Skurcze, a wyjazd do szpitala

jesli chodzi o czop to w drugiej ciązy sie zastanawiałam jak on wyglada wbo w pierwszej tego nie zauwazyłam pewnie w szpitalu odszedł;) no ale w drugiej tez go nie widziałam;) 

Ja nie zwracalam uwagi na czopa

Ja też czopa nie widziałam, ale może to być po prostu jako gęsta wydzielina :) 

Ja też czopa nie widziałam możliwe że w szpitalu odszedł albo w wannie jak przed wyjściem się moczylam i nie zwróciłam uwagi dużo osób właśnie mówi często że nie zwróciło na to uwagi 

Ja też nie mialam żadnego czopa pamiętam że wypatrywałam a tam nic. Zobaczymy co będzie tym razem 

az z ciekawości wpisałam sobie w neta o tym czopie: 

"Czop śluzowy jest utworzony przez gęsty i zbity śluz. Gdy wypadnie, kobieta powinna zobaczyć na bieliźnie galaretkę o kształcie podłużnym lub kulki. Czop śluzowy jest dość duży i ciężko go nie zauważyć."

z tego co pisza to ciezko go nie zauważyć wiec moze jednak nie zawsze wypada?  xD

niby tak ale ja nie widziałam nie zwracałam uwagi 

Dla mnie czop odszedł przy pierwszym porodzie w czasie skurczy w szpitalu ale przed odejściem wód płodowych. Położna mówiła, że jeżeli czop odejdzie to zazwyczaj do 3 dni po tym zacznie się poród. 

Witam, moja matka chrzestna urodziła w samochodzie)

Na czop nie zwracaj uwagi oj może odpaść dużo wczesniej

Czop chyba może odejść coś 2 tygodnie wcześniej, ale to dobry sygnał żeby być przygotowanym na wszystko :D

Olaleksandra kurcze aż tak ? Aż popatrzę w google czy są jakieś zdjęcia jak to wygląda ale mi też wody nie odeszły więc może faktycznie odeszło to w szpitalu nie mam pojęcia 

mnie tez czop nigdy nie odszedł wczesniej. wody płodowe za kazdym razem miałam przebijane w szpitalu wiec moze wtedy odpadł. 

No tyle kobiet na forum i zadna by niezauwazyla?;) ja w szpitalu w obu ciazach oxy wiec pewnie tam z wodami odpadl;)

U mnie dużo śluzu w ciazy, wiec nie wiem czy zauważę ten charakterystycznh czop, zobaczymy 

U mnie przed drugim porodem odszedł czop. I to był objaw już zbliżającego się porodu. Odszedł przy skurczach ale jeszcze takich znośnych. Co chwilę siadałam na toalecie bo czułam parcie na pęcherz, jakby siku a jak siadałam to właśnie czop odchodził.Śluz przezroczysty, ale podbarwiony krwią , ciągnący .

Ja np. nie zauważyłam kiedy mi wypadł ten czop, nie wiem kiedy mogło to się nawet wydarzyć, chyba że to było podczas kąpieli dzień przed porodem i wtedy tego nie zauważyłam 

Mi pewnie tez jakoś tak musiał bo nie widziałam go

ania333 u mnie podobnie, troche mnie to stresowało na początku ale teraz juz na spokojnie i widocznie tak mam. jak mi odpadnie i zauważe to dam znać heheh :D

Jestem właśnie ciekawa czy to tak jest jak to opisują czy zupełnie inaczej