Drogie mamy,
czy słyszałyście o takim wynalazku? Jeśli tak to gdzie takowy można nabyć?
Ja miałam dla młodego takie skarpetki, pani rehabilitantka nam je poleciła w celu zachęcenia młodego do zabawy nóżkami i sprawdziły się super… Kupiłam je w zwykłym sklepie dziecięcym i zapłaciłam ok 15 zł, więc wydatek nie wiadomo jaki to też nie jest…
Ja też miałam takie skarpetki dla swojej starszej córki, mała jak wiergała nóżkami to jej brzęczało. Dokładnie dostać je można w sklepie dziecięcym, więc nie trzeba jakoś strasznie szukać.
Ja mam takie skarpetki ale ani razu Mały nie miał ich założonych, przelezaly w szufladzie…
Kupiłam w lumpku za 2 zł parę marki Lamaze; )
Może jeżeli są problemy na jakimś etapie rozwoju są one przydatne ale tak nie są koniecznością…; )
Ja mam z trzy pary! Rewelacja moja Niuńka je uwielbia odkąd zauważyła swoje stopy. W sklepach z ciuszkami dla dzidziek widziałam ok 15zł albo w rossmannie za 6zł
Też mam kilka takich par. Kupiłam bo chciałam aby mały zainteresował się stópkami, ale to zainteresowanie przyszło same, bez konieczności kupowania skarpetek. Chociaż mały lubi się nimi bawić, a w szczególności je sobie ściągać i oczywiście wkładać do buzi.
Ja również je mam chociaż moje szkraby jeszcze nie zauważają nóżek więc raczej na później. Starszak też oczywiście musiał takie dostać, ma ze snoopim z antypoślizgiem i bardzo je lubi.
A my dostaliśmy jedną parę takich skarpetek i naszego smyka w ogóle nie zainteresowały. Zdecydowanie bardziej wolał bawić się swoimi gołymi stópkami i pakować je do buzi :).
klio pełno tego po sklepach jest ale u mnie się nie sprawdziły tzn dzieci się nimi jakoś specjalnie nie interesowały. Czasem bardziej w ten sposób, że ja zakładam na rękę i udaję królika wtedy się cieszą każde dziecko inne, drogie to nie jest więc warto mieć jedną taka parę do zabawy
To powiem Wam dziewczyny, że po waszych wypowiedziach, już sama nie wiem czy jest sens zakupowania wspomnianych skarpet
Klio 69 widziałam takie skarpetki z zabawkami i pytałam nawet rehabilitantki która ćwiczy z moim synkiem co o nich sądzi, czy kupić mu takie aby bardziej podnosił nóżki które miał bardzo napięte z powodu napięcia mięśniowego ale mi odradziła. Powiedziała że z własnego doświadczenia wie że dzieci najbardziej reagują gdy podczas zabawy mama ma wymalowane paznokcie , a jak już ma kilka kolorów to dla dziecka jest już pełnia szczęścia;) Ja zauważyłam że jak mój synek ma na skarpetkach lub rajtuzkach w części kostki lub stopy kolorowe wzory to bardzo go to interesuje.
Mamy takowe. Fajnie się spraawdzają dla dziecka, które jeszcze nie zwróciło uwagi na nóżki, a my chcemy jemu w tym pomóc. Można je nabyć r rossmanie za ok 10 zl z róznymi motywami i dla dziewczynek i dla chłopców. Młody czasem jak tską skarpetkę dorwie to i się w łapkach nią pobawi
Miałam takie skarpetki dla Zuzi, mała bardzo lubiła je nosić bo gdy ruszała nóżkami to grzechotały i było ją zawsze słychać. Teraz dla synka również mamy i mam nadzieję że małemu też się spodobają i będzie z radością poruszał nóżkami zeby mu grzechotały.
takie skarpetki do dodatkowa zachęta dla dziecka do tego zeby poruszało nóżkami i się gimnastykowało.
Klio tu nie ma w sumie nad czym się zastanawiać i glowkowac bo koszt to max 15 zł wiec najlepiej kupić i sprawdzić … To nie jest wydatek nie wiadomo jaki żeby potem żałować ze się jednak kupiło, jak się nie zainteresuje to posłużą jako normalne skarpetki i tyle …
Również takowe posiadamy, kupilam tak jak Didisia w rossmanie. Mała fajnie się nimi bawi, łapie nózki,i zdziwiona patrzy skąd dolbiega dzwięk
Mamy takie z firmy soxo, a dostałam w prezencie jeszcze biedronki i motylki. Biedronki są teraz “na topie”
Judytko idealnie to ujełąś!!!
Skarpetki są ok. Ja bym się zastanawiała nad kupnem grzechotek na nadgarstek zapinanych - czy to w pewnym stopniu nie rozleniwiło by malucha, w ćwiczeniu chwytania.
rossman, allegro, ostatnio nawet w żabce były, to ogólnie dostępna rzecz faky mój maly lubi łapać za stópki jak ma takie skarpetki założone
Takie skarpetki ma firma soxo. Skarpetki dostępne sa również w sieci pepco i rossmanie
Zatem zapewne zdecyduję się na zakup, by sprawdzić jak to się ma do mojej córki dzięki za cenne porady w tym temacie