Słuchajcie …Kacpi juz bardzo długi czas podczas spania zostawia na podusi plamy ślinki .
Czy wasze pociechy tez tak maja ? Wychodzi na to , ze maly spi z otwarta buzia a to chyba nie swiadczy o niczym dobrym ?
bardzo Was prosze podzielcie sie doswiadczeniami i radami
Monika, może dlatego, że ciągle mu ząbki wychodzą. Niektóre dzieci bardzo obficie się wtedy ślinią. Nawet w temacie o śliniakach dziewczyny piszą, że ich dzieciaki non stop mokre ubranka mają, bo tak im cieknie ta ślina z dziobów.
U nas taki problem nie występuje, bo moja mała to w ogóle się nie ślini.
Na samym poczatku …około 4-5 msc zaczał sie obficie slinic tak jak pisza dziewczyny , teraz praktycznie w ogole , ale niestety podczas snu leci mu bokiem pomimo tego ze ma smoczusia , jak smoczek mu wypadnie - spi z otwartą - szeroko otwarta buziaa…
moja Madzia też się tak ślini w nocy
ale to przez ślinianki które są nie do końca wykształcone u takiego dziecka
i ząbki też robią swoje
Tak u nas jest to samo, ja kładę Jasiowi pieluszkę flanelową na której śpi i nie musze tak często wymieniać prześcieradełka. Czasem jest tak że powstanie bardzo duża plama , a czasami zupełnie sucho. Widocznie taka jego uroda:)
no Kacpiś ma tak samo mraczek , raz jest raz nie ma … czesto buzke rano ma az biala … również kładę pieluszke flanelową , od urodzenia w sumie tak robie ![]()
A ja teraz dokupiłam poszycia na podusie a że nie używamy poduszki to śpi tylko na tych powłoczkach.
to absolutnie normalne. kobitki, nie wyszukujcie na siłę problemów, bo nabawicie się nerwicy ![]()
U mnie jest to samo ,więc chyba nie ma się czym martwić
Co prawda nie zawsze ,ale zdarza się
Tym bardziej teraz kiedy zaczyna ząbkowanie
Też daję pieluchę tetrową i zaczęłam ją dawać głównie dlatego ,że córeczce się na początku ulewało pomimo odbicia ![]()
Monika a ja Ci powiem, że mój mąż jest dorosły i tez się ślini czasem na poduszkę;p Nie no nie ma chyba powodu do zmartwień tak myślę, z resztą napisałaś o problemie jakiś czas temu, a jak teraz? U mnie ślina potokiem płynie u synka przez zęby więc ogólnie nawet nie zwracam uwagi, że przez sen też. Otwarta buzia wystarczy, żeby zamiast połknięcia ślina po prostu wypłynęła.
Po prostu za duzo sie od siostry nasłuchałam …jej córka ma powiekszone migdaly i tez sie w nocy slinila …oddychała przez buzie potem zaczela chrapac …