Mam pytanie, jutro wchodze w 41 tc. Mam juz skierownie do szpitala mialam czekac jeszcze 7 dni po terminie i to wypada jutro… 2 cm rozwarcia wszystko gotowe do porodu a ten sie nie zaczyna… i tak dopiero dzis zaczelam sie zastanawiac czy ja musze sie rejstrowac w szpitalu wczesniej z tym skierowaniem? Czy wystarczy że sie jutro udam na oddział? To jest zalezne od szpitala? Czy to prawne jest uregulowane ze musza w jakimś terminie mnie przyjąć?
Jak masz skierowanie od lekarza tam poracujacego to powinien Ci ustalic dzien i godzinę przyjecia - ja tak mialam , pod koniec ciąży zglosilam sie na ktg do przychidni przyszpitalnej i tam juz lekarka skier mi wystawila .
Jesli nie masz dnia i godziny bo inny lekarz Ci wystawił skier to zadzown sobie dzis na izbe przyjec z zapytaniem co masz zrobic.
Ja w poniedziałek się umówiłam z lekarzem że jak nic się nie wydarzy to w piątek mam przyjechać rano na 7 do szpitala . Bez żadnego skierowania poprostu na izbie przyjęć powiedziałam że miałam się pojawić na indukcję porodu i tyle wszystko bez problemu , szybko i sprawnie Przeszłam całą procedurę przyjęcia
Życzę Ci powodzenia !
Nie chce rodzic w szpitalu gdzie jest mój lekarz… dlatego sie zastanaeiam czy jak mam skierowanie to musza mnie przyjać w kazdej chwili…
Tydzien po terminie musza Cie przyjąć nawet bez skierowania
Powinni Cie przyjać tak czy siak skoro masz skierowanie nie Powinni nic się wymadrzać.
A dzwonilas ,pytalas z czystej ciekawosci na izbe przyjęć, tam gdzie chcesz urodzić bobaska ?
Wcziraj jeszcze sie dodzwonilam na oddzial powiedzieli ze po prostu przychodze kiedy mi pasuje. Takze dzis rano sie zjawiłam na oddziale, zostałam przyjeta, KTG, USG i badanie ginekologiczne… teraz tylko czekanie na indukcje porodu
Wszystkie e-ciocie trzymaja kciuki
Zdecydowanie czekamy na dobre wieści !
Daj znać co i jak
I jak ,możemy juz gratulowac ?
Natalia, powodzenia!
Ja mialan skierowanie na wywolanie od swojego lekarza ale wczesniej i na konkretny dzien ale ciebie przyjma bez niczego bo juz jestes po terminie i wystarczy, ze pokazesz skierowanie
Tak, przyjeli ją czekamy na wiesci
Do indukcji nie doczekalam bo 1.04 o 00:16 zaczal sie pierwszy skurcz, a o 2:33 synek byl juz na swiecie
Tym lepiej ze wszystko poszlo samo, bez ingerencji.
Cudna data
Gratulacje!
Jak sie czujesz ? Wszystko z Wami ok ?
Ekspresowo poszło !gratulacje
Gratulacje!!! Super że akcja porodowa sama się zaczęła i obyło się bez indukcji.
Szybciutko poszło. Super gratulacje
Również miałam skierowanie do szpitala na planowane cc i musiałam wcześniej zadzwonić do szpitala i ustalić termin i godzinę na który miałam się zgłosić.