napewno lekarz wszystko wyjaśnij i powie co i jak, a jeśli by się coś działo najlepiej udać się na sor czy pomoc ;)
Mania i co lekarz powiedział na twoje dolegliwości?
Ja miałam takie objawy w okolicach pierwszej wizyty u ginekologa, czyli 9-10 tydzień. Miałam sporo śluzu i myślałam, że to może jakaś infekcja, ale pani ginekolog mnie zbadała i powiedziała, że wszystko jest w porządku. To po prostu kwestia tego, że rozpoczęły się zmiany hormonalne i więcej śluzu teraz jest.
A takie pobolewania brzucha też miałam i było to spowodowane tym, że po prostu macica się powiększała i to też był normalny objaw. Ale oczywiście jeśli ma się jakieś obawy to lepiej pójść do lekarza i skontrolować sytuację, żeby mieć spokojną głowę.