Sekcja prawnicza na naszym forum

Jakiś czas temu Proud Mommy zapytała o możliwość założenia sekcji/ zakładki na forum dotyczącej prawa. Miałyby się tam znaleźć zagadnienia dotyczące sytuacji prawnej kobiet w ciąży, mam pracujących, mam na urlopie macierzyńskim/ wychowawczym, problemów okołorozwodowych, etc.

Przedyskutowaliśmy sprawę oraz sprawdziliśmy swoje możliwości. Na tę chwilę możemy Wam zaproponować stworzenie takiej sekcji/ zakładki na forum jednak nieobjętej pomocą eksperta. Tutaj musiałybyście polegać wzajemnie na swojej wiedzy i doświadczeniu. Co zresztą świetnie Wam wychodzi przy innych tematach na forum :slight_smile:

Czy jesteście zainteresowane utworzeniem takiej sekcji?

Prosimy o odpowiedzi.

Pozdrawiamy

Redakcja LOVI

Sądzę, że sekcja jest potrzebna. Porady jakie wzajemnie sobie udzielamy mogą być pomocne w jakimś stopniu, mogą podopowiedzieć jak rozwiązać dany problem. Możemy się tu dzielić informacją, gdzie uzyskać darmową pomoc prawną w danym mieście, albo jak dana kwestia została rozwiązana u osoby, która miała ten sam problem.

Ja mogę służyć radą w zakresie prawa pracy bo jestem technikiem bhp, więc jakby co możecie na mnie liczyc :))

Witam:)Ja również jestem za utworzeniem takiej sekcji na pewno nie jedna osoba skorzysta.

Ja też jestem za…

Ja również jestem za :slight_smile:

Myślę, że to doskonały pomysł. Wielu z nas przydadzą się trafne i rzetelne porady fachowca. Czekam ze zniecierpliwieniem. Sama mam wiele pytań.

pomysł super jednak przydałby sie z czasem ekspert. sama bym skorzystała… bo wiedza innych mam jest tylko teoretyczna lub z doswiadczenia a kazda sytuacja jest inna i przydałby sie ktos kto zna sie na prawie. jestem za.

Doskonały pomysł!:slight_smile:

prawo jest pojęciem szerokim i trochę ciężko o jednego eksperta do wszystkiego -prawo rodzinne to jedno, prawo pracy to drugie, itp. itd. - więc tu chyba trzeba by kilku ekspertów :stuck_out_tongue:

Popieram. Super pomysł, może któraś z mam będzie potrzebowała fachowej porady.