Dzień dobry. Mam pytanie . Mój synek ma obecnie 7 miesięcy. Do 4 miesiąca budził się tylko raz w nocy na jedzenie. Od 5 miesiąca wszystko się zmieniło. Budzi się często w nocy co 1.5h -2h . Nieraz piszczy przez sen i rzuca się po łóżeczku. Co może być powodem takiego niespokojnego snu ? Czy można temu jakoś zaradzić?
Ile razy w nocy powinien jeść 7 miesięczny niemowlak? Ile mleka powinien wypijac?
U nas wygląda to tak ;
8- 120ml mleka
11-120 ml mleka
14- obiad 125 g bobovita
16- owoc 90-125g bobowita
17 - mleko 120 ml
20- mleko 150 ml
Do tego dwa karmienia nocne 120 ml
Jest już parę podobnych postów na ten temat. Poczytaj po prostu
Dokładnie. Rzuciło mi się w oczy juz cos takego. Moze tam uda się znaleźć odpowiedz na twoje pytanie.
Ile powinien jeść to trudne pytanie, bo każde dziecko ma inne zapotrzebowanie. Jeżeli przybiera na wadze, to widać są to odpowiednie porcje. Ja karmiłam piersią, więc nawet nie wiem ile u mnie tych ml było.
Co do pobudek, to u mnie było tak samo. Do 4 miesiąca anioł,a nie dziecko. 8h ciągiem snu. Nawet niektórzy się dziwili dlaczego nie budzę takiego dziecka. A potem jak zaczęły się ząbki to pobudki nawet co 30 minut, na mleko, a zarazem przytulenie. I niestety ten stan pobudek z rzucaniem się po łóżku trwa już ponad rok i szybko się nie skończy z tego co widzę. Ja problem utożsamiam jak napisałam z ząbkami, więc liczę, że jak wyjdą 5 to będzie lżej.
Każde dziecko jest inne, je więcej lub mniej. Ale ja bym spróbowała podać już kaszkę np. o tej 8lub 11
Dzień dobry.
7 miesięczne dziecko zmienia się w ramach jego fizjologicznego rozwoju. Nabywa więcej umiejętności i jego sen może być bardziej niespokojny. Trzeba zwrócić uwagę czy coś się zmieniło w Pani postępowaniu np łóżeczko, miejsce do spania, mniejszy kontakt z mamą albo, po prostu chęć ssania i większej ilości karmienia. Może jest zbyt ciepło w pomieszczeniu. Może potrzebuje uspokojenia w ramionach rodziców. Przyczyn może być wiele, trzeba się przyjrzeć, czy to się zdarza codziennie czy po bardzo intensywnym dniu.Pozdrawiam