Najlepiej zadzwoń do lekarza prowadzącego powinien Cie przyjąć na wizytę. Jak zadzwonisz po karetkę to zabiorą Cie do najbliższego szpitala ginekologiczno położniczego i albo Cie przyjmą na oddział albo powrót do domu taksówką jeżeli nikt Cie nie może przywieść. Pogotowie ratunkowe nie ma specjalisty ginekologa w karetce takze nic nie zrobią jedynie przewioza do szpitala. A jak są takie bóle to odezwij sie do lekarza, niezwłocznie.
Wczoraj miałam znow takie bole i pojechalam do mojego szpitala tam gdzie jest moj ginekolog na izbe przyjec , zrobilili mi badania , dostalam zastrzyk , szyjka macicy jest wporzadku , rytm serduszka tez , brak takich skurczy , tylko tyle ze głowka jest skierowany.zalecił mi brac nospe badz magnez jak bede miala skurcze
Katarzyna dobrze, że na razie jest wszystko w porządku. Mama nadzieję, że nic złego się nie stanie i wszystko będzie dobrze aż do rozwiązania. Bardzo dobrze zrobiłaś, że pojechałaś do szpitala, lepiej dmuchać na zimne niż potem żałować.
Dziekuje:) w środe jeszcze jade do swojego lekaza,zobaczymy co zadecyduje
Czekamy na wieści mam nadzieję, że będzie dobrze.
Nie było go wogle ani w przychodni ani w szpitalu , jak myślicie mam czekac znow tydzien do nastepnej środy i zlapac go w przychodni czy pojechac jutro i złapac go na oddziale
Kasia łap na oddziale - łaski nie robi, zbadać musi. A lepiej do swojego niż innego
Dziekuje wam jeszcze raz! bede łapac go jutro;)
Katarzyno bóle samego brzucha, w okolicach pępka i po jego bokach przypominające wbijanie szpilki czy kolkę mogą być przyczyną rozrastania macicy. Najczęściej zaczynają się u kobiet w ciąży około 30 tygodnia i są normalnym zjawiskiem. Jeśli się nasilają i są nie do zniesienia to konieczna jest konsultacja ginekologiczna. Ja takie odczuwam od 31 tygodnia, kiedy mnie łapią to kładę się i odpoczywam. Jeśli dużo chodzisz też możesz odczuwać wzmożone kłucie i wtedy zalecany jest wypoczynek
Co do bólu typu okres… też są normalne ponieważ macica przygotowuje się do porodu. Jednakże przestrzegam przed bagatelizowaniem takiego typu bólu, ponieważ miałam je w 23 tyg ciąży i okazało się, że były spowodowane zagrażającym porodem przedwczesnym! po prostu dostałam rozwarcia. Luteina i no-spa były podstawą leczenie oraz leżenie.
Będąc w 30 tyg ciąży też takie odczuwałam. Konieczny jest wtedy wypoczynek i przyjmowanie no-spy forte.
Przede wszystkim pamiętajmy o tym, że nie wolno nosić dużych toreb z zakupami bo nawet parę kilo, które niesiemy, powoduje naciągnięcie mięśni i bóle brzucha lub podbrzusza.
To wniosek taki ze lepiej pojsc i zlapac go na odziale
Katarzyna lepiej jedź na ten oddział, może tam go złapiesz…
Ja bym sie nie niepokoila, wydaje mi sie ze bole ktore odczuwasz sa normalne. Skoro mialas juz badania i nic zlego nie stwierdzili to ja bym sie juz nie nakrecala, poczekaj moze spoojnie do wizyty?
Byłam i rozmawiałam , W razie jakich kolwiek skurczy mam jechac odrazu na izbe przyjec tam mi zrobia badania , czekac spokojnie do wizyty ? no ja nie wiem czy kto kolwiek by chciał czekac 5-6 tygodni. miałam tez bóle głowy ale jesli mam normalne cisnienie to mam sie nie przejmowac i mam zrobic USG
No ale zrozumialam ze juz bylas badana i stwierdzili ze juz wszystko jest ok?
Bo byłam na sorze , ale jak to kobieta w ciazy moze powrócic to i trzeba sprawdzac. miałam KTG robione , moczu , krwi i szyjki,teraz USG jutro
Lekarz patrzył i powiedział ze po tych skurczach co miałam nie grozi mi przedwczesny poród dzidzius zdrowy, normalna ciaza , 32 tydzien i wazy 1 958g
Super ze wszytsko ok:)
Dokładnie wielkie szczęście
Katarzyno super, że wszystko jest w porządku. Na takie informacje i na takie piękne zdjęcia warto czekać.