Ścinanie włosów

A ja mam ciemny braz i siebie tez w innych nie wyobrazam…mialam kiedys dosc jasne bo mialam duuuzo pasemek blond…ale to byla porazka :smiley: Teraz mam wlosy za ramiona i ostatnio tez delikatnie pocieniowalam :slight_smile:

ja lubie eksperymenty na głowie, i przeszłam juz nawet i róz w młodosci:)teraz grzeczniej

Ja przeciwnie:) nie lubię eksperymentów:) mam swój naturalny blond i nie farbuję:) i nie ciągnie mnie zupełnie. Rozjaśnianie włosów faktycznie nie za “zdrowe”:slight_smile: szczególnie dla włosów , które stają się suche i łamliwe:)
Co do fryzury też ostatnio troszkę pocieniowałam , mimo że wcześniej specjalnie wracałam do prostych równych włosów:) ale jak to mówią " kobieta zmienną jest…:)"

A ja idę do fryzjera 3.04 ściąć włosy bo mam do pasa już i strasznie mi ciężko w ciąży z nimi. zamierzam zrobić coś innego znudziły mi się moje włosy :stuck_out_tongue:

Donnavito nieźle, szalone czasy:)
A wiecie mojej koleżance ostatnio fryzjerka powiedziała, że nie zrobi jej brązu(ta chciała właśnie brąz) bo podobno wiosna idzie i teraz blondy , ja bym się wściekła chcę i już, co mnie wiosna obchodzi i blondy jak chcę brąz, co Wy na to

Mi raz fryzjerka do której chodziłam od lat powiedziała ze nie zrobi mi z prostej grzywki takiej na ukos bo ona mnie woli w prostej. To był ostatni raz jak do niej poszłam bo w gratisie ścięła mi włosy na prosto i efekt był taki ze na głowie włosy były oklapniete a konce się puszyły wyglądało to strasznie. Także ja bym poszła do kogoś innego na jej miejscu tym bardziej ze nie każdemu pasuje blond i takie tłumaczenie ze wiosna i jakiś tam trend jest kompletnie bez sensu

No właśnie, a jak mi się marzy brąz to czemu nie .
Ostatnio spodobał mi się nowy kolor Magdy Lamparskiej

Ścinanie włosów w ciąży ? Czemu nie… Sama ścinałam włosy kilkanaście centymetrów w trzecim trymestrze. Odradzałabym jednak własnie rozjaśnienie włosów, jest to bardzo “agresywny” zabieg na włosy. Hormony tez robią swoje i efekt może byc zupełnie nieoczekiwany.

No coz mozna miec przeciw scinaniu wlosow w ciazy to nie wiem. Zadna wielka ingerencja.
Juz trwala, farbowanie, rozjasnianie - tu owszem, ja nym unikala. Choc wiem ze sa panie, ktore takich oporow nie maja i rodza zdrowe dzieci. Ja jednak jestem przesadnie ostrozna i wlosow w ciazy nie farbowalam. Nawet paznokci nie malowalam :slight_smile:

Sama nie farbuję, ale moje koleżanki owszem. Uważam podobnie, że rozjaśnianie jest dużo bardziej “agresywniejszym” zabiegiem niż farbowanie. A ścinanie włosów w ciąży to tylko zabobony, bo i dlaczego nie?:slight_smile: Tak samo jak ten, by dziecku do roku nie obcinać włosów.

Te artykuly znam, wiem tez - jak pisalam - ze sa kobiety w ciazy ktore farbuja, rozjasniaja, maluja paznokcie, szoruja toalete domestosem i maluja pokoj dzieciecy a dzieci maja zdrowe, ale… ja w tym wypadku wolalam nie ryzykowac - chemii wokol nas i tak juz jest mnostwo. :wink:

Ja w poniedziałek scielam i ufarbowałam włosy a dziś zrobiłam hybrydę na paznokcie :wink: mamaginekolog wiele razy pisała ze hybryda w ciąży jak najbardziej co do farbowania tez pisała ze mozna;) oczywiście każda mama zrobi jak uważa :wink:

Silver w sumie ładnie jej zrobiła włosy, ale nie taki kolor jak chciała…

W ciąży trzeba zadbać o swoje lepsze samopoczucie jeżeli ścięcie włosów ma sprawić ci przyjemność to czemu nie pozdrawiam

Edyta ma rację, jeśli ma się ochotę to czemu nie, po porodzie nie będzie na takie rzeczy czasu. Ja tuż przed porodem umówiłam sobie full opcję ścinanie i farbę, niestety dostałam mega kataru i musiałam leżeć, bo cc było blisko a ja z katarem. Po porodzie nie miałam ochoty na fryzjera i w Boże Narodzenie włosy miałam byle jakie, ale mała trochę się unormowała i mogłam iść zrobić porządek na głowie.

Właśnie z tego powodu poszłam do fryzjera żeby poprawić swoje samopoczucie teraz z przyjemnością patrzę w lustro i myśle no Marta nawet fajna mamuśka z ciebie będzie ;D

He he i tak trzymać. A autorka wątku zapewne bała się że przez obcięcie włosów skróci dziecku rozum hihi glupie zabobony

MAM a bardzo ten kolor różnił się od tego co chciała?
Również w ciąży farbowalam aby poczuć się lepiej, ale w pierwszym trymestrze wstrzymalam się.

Silver oczywiście. Chciała na Lamparską w filmie o niani, a wyszła blond

MAM to fryzjerka pojechała po bandzie konkretnie :stuck_out_tongue: