Cześć mamy Wybieramy się z mężem i synkiem na wesele, ale boję się jak hałas zniesie mój 3-miesięczny maluch. Czy stosowałyście może słuchawki wyciszające? Czy warto je kupić i jakiej firmy?
Też z chęcią się dowiem niedługo u mnie też szykuje się wesele
My mi że nie byliśmy z córką na weselu ale za to jeździ z nami wszędzie A co za tym idzie różne imprezy plenerowe z głośną muzyką i nie jest źle. Jeżeli nie chcesz wydawać pieniędzy bo to tak na prawdę wydatek na raz to polecam ta stronę… https://www.carrylove.pl/pl/p/WYPOZYCZALNIA-Sluchawki-ochronne-wygluszajace-dla-dzieci-EciPeci-PAJECZYNA/1404 … tu można wypożyczyć te słuchawki A po wszystkim oddać. Ja osobiście nie korzystałam bo nie zdążyłam zamówić.
Ja osobiście na twoim miejscu bym spróbowała.
Powiem tak, byłam na chwilę z synkiem na weselu gdy miał 5miesiecy.Na chwilę ponieważ gdy orkiestra zaczęła grać była masakra! Zaczął zanosić się płaczem, bardzo się bał.Dobrze, że do domu nie mieliśmy bardzo daleko,innego wyjścia nie było jak powrót.
Twój maluszek jest mniejszy , może będzie trochę łatwiej z tego gadżetu skorzystać bo może jeszcze ściągać tego nie będzie umiał.
Każde dzieciątko jest inne ,są maluszki którym taki duży hałas w ogóle nie przeszkada… może będzie ok.Powodzenia i udanej imprezy
My byliśmy na weselu z 4 miesięcznym maluchem i było ok ale musieliśmy zmienić miejsce z dala od głośników. Wtedy nie wiedziałam że takie słuchawki istnieją bo napewno bym z nich skorzystała
był chyba podobny wątek już…
Z tego, co słyszałam mamy bardzo chwalą sobie takie słuchawki i nie trzeba koniecznie kupować, często można też wypożyczyć. Warto poszukać, czy w naszej okolicy są takie sklepy/wypożyczalnie
Nie wiedziałam że takie słuchawki w ogóle istnieją. Ale gdybym wybierała się z takim maluchem na wesele to z pewnością bym się w taki gadżet zaopatrzyła.
Dzięki dziewczyny właśnie znalazłam na olx także dużo ofert wypożyczenia słuchawek i chyba tak się to skończy. To jednak będzie bezpieczniejsze dla małych uszek niż ich brak. O ile nie będzie się denerwował tak jak na czapeczki
Ja słyszałam wiele pozytywnych opinii na temat tych słuchawek, więc z pewnością jakbym wybierała się na wesele to bym je zakupiła Ogólnie słyszałam, że rodzice nawet wybierają się na jakiś festyn czy koncert z maluchami i wtedy zakładają te słuchawki, więc muszą być dobre i z pewnością pomocne
U nas też wesele się szykuje, ale nie wiem czy po prostu nie kupimy stoperów ? a na wesele to max na godzinkę wpadniemy
Joasia a gdzie można kupić takie słuchawki
Kasia na początku wpisu dałam link do wypożyczalni słuchawek EciPeci na której można też je kupić. https://www.carrylove.pl/pl/p/WYPOZYCZALNIA-Sluchawki-ochronne-wygluszajace-dla-dzieci-EciPeci-PAJECZYNA/1404
Stopery też są dobre i wyciszają.
A słuchawki to też dobry pomysł.
Najlepiej być z maluchem jak najdalej od głośników.
Moja siostrzenicy jak była na weselu to sama zakrywała sobie uszy
Miałam zakupić ale tak się porobiło że nie kupiłam i okazuje się że mojej córce hałas nie przeszkadza (dziwne)… ale bylam na weselu gdzie panna młoda miała swoje dzieciątko na poprawinach i był taki hałas że i mnie to przeszkadzało a co dopiero niemowlakowi. Dziecko było rozdrażnione tak samo zestresowana panna młoda. Na innych weselach goście musieli sobie ułatwić pokoje bo dla dzieci było zbyt głośno i płakały.
Także POLECAM … masz się bawić a nie chodzić podtruta marząc o końcu zabawy:-) bo suma sumarum jak ty się syresujesz to dziecko przecież też…
Ja osobiście nie wzięłabym 3 miesięcznego malucha na wesele. Moj synek miał miesiąc, jak został z moją mamą, a my z mężem poszliśmy na wesele do jego siostry. Co prawda był na butli z moim odciągniętym mlekiem, więc nie było problemu. A jesli nie mogłabym zostawić dziecka pod czyjąś opieką, nie poszłabym na wesele I to tylko moje zdanie, proszę się nie sugerować, czy coś
Ale jeśli ktoś bardzo chce, albo ślub bierze najbliższa rodzina to jak najbardziej słuchawki wygłuszające ze stoperami bym nie ryzykowała.
Wiadomo:-) wszystko dla ludzi:-) jak nie masz możliwości to szukasz alternatywy:-)
A jakie ogólnie atrakcje na weselu mieliście?
Nie miałam wielu atrakcji. W zasadzie jedyhnie dwie:
barmana na weselu
jak rownież fotobudkę
Za to miałam rewelacyjnego dj
Sa jakies nowoscj teraz polecane dla maluchow ktoś cos wie? Bo w internecie duzo teraz tego a potrzebuje zakupic dobre zluchawki
A i barmana też mieliśmy Barman na wesele, poprawiny - drink bar i atrakcje – cennik usług | Oryginalny Bar