Witam, zdarzyło mi się kilkakrotnie że bardzo bolał mnie żołądek i po chwili zaczęło promieniować do kręgosłupa. Ból był bardzo silny i trwał koło godziny. Lekarz twierdzi że wszystko ok z dzieckiem ale się martwię. Czy wam też się zdarzało coś takiego?
Ja nic takiego nie miałam w żadnej ciąży. Wiem że się martwisz ale skoro lekarz mówi że z małżeństwem wszystko dobrze to na pewno tak jest. A ty może idź do jakiegoś lekarza który Ci pomoże żebyś nie cierpiała.
Witam serdecznie !
Ja również miewałam bóle żołądka. Zauważyłam, że pojawiają się wtedy gdy zjem coś ciężkostrawnego lub dość nietypowego. Przez nasze zmiany hormonalne i zachcianki bardzo łatwo można przesadzić z kompozycją smakową danego posiłku i w ten sposób doprowadzić do nieprzyjemności żołądkowych. Jeśli ból mija po chwili i nie jest ciągły to myślę, że nie powinnaś się niepokoić. Jeśli lekarz nie stwierdził również nieprawidłowości, to możesz spać spokojnie. Gdy te objawy nadal będą się pojawiać bez przyczyny ( po zwykłym lekkim posiłku), to nie należy bagatelizować tylko ponownie skontrolować. Przyczyn może być naprawdę wiele, aczkolwiek większość z nich łączy się z dodatkowymi objawami takimi jak skurcze, nudności i wymioty, krwawienie z dróg rodnych lub przełyku czy biegunka. Może pojawić się również wysoka temperatura. Jeśli jest to jedynie sporadyczna niedogodność tak jak u mnie to można pomagać sobie herbatką z imbirem lub naparami z siemienia lnianego. Ja wyeliminowałam winogrono, ponieważ głównie ono prowadziło do tych nieprzyjemności. Dlatego też można zredukować ilość pokarmu zwiększając tym samym ilość spożywanych posiłków w ciągu dnia. Pozdrawiam !
Tak pomyślałam o woreczku żółciowym . Może nie boli cię żołądek tylko on ? Jesień to właśnie czas kolek nerkowych i właśnie ataków woreczka . Może warto pójść do lekarza żeby sprawdził ? Nic cię to nie kosztuje a nawet jeśli to nie woreczek będziesz mieć pewność że wszystko ok nie tylko u dzidziusia ale i u ciebie .
Katarzyna w którym tygodniu ciąży jesteś? Niekiedy tak się zdarza jak ma się krzyżowe skurcze
W 30 tygodniu jestem
to chyba trochę za wcześnie na skurcze, które miałyby tyle trwać. A może masz skrzywiony kręgosłup i to od niego promieniuje przez co masz wrażenie, że to żołądek np mojej babci wydawało się, że bolało ją serce a po wizycie u lekarza okazało się, że to promieniowanie od kręgosłupa, chociaż kiedyś też miałam takie bóle co mi promieniowały w stronę kręgosłupa tak mi się przynajmniej wydawało a okazało się, że to nerki i skórę też na tej wysokości miałam chłodną(co też jest oznaką, że to właśnie nerki) ale tylko przy dotyku byłam w stanie to stwierdzić
To fakt za wcześnie ale może się zdarzyć tak że po prostu czuje się tak też te ćwiczebne krzyżowe ale może też być tak że dzidziuś ułożył się tak że uciska żołądek i kręgosłup i to tak może też boleć jeśli lekarz mówi że wszystko ok to podejrzewam że maluch po prostu ułożył się tak że na kręgosłup uciska na jakiś nerw całkiem możliwe to jest i właśnie na żołądek jest też nacisk też miałam tak aż wylądowałam na ip bo się martwiłam ale okazało się że jest ok A pan dr powiedział że dzidziuś postanowił mamusi poprzeszkadzac i o sobie przypomnieć układając się tak.
Po długim czasie okazuje się że to był atak woreczka żółciowego. Pisze żeby ktoś z takimi objawami miał podpowiedź co to może być.
Też tak czasami miałam.promieniujacy ból żołądka i ból kręgosłupa.
Przyczyny mogą być różne.