od kiedy podać dziecku to nie wiem.
a Monika może inaczej smakuje bo to nie jest prawdziwy oscypek?
Monika1993: To jest to samo, ale w innej formie. Ja osobiście lubię serki topione hochland i jem je czasem.
Oscypka nie lubię, nie smakuje mi, ale dam kiedyś spróbować małej, by sama zdecydowała, czy lubi.
wiem wiem maalgorzataa , ze to samo …lubie , bardzo lubie te w plastrach …ale malemu nie podam na razie a jak juz to w malych ilosciach i bardzo rzadko
dariolka prawdziwy , prawdziwy ! Szymona Siostra załatwiła od koleżanki z pracy mojej tesciowej i ta oczywiscie musiała mi wlulic bo sama wziela dla popisu az 2 duze …
To nie wiem…te prawdziwe różnią się w smaku od tych takich co można gdzieś na ryneczku kupić
Oscypki są cudowne, ale te które można kupić w marketach czy nawet małych sklepikach to są podróby, taki oscypkopodobne. Prawdziwy oscypek to tylko u gaździny się kupi. Ja po oscypki jeżdżę specjalnie do Wisły.
Silje masz rację.My do nowego targu,ale to znowu nie jeździ się często.
Córka próbowała oscypka jak miała chyba dwa lata skończone albo i wcześniej.Nic jej nie było.
Dariolka ja to jak sama nie jadę a wiem, że rodzice się w góry wybierają, albo siostra jedzie na stok to też robię zamówienie. Uwielbiam oscypka w panierce
Moj najstarszy synek uwielbia ser twardy.robi sobie z nim tosty.lubi tez slodki twarozek ze smietana.ogolnie uwielbia nabial.moje blizniaki sa jeszcze za male na ser twardy ale pi troszku wprowadzam im chlebek z twarozkiem.
Moja corka uwielbia ser bialy za zoltym nie przepada a ze ma juz skaczone dawno 3 lata to daje jej takie sery jake chce chodz serozerca to ona nie jest
Moja córka polubiła sery żółte dopiero około 4 lat wcześniej nie było mowy aby nawet spróbowała bo powodowało to u niej odruch wymiotny wiec nie zmuszaliśmy aż sama zachciała.
Serki jadła na początku specjalnie przeznaczone dla dzieci np. z Nesstle wiem, ze to niby nie serki ale jej smakowały i zawsze zjadała je ze smakiem z czasem polubiła normalne takie jak my jemy np. Piątuś
Moja córka w tej chwili je wszystko co ma podane:-)
Jeśli chodzi o sery to regularnie je chleb z twarożkiem. Kupuje łaciaty, śmietankowy bez dodatków. W składzie tylko twaróg, białka mleka i sól.
Jeśli chodzi o ser mozzarela to występuje w sloiczkach hipp po 8miesiącu. Bardzo duża rozbieżnośc jeśli chodzi o 8miesięcy a 2 lata…
Nie długo wprowadzę małej do menu sery twarde. I skorzystam z waszego pomysłu na z tarcie serka na chlebie
Kiedy wprowadzałam sery dla córki zaczynałam od roztopienia ich i podania na kanapce z szynką, córka wtedy lubiła bardziej bo smak był mniej intensywny
Teraz je twarde na kanapce i smakują jej.