Śliczne ciuszki dla niemowląt

Może jest to pewien chwyt marketingowy. Ciuszrk tańszy ale przesyłka delikatnie droższa. Czasami mi się to zdarza na allegro że coś jest podejrzanie tanie a później patrzę na cenę wysyłki i wszytko się robi jasne xd 

Xyz tez to zauważyłam , ze jak cena podejrzanie niska, to później przesylka jest droga. Na to samo na końcu wychodzi..

tańsze ubranka, to zawsze przesyłką można jakoś nadgonić:p 

To ja tego nigdy tak nie zauważyłam. Zresztą ja to jednak ubrania wolę kupować stacjonarnie. Podotykac jakiej to jest jakości bo nie raz mi się zdarzyło kupić przez net że niby fajne cenowo a jakość okropna

Czy Panie trochę nie przesadzają? 15zł za wysyłkę to według Was dużo? Pomijając sieciowki z darmową dostawą i allegro ze smartem to gdzie niby jest taniej? Ja zawsze płacę podobne kwoty za wysyłkę, a nierzadko zdarza się, że nawet więcej 

15 zł to rzeczywiście nie jest tak strasznie dużo i jak sama sytuacja na przykład na Allegro coś jest wyraźnie tanie ale też bardzo wyraźnie jest zawyżona przesyłka na przykład przesyłka 40 zł

Na allegro wszystko jest zawyżone bo serwis narzuca ogromne prowizje. Kupując poza allegro u tego samego sprzedawcy można kupić sporo taniej, zwłaszcza biorąc kilka rzeczy, wtedy nawet te 15zł przesyłki wychodzi taniej niż darmowa przesyłka Smart. Warto to sobie przekalkulować:)

Nie wiem jak jest z kosztami wysylki u kurierow czy mocno poszybowaly do gory bo zadko cos wysylam a zamawiam glownie z wysylkami za free zadko za nie place z tad moja uwaga;).sieciowki ale nie tylko rowniez apteka czy jakies kosmetyki wyszukuje zeby za przesylke nie placic  lub kalkuluje aby wyszlo korzystnie dla mnie;( allegro faktycznie czasami ma zawyzone ceny albo zanizone aby do smarta cos domowic;) ale mozna zamowic ze strony sklepu zazwyczaj sugeruje sie cenami na ceneo.

Niestety nawet paczkomat poszybował mocno w górę cenowo;(

lidzia No ja nie uważam żebyśmy przesadzaly.. 15-20zł to niby nie jest dużo, ale to zależy za ile się kupuje w internecie. Bo jeżeli ktoś zamawia coś za 30zl czy 50zl to doliczając kwote 15-20zl  za przesyłkę to jest dużo. Ja wole jechać sobie do sklepu i kupić. Tak jak Olaleksandra wole sobie podotykać , zobaczyć jaki materiał. 

No to racja jak zamawia się coś za 30zł, ale nie zakladałam, że przy koszcie wysyłki 15-20zł ktoś zamawia coś za tak niską kwotę tylko robi od razu większe zakupy. Ale to może po prostu ja tak mam ;)

Dokładnie tak mi jakos zawsze szkoda na ta wysyłkę 😂

Uważam ze 15 zł za wysyłkę to dość dużo jak się chce np kupić dany produkt na próbę i nie chce się zamawiać dużo rzeczy to się nie opłaca ja kilka dni demu zamawiałam rzeczy na Allegro do paczkomatu i zapłaciłam niecałe 10 zł za wysyłkę jest różnica a rzeczy nie były mieszane jedne za 12 drugie za 40 zł itp na dauglasie jak zamawiałam tez przesyłka była tańsza niż 15 zł 

są tez rzeczy wystawione taniej a później się okazuje ze wysyłka droga to prawda wtedy jest to dla mnie już podejrzane wole żeby rzeczy były wystawione drozsze i wysyłka była w normalnej cenie 

Najgorzej jak przesyłka droższa niż produkt :D 

Też nieraz rezygnuję z zakupu bo jak mam kupić jedną rzecz ,a przesyłka kosztuje drugie tyle to mi się zwyczajnie nie opłaca :) 

przyznam ze tutaj wygrywają jednak te sieciówki bo też czesto przesyłki powyzej przypuśmy 59zł sa za free do tego mozliwosć zwrotu jeśli coś nie bedzie pasowało równeiż jest to na korzyść kupującego towary raczej sie zna i mozna sie spodziewaćco przyjdzie, z nowościami na rynku jest ten problem ze dopiero trzeba sie przekonać, przyznam ze czasami córka dostaje przesyłki ubranek od babci i wiem ze ceny nie sa niskie łącznie w kosztami przesyłek a jakość...;/ przykładowo podobna do lidla czy innego sklepu zwrotu nie warto robić bo podwójny koszt wysyłki wychodzi ze 30zł jak by w błoto;( 

Przyznam ze wiekszość ubranek kupuje włansie w takich sklepach bo wiem czego można sie spodziewać a jak coś mi nie pasuje moge odesłać, droższe ubranka wole zobaczyć osobiście dotknąć sprawdzić jakość materiału czy chociażby rozmiar a jak wiadomo z rozmiarami bywa różnie;)

Aniss zgadzam się z tobą :) 

wiadomo ze można czasem zaryzykowac i kupić coś z nowego sklepu przez internet ale myszle ze bardziej by zachęcili jakby wysyłka była tańsza ;)

Ja przeliczam jeszcze na benzynę i czasami jak coś jest potrzebne to mimo wszystko zamawiam.. gdybym musiała po jedna rzecz jechać do miasta i kupić kilka rzeczy dodatkowych 

No tak a teraz ta wysyłka taka droga ze człowiek boi się nawet na spróbowanie cos kupić :)

No ja akurat mam galerie pod nosem 3 i wole tam podjechać niż właśnie zamówić coś na próbę i zapłacić za wysyłkę.. zwykle nie zamawiam dużo rzeczy przez internet, a jak już to właśnie jak Aniss pisze albo poluje na darmowa dostawę albo kupuje coś do danej kwoty żeby mi się opłacało ;)