Hej, u mnie już 26tc, druga ciąża. Brzuch mam o wiele mniejszy niż w 1. i też mniej przybieram na wadze. Ale teraz nie mogę spać, nocą.. przy dłuższym leżeniu strasznie boli mnie brzuch, jakbym miała na nim położony kamień, szczególnie kiedy w dzień jestem aktywna. Rogale, poduszki do spania polepszają komfort spania, ale dzisiejszej nocy myślałam, że czeka mnie wycieczka do szpitala. Czy ktoś tak miał i jak sobie z tym radzić, uśmieżyć ból?
O kurczę może warto się skontaktować z polozna lub lekarzem , nieststy nic takiego nie doświadczyłam
To całkiem normalne dziecko rośnie, brzuch się napina , ugniatane ,przesywane są narządy. Jeśli Coś Cię niepokoi to zgłosić to możesz lekarzowi prowadzącemu.
Tutaj wkleję Ci też screen, gdzie mamy też mówiły o różnych bólach brzuszka ,warto poczytać bo to świeże wpisy :)
Jestem w 25tc i nie mam aż takich boli już. Więc lepiej skonsultuj się z lekarzem prowadzącym bo może będziesz musiała przyjmować magnez
Aż takiego bólu brzucha nie mialam. Owszem, bolał czasami, ale lekko, jakos byłam spokojna, nie niepokoiło mnie to. Jeśli masz takie bóle, które Cię martwią to najlepiej zgłoś się do lekarza.
Ogólnie ból brzucha to coś normalnego. Ale jak są silne bóle brzucha to najlepiej skonsultować siey ze swoim lekarzem prowadzącym. Kochane pierwsze w kolejności to powinna być konsultacja ze swoim lekarzem. Ja jak się czegoś obawiam to pierwsze kontaktuje się z lekarzem lub położna, a później ewentualnie dopytuje się innych.
Jeżeli bóle są systematyczne to proponuję wizytę u lekarza. Ból brzucha to normalne ale są to lekkie bóle i raz są raz ich nie ma
Takie silne bóle koniecznie i pilnie zgłoś lekarzowi. Noce są gorące więc też będzie się gorzej spać. Może za dużo się przeciazasz w ciągu dnia? Mimo wszystko pedzilabym do lekarza. Powodzenia ❤️
Lekarz wysłał do fizjo, ale to trwa chwilę, a zaczęliśmy urlop nad morzem więc muszę przetrwać
Może wart pójść tam gdzie jesteście do fizjo ? Taka wizyta trwa góra godzinę a może być lepiej.
Ja miałam zakładane tejpy na brzuch i plecy. Akurat mi to bardzo pomagało.
Warto to skonsultować ze swoim lekarzem napewno podpowie co dalej , też czasami miałam takie odczucie ale przeważnie już na końcówce ciazy:)
Kiedy miałam silne bóle brzucha 2 dni przed terminem porodu to pojechałam do szpitala (byłam pewna,że to nie poród ). Na miejscu lekarz nie widział nieprawidłowości ,a ja nie mogłam ruszyć się. Coś mi podali i na porodówce ból minal i następnego dnia wróciłam do domu l.. lepiej konsultować wszystko z lekarzem tak dla świętego spokoju
Jeżeli lekarz nie zauważył nieprawidłowości, to rzeczywiście mógłby pomóc fizjoterapeuta. Być może ucisk na pewien nerw wywołuje bolesność . Przy końcówce ciąży również nie mogłam się ułożyć, co bardzo często prowadziło to do bezsennych nocek.
Ja takie silne bóle brzucha miałam i łapały mnie skurczowo. To końca ciąży się tak męczyłam. Mam słabe mięśnie brzucha i rozejście jest biały i obciążone mięśnie dawlsy o sobie znać w nocy gdy spałam na wznak.
Poszłam do fizjo zleciła ćwiczenia i okleiła mnie tejpami od których dostałam uczulenia i pęcherzy więc w sumie ich nie miałam nawet 24h
Mi właśnie fizjo powiedziała, że mam bardzo dobre mięśnie brzucha i mogę sobie podziękować bo dzięki temu unikałam wielu skutków ubocznych.
Takie bóle brzucha zazwyczaj pojawiają się pod koniec ciąży kiedy, bo brzuch się spina. Spięcia w 26 t.c. to dość szybko a przynajmniej tak mi się wydaje. Dziwi mnie, że lekarz nie zalecił suplementacji magnezem, bo z tego co się orientuję, to zazwyczaj każą brać magnez w przypadku skurczów. Fizyka u fizjo też na pewno dużo da.
Mi właśnie lekarz zalecił branie magnezu i zwiększał dawki. A teraz to już mogę rodzic i nie ma co się martwic. Teraz to ja już bym chciała urodzić
Im bliżej tego dnia tym bardziej nie możemy sie go doczekać. Już niebawem Anka, szybciutko już zleci
Mam dwa porody za sobą i myślałam że przy trzecim będę spokojniejsza. A jednak jak zbliża się końcówka to ja tak samo jak wcześniej się stresuje